התייעצות בהולה

Ana Lyn Newkirk

New member
התייעצות בהולה

אני שמיניסט שרוצה ללמוד רפואה, התכוונתי לגשת למועד אוקטובר ויצא לי 562 בסימולציה. רציתי לדעת אם כדאי לי לגשת עכשיו בידיעה שאני אצטרך לעשות שוב בפברואר, או להניח לזה כרגע ולחרוש לקראת מועד דצמבר. השיקולים שלי על הפרק הם כאלה.. בעד לדחות: בלאוו הכי אני לא אתקבל לרפואה עם ציון כזה אין לי כוח סתם לבזבז את חופשת סוכות האחרונה שלי על ציון שגם ככה לא יספק אותי אם אני אגש עכשיו, אני אוכל לגשת פעם הבאה רק בפברואר, שזה בערך תקופת סגירת ההרשמה לעתודה אקדמאית. מהכרות עם עצמי, לגשת עכשיו ייוריד לי את הביטחון וייתן לי תחושה (גם בבגרויות!) שאיני שווה מספיק נגד לדחות: אם כבר למדתי לזה, אז למה לא לצאת עם ציון? (זמני אפילו) יכול להיות שבסוף אני אשנה את דעתי וארצה להתקבל למשהו בעל דרישות פחותות מרפואה אני לא סגור על עצמי שלקראת דצמבר יהיה לי מספיק זמן ללמוד (יש לי בסביבות ה6-7 בגרויות חורף) זה יתסכל אותי לראות חברים שלי שלמדו למועד שלי מקבלים בדואר וכל זה ציון כלשהו בזמן שאני בכלל לא אגש תמיד אפשר לגשת שוב ואין השפעה לציון אחד על הציון במועד הבא באיזה שיקולים לדעתכם צריך להתחשב?

johngalt2

New member
לדעתי -

תיגש. מה כבר יש לך להפסיד? לגבי התחושה העצמית - עזוב שטויות, זה כולה מבחן. ותאמין לי שלא תהיה הראשון ששיפר מ- 550 ל- 700+, וזה ייתן לך סיכוי בב"ש. ואולי גם בי-ם.

Ana Lyn Newkirk

New member
יש לי להפסיד..

את האפשרות לגשת במועד דצמבר, שנראה לי שאליו אני אגיע הכי מוכן (לקראת פברואר אני כבר אשכח את הכל
)

Pearle River

New member
מה זה תתבזבז לך החופשה?

עוד כמה ימים יש? אממ חמישי, שישי, שבת, ראשון .. חופשה ? תיגש, כמשו אמרתי לך בעבר ובהצלחה ! יהיה בסדר, גם לי יש הרבה בגרויות.

Ana Lyn Newkirk

New member
בא לי להנות כמה שיותר מהחופש

אני בי"ב וזו החופשה הלפני אחרונה הארוכה שלי (חוץ מפסח) ולא בא לי להתקע בבית וללמוד כשאני יודע שאני בכל מקרה לא אעבור את ה-650.

שאלה דומה :\

סימולציה אחרונה קיבלתי 79 אחוז והמדריך אמר לי שאם אני אמשיך להשקיע אני יוציא 650 יש לי ציפיות ליותר מזה.. אתם אומרים שעם השקעה אני יצליח לשפר ולעבור את ה680-690 או פשוט לגשת מועד מאוחר יותר וחשוב לציין שהחלק החלש שלי הוא האוצר מילים בעברית שפוגע לי בצורה ניכרת בחלק המילולי

sagronb89

New member
לי נמאס כבר להעריך כמה אני אוציא

בסימולציות של היי קיו אני 80, של פסיכו(האתר) אני 75, של קידום אני בין 66 ל76(בסדר הבא-משמאל לימין:66,76,66,69,72), המדריך אמר בין 590 ל650(מזל שהוא לא נתן סטייה של 200 נק'), מה לדעתכם?

meetAmeet

New member
בטח שכן! ../images/Emo12.gif כנס לפה מיד.

קודם כל 80% בשקלול של קידום זה 660, ובשיקלול קצת יותר חיובי (קידום פשוט לא רוצים לאכזב אותך) זה באזור ה-675-680. יש לך בעיה במילולי?! כאילו דא! שב עכשיו יומיים ותלמד מילים! זה החלק שהכי אפשר לשפר בבחינה הזאת! כל השאר אפשר לתרגל פה, לתרגל שם, אבל זה בעיקר יש לך את זה או אין לך את זה. ברור שיש טכניקות וכו' אבל אם אתה לא יודע את המילים, ואתה אומר שזה כל-כך פוגע לך בבחינה שב ולמד אותם!!!! זה לא כאילו שאין לך מספיק זמן. והערה קטנה, אם אתה עם קידום, נסה ללמוד באינטרנט, נורא יותר נחמד ללמוד שם מילים.

יצא לך ככה בסימולציה אחת?

עשית עוד? אם אתה חושב שתוציא יותר מ600 שווה לך לעשות בכל מקרה. תתאפס על עצמך - תבדוק איזה בגרויות חורף כנראה תעשה ומתי הן יוצאות ומתי המבחן באפריל, ככה יהיו לך יותר כלים להחליט

Ana Lyn Newkirk

New member
אני אגיד לכם משהו..

וזה יישמע לכם כאילו שאני בן אדם עצלן, אבל רק שתדעו שאני ממש לא, ואני לדעתי מישהו שהולך עד הסוף עם מה שהוא רוצה ולא מתעצל, כשצריך. הנקודה היא שפשוט אחרי שראיתי את הציון בסימולציה הראשונה, ירד לי כל החשק לעשות עוד אחת. אני מראש ייחלתי לקבל 700+ ואז כשראיתי שיש פער כ"כ גדול אז לגמרי ירדה לי כל המוטיבציה לעשות עוד. בכל מקרה, אני לא יודע אם לעשות שוב בדצמבר או בפברואר (במילים אחרות, לגשת עכשיו בפעם הראשונה ואז כעברו 4 חודשים פעמים שנייה או לחכות חודשיים) יש לי בגרויות חורף עד תחילת פברואר (ביניהם כאלה שאני אצטרך דיי לחרוש עליהן לפני זה כמו מתמטיקה 007 ב29.1, או תנ"ך ב1.2) ואז יהיה לי דיי קשה לגשת בפברואר.. בדצמבר לעומת זאת יהיה לי דיי שקט כי יש לנו לפני כן בסה"כ מבחנים וגם הם נגמרים איפושהיו ב-20.11 אז לפי זה כדאי לא לגשת עכשיו ולחכות לדצמבר.. מצד שני בא לי לפחות לצאת עם ציון.. מה גם שציון במועד מסוים לא בהכרח יעיד על ציון במועד הבא
חוץ מזה, שאני מתכוון להרשם לוול סטריט (בי"ס מיוחד לשיפור האנגלית, הצד החלש שלי, 30% בסימולציה) וממה שהם אמרו לי אז מהסטטיסטיקה יש שיפור אצל אנשים רק לאחר 4 חודשים (חישוב פשוט: אוקטובר+4=פברואר) אז לפי זה כדאי לעשות בפברואר
אני כבר מבולבל
סורי על החפירות

QAF Fan Block

New member
הוא רוצה עתודה...

והוא ציין כאן שפברואר זה המועד האחרון לפי מה שהבנתי.....

Ana Lyn Newkirk

New member
אני אמור להתגייס ביולי ../images/Emo4.gif

וגם ממה שהבנתי המועד האחרון להרשמה ללימודים אקדמאים הוא פברואר. תקנו אותי אם אני טועה.

sapirk

New member
אני גם כמוך...

מאוד מאוד רוצה עתודה - רפואה.. ולפי מה שהבנתי אז בשביל ההרשמה לעתודה עצמה צריך לגשת לפסיכומטרי עד אפריל. אבל זה שעברת את הסף של הצבא בתנאים לא אומר שעוברים את הסף של הפקולטות. יצא לי לשמוע כבר על שני אנשים שעשו פסיכומטרי, התקבלו לעתודה אבל זה לא הספיק להם לרפואה והם הספיקו לעשות שוב ולשפר.

ףרמיוםFm

New member
לא

רצוי לעשות עד פברואר, אבל אפשר גם באפריל (בגלל שהוא המועד האחרון שבו ניתן לעשות בשביל השנה הבאה, באפריל נבחנים 50% מהנבחנים)

אתה יכול לעשות באפריל

בטפסי הרישום אתה רושם שאתה הולך להבחן באפריל אבל יכול להיות שצריך להרשם בתאום עם הצבא - תברר בפורום עתודה את הפרטים. אז בקיצור תעשה עכשיו, ומקסימום תבחן שוב באפריל, שיהיה בהצלחה!

Ana Lyn Newkirk

New member
זה רק על הניר ככה

תחשבו שיש הרבה שניגשים בלי להתכונן, העיקר כדי להוציא ציון ויש כאלה שמראש יודעים שבשביל להתקבל למקצוע שלהם יספיק להם לקבל 600 לצורך העניין, אז הם לא לוקחים קורס. מעבר לזה, זה כמו שאומרים שהממוצע הארצי של הבגרויות בהסטוריה הוא 60 ומשהו, כשרוב האנשים שאני מכיר ודיברתי איתם על זה אמרו שהם קיבלו 80+ אני גם מכיר לא מעט אנשים כאלה שקיבלו 700 או ששאפו לזה. ותאמינו לי שלא מדובר ב-5% אלא ב-20% מהאנשים שיצא לי לשאול אותם. חוץ מזה, בלי קשר, אני חושב שיחסית לאנשים אחרים יכולתי יותר להצליח, כי לקחתי קורס, מה שאחרים לא עושים.. חשבתי שיהיה לי קל בכמותי ובמילולי לאור כך שאני קיבלתי 97 בלשון ואני יושב על 100 במתמטיקה.. ומעבר לזה, אני תמיד מצפה מעצמי להרבה. אז לקבל 580 בפסיכו ולהגיד "טוב.. אז נסתפק בזה כי אחרים לא קיבלו מעל זה.. זה לדעתי ממש תובסתני וממש לא מאפיין את הגישה שלי. לכן אני כבר יודע שאני אצטרך לגשת שוב. השאלה היא אם לדחות את זה לדצמבר או לגשת עכשיו ואז בפברואר

אל תשכח

שמי שככל שמישהו מקבל ציון גבוה יותר, ככה הציון שלו "נודד" רחוק יותר. חבר שלך יספר לך על חברה של בת דודה שלו שהוציאה 780 אבל אף אחד לא יספר לך על מישהו שקיבל 400, גם אם אחותך תקבל ציון מאוד נמוך לא בטוח שתדע אנשים שלא שמחים בציון שלהם לפעמים משדרגים אותו קצת, או שסתם לא אומרים, אז קח את זה בחשבון.

למעלה