התייעצות אתכן (קצת ארוך)

טאיה1

New member
התייעצות אתכן (קצת ארוך)

האמת היא שנורא קשה לי להיות לבד בכל העסק הזה, שבעצמי אני לא מבינה יותר מדי טוב. הסיפור הוא כזה: לבעלי בעיית זרע (ספירה נמוכה) ואצלי כנראה הכל בסדר. בחודש שעבר עשינו הזרעה על מחזור טבעי, וכמובן שלא הצליח. החודש הזה לקחתי 1.5 כדורי אקקלומין, חמישה ימים. הרופא אמר לי לא לבוא לאולטראסאונד עד היום ה- 14, אבל אני הלכתי ביום העשירי והיה זקיק אחד של 18 מ"מ ו-3 זקיקים של 11 מ"מ. הרירית הייתה 7 מ"מ. הרופא העביר לי עם מזכירתו (אפילו לא דיבר איתי) מרשם לכוריגון : 2 אמפולות של 5000 ולבוא אליו למחרת להזרעה, ואני אפילו לא יודעת מה זה כוריגון, מתי לקחת, איפה להזריק, אצל מי, איפה קונים וכד'. ובנוסף לכל זה נזכרתי (אמא שלי הזכירה לי. אני כבר הייתי ממש מבולבלת)שלבעלי היה חום גבוה (מעל 40) עד ליום שבת האחרון. בהתייעצות עם הרופא (שוב- דרך המזכירה) הוא אמר שאני אחליט בעצמי אם לעשות הזרעה או לא, לאור המחלה שהייתה לבעלי (העיקר שעכשיו הוא בריא). אני לא בטוחה שאני מסוגלת להחליט. אני צריכה את עזרתכן ותודה למי שהגיעה עד כאן.

גוליגל

New member
נראה לי ככה

1. אם מה שמטריד אותך זה איכות הזרע - אני הייתי מייעצת לך לעשות את ההזרעה. לא נראה לי שהמחלה צריכה למנוע את זה, מקסימום אולי יש פחות סיכוי (אני לא בטוחה שהדברים האלה משפיעים במיידי על איכות הזרע, נדמה לי שדוקא יש "DELAY" של כמה חודשים). לא נראה לי שיש סיבה "לזרוק" את החודש הזה עם האיקקלומין. אולי זה יהיה החודש המנצח? לגבי כוריגון - זו זריקה, הנוהל לקבל אותה תלוי בקופה שלך. במאוחדת, קונים בבית המרקחת של הקופה את האמפולות, והולכים לחדר אחיות (או למוקד חירום, תלוי בשעה), והם מזריקים לך. לא צריך לקנות מזרקים וכו'. 2. נשמע לי אישית שהרופא שלך לא משהו. גם כמעט פספס את הביוץ, שזו פשלה רפואית, וגם לא הסביר לך מראש על הכוריגון. אני הייתי שוקלת להחליף לרופא אחר. אגב, הוא מומחה לפוריות? אם לא, סיבה עוד יותר טובה לעבור. שיהיה בהצלחה ושבעלך יהיה בריא!

פינקי33

New member
תחליפי רופא. מה זה היחס הזה?

אני לא יודעת אם הוא של קופ"ח או פרטי אבל לי היה רופא של קופ"ח שלא היה דבר שהוא לא הסביר לנו, דיברנו רק איתו ולא עם שום מזכירה ואפילו נתן לי את הפלאפון שלו לשעת הצורך וגם כדי לדווח לו אחרי כל מעקב זקיקים לפלאפון כמה זקיקים יש ומה גודלם. חוץ מזה שנראה לי שם היה לבעלך חום גבוה והבעיה אצלכם היא בעיית זרע כדאי שלא לצפות ליותר מדי אבל מה יש לך להפסיד? תעשו את ההזרעה בכל מקרה, הרי לקחת איקקלומין החודש אז חבל לפספס. מי יודע?

טאיה1

New member
לאור תגובותיכן- אעלה נק' נוספת

וכן- הרופא הזה מעצבן אותי מאד. ראיתי שפה בפורום לא "מלכלכים" על רופאים לכן לא אכתוב את שמו אבל מדובר ברופא פרטי, יקרן בטירוף מהחמישיה המובילה בתחום. יש לו שם מקצועי מעולה, אבל לא טוב לי איתו. לשמוע ללב? או להגיון?

פינקי33

New member
דרך אגב, חברה שלי הלכה גם לרופא

פרטי יקרן וגם היא הייתה צריכה "לספר" למכירה שלו את גודל הזקיקים במקום לו, כל ההתקשרות היתה מול המזכירה שלו, לי זה לא נראה לעניין. בשביל מה משלמים כסף לעזאזל? תשמעי ללב....גם הגיון צריך לבוא עם רגש...

Yosepha

New member
לשמוע רק ללב! אם אין לך אמון בו, את

תסבלי פי שתיים מכל מה שתעברי - כי בנוסף לכאב הפיסי ולקושי הנפשי את כל הזמן תרגישי שאולי היית צריכה לעשות אחרת, ואולי הוא לא שם עליך, ובלי אמון אי אפשר לעבור את זה. את בטח יודעת של'כימיה' יש חשיבות בכל מערכת יחסים, ועל אחת כמה וכמה בטיפולים כאלה. גם אני עברתי קליניקה, והרופא הקודם שלי היה ראש המחלקה בבי"ח, בין הטובים בעולם ואחד הרופאים המפורסמים בארה"ב ובעולם. ולמרות כל הבלה בלה הזה, בכל זאת הרגשתי שאני לא מקבלת ממנו מספיק יחס אישי ונמאס. בהצלחה! יוספה

tutiki

New member
לדעתי תעשו השבחה והזרעה

היי, קודם כל הסבר: הכוריגון אמור להפריש הורמון שיגרום לזקיק שלך להבשיל ולבייץ. הכוריגון ניתן בזריקה לשריר (לישבן). קונים את הכוריגון בבית מרקחת של הקופה (אין אפשרות לקבל בסופר פארם). עם החומר והוראת ההזרקה פונים לאחות בקופ"ח - והיא תזריק לך. לדעתי - כדאי לכם לעשות השבחה והזרעה החודש למרות שהסיכויים נמוכים. את ההורמונים כבר לקחת, ויש זקיק יפה, זה לא כואב לעשות הזרעה, אז חבל סתם לוותר. תעשו בכל מקרה - זה בטח לא מזיק. לגבי זה שלבעלך יש 40 מעלות חום - החום הגבוה, במידה והוא ממושך (מס' ימים) פוגע בזרע. לבעלי יש זרע משובח ומצויין, אבל לאחר שהיתה לו מחלת הנשיקה שלוותה בחום של 40 מעלות במשך שבוע, הזרע שלו נדפק לחלוטין, ונאלצנו לחכות שלושה חודשים עד שהוא התחדש והזרע חזר לאיתנו. הרופא שלך נשמע לי לא מקצועי ולא לעניין. האם הוא מומחה לפוריות? האם זהו הגניקולוג הקבוע שלך? נראה לי שעם יחס כזה כדאי לך חמצוא רופא אחר. אני טופלתי בפוריות דרך הקופה, והיה לי רופא מדהים ונפלא שנתן לי את מספרי הטלפון שלו בבית ובנייד, והיינו בקשר אחרי כל בדיקת דם ואולטראסאונד. תחליפי רופא - זה לא מחוייב המציאות שרופא יהיה אטום ובלתי נגיש. אם את בקופ"ח כללית - וגרה באזור ראשל"צ אשמח להמליץ לך על הרופא שלי.

באאבו

New member
נראה לי שתתייעצי עם המזכירה שלו

לגבי רופאים אחרים - הוא בהחלט לא נשמע מקצועי.

נועם@בת

New member
להחליף רופא אתמול../images/Emo70.gif

נכון, לא מלכלכים רופאים, בטח לא את פרופ' דור שנחשב לסגן אלוהים לענייני פוריות
. אבל כן, בהחלט יש מקום לנקוב בשמות כדי להבהיר שרופאים דגולים שלוקחים הרבה כסף על שירותיהם לא תמיד מספקים את הסחורה. כאן את צריכה להקשיב גם להגיון וגם ללב כי שניהם אומרים שהרופא הנ"ל פישל בגדול. לא נתן לך יחס אישי ולא נתן יחס מקצועי. למען האמת, בשלב של ההזרעות אני לא רואה שום סיבה לפנות לרופא פרטי מהסוג הזה. לא נדרשת שום הבנה מקצועית מיוחדת כדי לתת איקקלומין ולפספס ביוץ. כל רופא של הקופה יכול לעשות את זה. כל רופא פוריות של הקופה אם הוא לא גרוע יכול לתת הרבה יותר ממה שנתן הפרופ' הנ"ל. בהבדל קטן, לא תצטרכי לחכות בתור, ולא תשלמי על זה כסף. אז המלצתי לך, חפשי רופא פחות מוביל ויותר אנושי שעובד מול המטופלות שלו ולא מול המזכירה. בהצלחה נועם ~שלא ניחנה בחושי על, רק קראה קצת הודעות קודמות שלך
~

סליחה על הבורות - אבל על פי

מה ניקבע שהביוץ התפספס? וד"א הרופא שלך באמת מגעיל ... ועל מי את מגינה בכל שאת לא אומרת לנו מי הוא: עליו או עלינו.... בבקשה להתחיל לפטפט - שגם אנחנו נדע.

סנונית 1

New member
תחליפי רופא ../images/Emo123.gif

תסלחי לי אבל איכס איזה רופא מגעיל שיתייחס ככה לאישתו. תחליפי רופא יש פה רופאים ממש טובים, הרופא של ד"ר ברקוביץ נותן את הנשמה את צריכה לקבל הסברים על הכל ולא את זאת שמחליטה מתי עושים הזרעה דפוק! את הכוריגון עושים 36 שעות לפני ההזרעה כי אז מתרחש הביוץ מזריקים אותו בישבן וצריך הסבר מאחות איפה להזריק בישבון בדיוק או שהיא תזריק לך. שיהיה בהצלחה.

ועוד משהו חשוב../images/Emo18.gif

הי טאיה! חשוב שתדעי שרוב הסיכויים שלחום של בעלך אין הרבה השפעה. אני החודש הגעתי למעקב זקיקים הראשון עם "סחיבה" של שפעת (גמני, וגם בנזוגי, אשר אותו דאגתי להדביק...
). כאשר שאלתי את הרופא מה דעתו בעניין, והאם זה עלול להשפיע על המשך התוכנית, הוא אמר בביטחה כי שפעת היא ויראלית, ולכן אין לה שום שום השפעה על כל העניין. אני לא יודעת מה הסיבה לחום של בעלך, אבל אם מדובר במחלה נגיפית את יכולה להיות רגועה.... וחוצמיזה, לא אמליץ להחליף רופא כי אני לא רוצה להישמע פופוליסטית
, רק אוסיף שאני יחס כזה לא הסכמתי לקבל (טופלתי ע"י רופא אחר...) ומהר מהר החלפתי רופא. בהצלחה, החיפושית

למעלה