התייעצות איתכם

maaw2

New member
התייעצות איתכם

שלום יש איזה מקרה שארצה להתייעץ בו איתכם ואשמח לשמוע את דעתכם יש איזה מישהו שהיה לי איתו קטע לפני כמה חודשים,שהוא קילל אותי ומה שנקרא "השפיל" אותי לפני כמה אנשים.היינו ממש קרובים מלריב מכות אבל זה לא קרה או יותר נכון הייתי קרוב לקבל מכות ולא להגיב וזה מה שקרה.. אם יש דבר שהייתי מבקש מאלוהים זה אומץ,אני פשוט לא מבין למה זה קורה כל פעם מחדש שאני מקבל מה שנקרא "רגליים קרות" ופשוט לא מגיב. שלא תבינו לא נכון,אני לא חלש ויש לי קצת רקע באומנויות לחימה.. עכשיו כל פעם שאני רואה אותו אני צריך להוריד את המבט כמו איזה מסכן פחדן ואני לא יכול עם זה יותר לפעמים פשוט בא לי "להתאבד" עליו.. שאלתי כמה אנשים ואמרו לי שהוא סוס והוא יותר חזק ממני וגם זה הוריד לי את הביטחון.. מה אתם אומרים שאני צריך לעשות?

oridoron77

New member
מנסה לעזור

אוקי ידידי דבר ראשון שאתה לא היחידי , וכמעט כולנו מפחדים להיכנס למצב של לחימה עם אדם אחר (בייחוד שאיפשהו בראש שלנו יש המחשבה שהוא יותר "חזק" , "סוס" , "קרנף" , "מפלצת" מאיתנו , וכ'ו..). דבר שני הוא פשוט להתאמן , עד כמה שזה נשמע פשוט. ככל שתצבור יותר ניסיון ותשפר את האינסטינקטים שלך , ככה יהיה לך יותר בטחון בעצמך במצב אמיתי (תדמה את זה לנהיגה - היום אני בטוח שאתה נוהג לא כמו שהתחלת , ובהחלט יש לך יותר ביטחון בך באינסטינקטים שלך). אם אתה לומד לחימה בהווה , נסה להתנסות בקרבות בשיעור (חלקם קוראים לזה sparing) עם מיגון , מה שיעזור לך להתכונן לאותם מצבי אמת. *שוב אני מזכיר שכל מה שהזכרת הוא משותף לכולנו , ואנחנו לא יכולים להבטיח ב100% שהאומץ ו"יכולת ההתאבדות" שלנו לפי דבריך יהיו זמינים בזמן אמת. אנחנו כמובן רק יכולים לנסות להגדיל כמה שיותר את הסיכויים בהצלחה

floppy disk

New member
אתה לא צריך לעשות כלום

נגיד ש'תריב איתו מכות', כדי שלא תיחשב פחדן או משהו כזה. רווח: אתה תחשוב שאתה חזק ומגניב. אולי גם תפסיק להשפיל את המבט מולו (למרות שאני לא רואה סיבה שתעשה את זה גם עכשיו). סיכון: תיכנס לעימות פיזי בשביל מטרה כמעט ולא קיימת. תסכן את עצמך ואת היריב בשביל 'כבוד'. פשוט תבליג.

החרב שלעולם אינה נשלפת

היציאה שלך לקרב צריכה להתממש רק במקרים בהם אתה צריך להגן על בריאותך - לא כבודך. כבוד אינו עילה חוקית (ויש לשאוף שלא תהיה אף מוסרית - וזה תלוי רק בך) ללחימה. פחד הוא רגש בריא שהעדרו היא מתכונת לחיים אלימים וקצרים. תרגיש נוח. אתה שפוי. המלצת הבית: תמשיך להיות חכם ותימנע מכל מה שלא מצדיק שפיכות דם. במקביל: תתאמן ברצינות על תכנים ה מ ת א י מ י ם להגנה עצמית. זכור שגם חרב שאינה נשלפת צריכה להיות מתורגלת וחדה. ברכה, יובל.

כל הכבוד יובל!

אחינו, אני לא יודע בן כמה אתה, אבל ממה שאני מבין, אתה בגיל החטיבה או התיכון... אני לא בא לזלזל או משהו, להיפך, אבל אני רוצה שתשאל את עצמך... למה כל כך חשוב לך הסטאטוס הזה? מה תשיג בעובדה שקרעת (או נקרעת) את הבן אדם במכות? איך יסתכלו עליך אחרים, ועד כמה זה חשוב לך (כי אם אני מבין נכון, אתה משליך עליהם רגשות שלך)? והכי חשוב ואני מצטט את הגראנד-שיפו: האם בשם הכבוד שווה לצאת למלחמה? איזה כבוד תרוויח בזה שתנצח אדם חלש ממך? (הוא הרבה יותר חלש אם הוא זה שהביא למצב הזה...)

shlomym

New member
../images/Emo45.gif אהבתי את החרב שלעולם לא נשלפת

אגב,זאת הסיבה שאני חושב שעל אנשים למצוא בא"ל שלהם יותר מהגנה עצמית,כי זה דיי מתסכל לעיתים. וכמו שאמרו חכמינו: "אל תהיה צודק,היה חכם " או משהו בסגנון. תרגיש טוב ושמור על עצמך

maaw2

New member
וואלה תודה אנשים

רק עכשיו קראתי את התגובות אז קודם כל תודה.. תודה מיוחדת ליובל התגובה שלך עזרה לי מאוד.. לילה טוב

למעלה