התייעצות איתכם..

mFmLmE

New member
התייעצות איתכם..

שלום לכם! אז ככה....אני מאוד אוהבת את תחום המשחק, במיוחד כל מה שקשור לאומנות התיאטרון. השנה ניסיתי ללכת לסדנת תיאטרון די רצינית אבל לא התקבלתי, ואין פה שום דבר אחר. העניין הוא...שאני חושבת שעשיתי רושם רע בגלל כל מיני סיבות ואולי עדין יש לי סיכוי בתחום, הבעיה שלא בכל מצב אני באמת מצליחה לשחק טוב. השאלה שלי היא האם יש כל מיני תרגילים של משחק שאפשר להתאמן איתם בבית? כי אני לא רוצה לוותר על זה לגמרי וגם לא נראה לי שאני אלמד משחק רציני בעתיד. למשל כמשבצעים מונולוג...צריך לעשות אותו בדיוק כמו שהוא? כי פעם לקחתי מונולוג מתוך מחזה קלאסי והוא היה כתוב חצי בשפה גבוהה מליצית וחצי בשפת רחוב, ויחסית לדמות יותר מתאים שפת רחוב, אבל השאלה אם מקובל לבצע את זה איך שרוצים? כי גם ככה דיבור גבוה לא נשמע אמיתי.... אם יש לכם טיפים למשחק ודברים דומים אני אודה לכם מאוד...!! :)

New member
קצת פרטים..

בת כמה את? יש לך רקע במשחק? משהו?

Natali s

New member
טיפים כללים...

ברגע שאת מקבלת טקסט כלשהוא ואת עובדת עליו, את צריכה לחלק אותו לביטיים, אקשנים ורצונות. וזהו חלק מן ביטיים- באיזה נימה נאמר המשפט (בכעס, בבכי וכו'...) אקשנים- איזה פעולה את עושה בתור שחקנית בכל חלק מן המונולוג. רצונות- מה באמת הדמות רוצה בכל אחד מן השורות בטקסט.. טיפ שהוא נורא חשוב: אל תשחקי אני עצובה תרגישי אני רוצה לבכות. אל תשחקי אני אוהבת תרגישי אני רוצה לחבק. כי כל הקטע של המשחק נראה מזויף. העיקרון פה הוא מה בעצם הדמות רוצה לעשות. שיהיה לך המון בהצלחה ותזכרי שאין דבר העומד בפני הרצון
ושיהיה לך יותר קל, אז אני תכף יעלה דף שבו מצוים רוב הרגשות שיעזרו לך בחלוקה הזאת.

Natali s

New member
טיפים כללים...

ברגע שאת מקבלת טקסט כלשהוא ואת עובדת עליו, את צריכה לחלק אותו לביטיים, אקשנים ורצונות. וזהו חלק מן ביטיים- באיזה נימה נאמר המשפט (בכעס, בבכי וכו'...) אקשנים- איזה פעולה את עושה בתור שחקנית בכל חלק מן המונולוג. רצונות- מה באמת הדמות רוצה בכל אחד מן השורות בטקסט.. טיפ שהוא נורא חשוב: אל תשחקי אני עצובה תרגישי אני רוצה לבכות. אל תשחקי אני אוהבת תרגישי אני רוצה לחבק. כי כל הקטע של המשחק נראה מזויף. העיקרון פה הוא מה בעצם הדמות רוצה לעשות. שיהיה לך המון בהצלחה ותזכרי שאין דבר העומד בפני הרצון
ושיהיה לך יותר קל, אז אני תכף יעלה דף שבו מצוים רוב הרגשות שיעזרו לך בחלוקה הזאת.

Natali s

New member
אוף הדף של הרגשות לא עולה לי../images/Emo26.gif

אז אני יאלץ להקליד את זה במו ידי.. (רק כי אני כ"כ נחמדה.. )
רגשות:
שמח, חגיגי, צוהל, שבע רצון, מרוצה, שליו, נוח, רגוע, מתלהב, יוצא מגדרו, מלא השראה, רוגע, טוב סבר, עדן, מעודד, בהיר, עולץ, אוורירי, מבסוט, קליל, חייכן, מצר רוח מרומם, חביב מבריק מלא חיוניות, עירני, פעיל, תוסס, מאושר, מתהולל, משולהב, עליז מבדח מפזז בשמחה, צוהל, צחקן, קרוב, חמים, מכיר תודה, בטוח, מעידד, נעים, סחרחר. להוט, חד אבחנה, כן, ממוקד, מלא תושייה, נלהב, שאפתן קנאי. מעונין, איכפתי, מושפע, שקוע, מוטרד, עסוק, סקרן, נרגש, חקרני. חסר מורא, אמיץ, ללא חת, בטוח בעצמו, עצמאי, אמין, נועז, מעייז, אבירי, חזק, הרואי, איתן בדעתו, אינו זקוק לאחרים, בעל דעה נחושה, תקיף, מלא תעוזה, יציב, מלא וודאות, שקט, בטוח בעצמו. רך, מופתע, סקסי, מקנא, מלא חיבה, סובלני, אוהב, גאה. עצוב, דחוי, אומלל, מדוכא, מסרב להתנחם, עגום, מלנכולי, חפוי ראש, מסרב להתעודד, קודר, מושפל, חסר שמחה, שקט, אפל, מתנתק. אבל, מבואס, חרד לבאות, לאה, שטוח, משעמם, ירוד, משמים, חסר מנוחה, מלא עצבות, קפריזי, מצוברח, זועף, ריק, לא מרוצה, יוצא מכליו, רפה ידיים, מדוכדך, חלול, חנוק, נכא רוח, מתאבל, מוכה. כועס, מעוצבן, זועם, מוטרד, נעלב, בוער, מלא טינה, פגוע, נרגש, ממורמר, רוגז, מחומם, נוטר טינה, מר, עוקצני, רותח, מעלה עשן מכעס, מתבשל במיץ של עצמו, מזלזל, מתגונן, קרבי. פגוע, כואב, נעלב, מיוסר, במצוקה, דאוג, שבור, נוגה, מתאבל, מעורר רחמים, מקונן, פתטי, מעונה, מתייסר, עלוב, מיואש, מתפתל, שבור לב, נבוך טראגי. פוחד, חושש, ביישן, משתפן, עצבני, חרד, חסר ביטחון, מבוהל, רועד כעלה נידף, משותק, חסק שלווה, מבועת, חסר מנוח, פעור פה, המום, נחרד, אחוז פאניקה, היסטרי, בהלם, מלא חיל ורעדה, מלא ספקות, חשדן, הססן, נמלך בדעתו, מאוכזב, מלא יראה, קר, נפחד, רועד, פחדני, מאויים, אחוז אימה. זהיר, ספקני, אינו נותן אמון, אינו מאמין, חשדן, לא ודאי, שוקל, שקול, נדהם, לא החלטי, מרוחק, כנוע, דברן, נגעל, מוכה, נטול כוחות, דומיננטי עייף... וזהו ה-סוף
מקווה שעזרתי..

mFmLmE

New member
ממש תודה!!

ובקשר לשאלה.....אני בת 16 ואין לי שום נסיון במשחק. התחלתי לקחת את זה ברצינות רק בזמן האחרון וכמו שאמרתי לסדנת תיאטרון לא קיבלו אותי ואין פה סדנא אחרת באזור. אם אתם מכירים עוד דרכים לעבוד על זה אני אשמח לשמוע :)

Pam Lukowski

New member
היי! אל תדאגי קודם כל...

יהיה בסדר גמור!!! זה ממש לא אומר שלא תצליחי בעתיד... לפעמים נופלים על אודישן לא מוצלח... אבל זה בכלל לא אומר. אפשר קודם כל לשאול לאיזו סדנא ניסית להתקבל?? ובאיזה איזור את? אולי אני יכולה לעזור....

mFmLmE

New member
אז ככה...

הסדנא שניסיתי להתקבל אליה זאת בעצם קבוצת תיאטרון שמעלה 1-2 הצגות בשנה והיא בעיקרון מיועדת לתיכוניסטים בלי רקע בכלל אבל מי שמעבירה אותה היא די מקצועית בתחום (נראה לי, היא אמרה שהיא לימדה שחקנים מקצועיים) אז היא משאירה רק כאלה שהיא חושבת שיצא מהם משהו
וזה לא היה אודישן, אלו 2-3 שיעורים שבהם רואים אם יש לך בשביל מה להשאר. דווקא אם זה היה לעשות מונולוג אולי (רק אולי) הייתי מצליחה יותר, אבל עשינו בעיקר דיאלוגים ובחרתי דמויות ממש לא אני וגם מה לעשות השתדלתי יותר מדי להראות משהו כי הזהירו אותנו שהיא מעיפה הרבה, וזה יצא ממש גרוע..באמת גרוע
וזה אזור קטן בצפון...בטוח אין פה עוד אפשרות..זאת הסדנא היחידה של משחק. בגלל זה בינתיים אני רוצה לעבוד על זה קצת גם בלי מסגרת.

Pam Lukowski

New member
אוקיי כנסי

אל תתבאסי מזה! יש המון שחקנים מצליחים שדווקא לא הלך להם בהתחלה כ"כ. זה לא אומר כלום עליך מכיוון באת בתחילת דרכך, אין לך הרבה נסיון. לאט לאט את תרכשי נסיון ומיומנויות ותשתפרי, אני מבטיחה! רק אל תאבדי את המוטיבציה! אל תוותרי על החלום שלך (אם זה החלום שלך) אגב, אני בת 16... אני לומדת ב"בית צבי", בסדנת נוער. חבל שלא יכולת לבוא לשם... היו אודישנים אמנם, אבל אני חושבת שלא היה כ"כ קשה לעבור אותם...

לאא להתייאשש!!!

תקשיבי.. אני אומרת את זה ברצינות.. כל אחד יכול ליהיות שחקן.. החוכמה פה זה לא לשחק מהראש .. נגיד אם את אמורה ליהיות עצובה אז את כאילו עצובה.. לאאא את צריכה להרגישש לבכות לכעוס לחשוב איך את ההית מגיבה למצב מסוים.. לא לשחק יותר מדי אלה פשוט להיכנס לדמות.ובאמת חמודה.. אני לא התייאשתי.. אני לפני שנתיים לא ההיתי מסוגלת לפתוח את הפה שלי ולהופיע מול הכלבה שלי (טוב אני מגזימה..) אבל עכשיו אני הבנתי שזה מה שאני רוצה ואני יפתור את הבעיה של הביישנות וכנגד כל הסיכויים כמעט הצלחתי לגמרי כי זה החלום שלי.. אהה דרך אגב איך קוראים לך?

mFmLmE

New member
תודה לכם על העידוד :)

באמת יכול להיות שאם מתאמנים על זה הלחץ עובר, ננסה :) קוראים לי יעל (בכוונה לא רשום בפרטים לא רציתי שמישהו יזהה אותי פה אבל לא נורא) משחק זה רק אחד החלומות שלי....אני באמת מקוה שאולי חלק ממנו יתגשם. קיצר, בהצלחה לכם גם כן! ובקשר לבית צבי, אני בטוחה שטוב ללמוד שם אבל אם זה במרכז באמת אין סיכוי שהייתי באה, מקוה שאת נהנית מזה בכל מקרה

Pam Lukowski

New member
חפיף באמת

זתומרת, את עוד צעירה ויש זמן... אם יש לך את הכשרון אז יש לך אותו פשוט! ואני כן נורא נהנית ב"בית צבי"!!! האנשים, האוירה, השיעורים, הסדנאות המיוחדות... אבל זה כמובן לאנשים שמחפשים ללמוד יותר מאשר להופיע!

למעלה