התייעצות - איביי.

@יעל@

New member
התייעצות - איביי.

היי, שאלתי את השאלה גם בפורום איביי, אבל אולי גם פה תהיינה בנות שתדענה מה לייעץ לי.

הזמנתי מעיל ממוכר סיני באיביי ב 20/2. עד היום לא קיבלתי את המעיל.

שלחתי לו הודעה לפני 10 ימים הודעה ואמרתי שעדיין לא קיבלתי את המעיל. הוא ענה ואמר שצריך רק סבלנות, והוא דיבר עם הדואר והמעיל יגיע עוד 7-10 ימים

אני לא יודעת מה לעשות:
האם לחכות?
האם לפתוח דספיוט? (אפשר עד 5/4)
האם לשלוח לו שוב הודעה ולנדנד לו?

שמעתי שהיו גם כאלה שקיבלו מוצרים מאיביי אחרי חודשיים. איך הם ידעו לא לפתוח דספיוט?

אם תוכלנה לעזור לי.

efrato1

New member
כשהוא ביקש ממך לחכות עוד 10 ימים

הוא הבטיח שבמידה והמעיל לא יגיע הוא יתן לך החזר כספי?
תודיעי לו שעברו 10 ימים והמעיל לא הגיע... (תעשי השב על המייל האחרון שלו). יציע לך החזר כספי, מעולה! לא יציע, עכשיו זה תלוי בסבלנות שלך.
אם יש סבלנות חכי עוד כמה ימים (כבר היו לי חבילות מסין שהגיעו אחרי 6-7 שבועות). אין סבלנות תפתחי דספיוט...קחי בחשבון שכשאת פונה לנתיב הזה איביי שוב יבקשו ממך להמתין מס' ימים.

אגב, פעם פתחתי דיספיוט אחרי שגם תקופת ההארכה שהמוכר ביקש עברה. איך שהדיספיוט נפתח קיבלתי החזר כספי (מוכר רציני!), למחרת קיבלתי את החבילה.
הפריט ממילא לא מצא חן בעיני אז החזרתי אותו...

@יעל@

New member
על התשובה

הוא אמר שבמידה והמעיל לא יגיע שאפנה עליו שוב, והם שוב יבדקו עם הדואר שלהם.

נתן לי אתר של מעקב משלוחים, אבל האתר לא משתף פעולה.

efrato1

New member
מהניסיון שלי כשהחבילה מחו"ל משום מה

ההתקדמות שלה לא מתעדכנת באתר של דואר ישראל או בכלל. לדוגמא חבילה שקבלתי מארה"ב. העדכון היחיד שהיה בדואר האמריקאי זה שהיא התקבלה באיזה סניף דואר באיזו עיר עלומה ביוטה או משהו בסגנון, ומבחינת דואר ישראל החבילה מעולם לא היתה קיימת.
לגבי אתר סיני למעקב אחר משלוחים...

בכל מקרה, אחרי הסיפור שכתבתי לך עליו יש לי הרבה יותר אורך רוח כשמדובר בחבילות סיניות. חלקן מגיעות אחרי שבועיים ולאחרות זה יכול לקחת כמו שאמרת אפילו חודשיים.
בכל מקרה תעדכני אותו שהחבילה לא הגיעה. אני במקומך הייתי ממתינה עוד קצת ופותחת דיספיוט בסוף השבוע, לפני שפותחת מודיעה למוכר על כוונתי. לפעמים הם פשוט מחזירים את הכסף כדי להמנע ממעורבות של איביי.

@יעל@

New member
שוב תודה

לגבי החבילות שהגיעו אחרי 7 שבועות, פתחת להם דספיוט? או שסתם המרת לא לפתוח ומה שיהיה יהיה?

efrato1

New member
את הדיספיוט פתחתי כשהייתי קצת ירוקה בתחום...

וכמו שאמרתי החבילה הגיעה יום אחרי שקיבלתי החזר כספי - בעצם יום אחרי שפתחתי את הדיספיוט...

זה לימד אותי להיות קצת יותר זן במה שנוגע לחבילות מסין. אני מתארת לעצמי שגורל חבילה שיוצאת משנגחאי אינו זהה לזה של חבילה שיוצאת מאיזה עיר נידחת במחוז נידח.

בכל מקרה חבילות שלא מגיעות בתחום הזמן שהמוכר הגדיר בתיאור shipping של הפריט אני שולחת מייל למוכר, בדיוק כמו שעשית. תמיד המוכר מבקש הארכה ואני עונה בנימוס "בכיף, אין בעיה".
אם עברה התקופה שביקש ועדיין לא הגיעה, שולחת לו שוב מייל. בדר"כ עונה "אנא חכי עוד קצת". על המייל הזה אני כבר לא עונה אבל מחכה עוד מס' ימים. בדר"כ החבילה מגיעה. אם לא מגיעה פותחת דיספיוט ומודיעה על כך למוכר.

חלופת המיילים הזו עם המוכר מאוד חשובה כי כשאת פותחת דיספיוט הדבר הראשון שאיביי שואלים זה אם ניסית לפתור את העיניין מול המוכר!

Capelli Neri

New member
מוצרים מהמזמרח הרחוק

בדרך כלל מגיעים אחרי הרבה זמן...הייתי מחכה עוד שבועיים.

@יעל@

New member

ונניח שהדואר שם עשה טעות והמעיל לא יגיע, אני לא אוכל לפתוח דספיוט, והאמת שמצד שני אני חושבת שחבל סתם לפתוח כי אולי זה יגיע. כי לפחות לפי הקישור שלו באיביי זו כן חנות מסודרת...

כי שני מוצרים שהזמנתי מהמזרח (הונג קונג - שמלה וטיוואן - החגורה ששמתי היום) הגיעו אחרי שבועיים.

למעלה