התייעצות אותיות

sinaia

New member
התייעצות אותיות

היי לכולן,
אני רוצה לכתוב על עוגה שאני מכינה לבת שלי. יש לי את החותכנים של האותיות אבל אני רוצה כתב ולא דפוס. אז המליצו לי בסער לנסות את השבלונות של השוקולד.
זילפתי לבפנים רויאל, הוא לא התייבש וכשניסיתי להוציא הוא התנפץ. מעכתי לבפנים בצק סוכר אבל היו אותיות שלא היו ברורות כמו ה..
אני שוקלת אולי להשתמש בשבלונה עם שוקולד - כמו המטרה שלה היא נועדה.
מספר שאלות:
1. האם אפשר לשים שוקולד לבן ולצבוע אותו עם צבע מאכל? (אני רוצה שהאותיות יהיו אדומות או ורודות)
2. איך מוציאים את האותיות אח"כ ?
3. האם ממלאים את כל האות או רק שכבה דקה?
4. אם למישהי יש דוגמא לאותיות כאלה אשמח לראות כי משהו מה יש אותיות שלא יוצאות לי ברורות.
5. האם יש לכן שיטה אחרת לאותיות בכתב יפה (ניסיתי נחשים אבל יצא לי נוראי)
המון תודה,

net the jet

New member
לא יודעת לענות על השבלות כי מעולם לא ניסיתי

שוקולד ניתן לצבוע עם צבעי מאכל מיוחדים ( על בסיס שמן ולא מים ) בכל מקרה לא עם אלו של הבצק סוכר.
אותיות: אפשר להכין עם רויאל. מדפיסים על נייר לפי פונט שבוחרים וגודל שרוצים, ואז מכינים רויאל סמיך, שמים נייר אפיה על גבי הדף עם האותיות שהדפסנו, ומזלפים את הרויאל. נותנים לזה להתייבש לפחות יממה. וגם רצוי להכין אותיות אקסטרא כי זה מאד עדין. כשזה מתייבש זה פשוט מתקלף. מדביקים לעוגה עם טיפת רויאל.
העלתי פה תמונה של איך לעשות את זה יותר מפעם, נסי לחפש זה ימחיש טוב ( אין לי פשוט את התמונה שמורה באייפאד אז לא יכולה להעלות שוב כרגע )

revavonet

New member
שבלונה של שוקולד -עצות.

כפי שכבר אמרו לך, צריך צבע מיוחד לשוקולד.
בנוסף אני רוצה לומר לך שאם השוקולד לא מטומפרר, יהיה לך קשה מאוד להוציא אותו מהתבנית ויהיו לך הרבה שברים ועוגמת נפש....
הרויאל זה פתרון טוב.

net the jet

New member
נפלא! עכשיו לתת לזה להתייבש כמו שצריך ולהיות

סופר עדינה בהדבקה!!

sinaia

New member
אוף, זה נהיה כהה

ממש לא אדום כמו שהיה בזמן הזילוף.
למה?

net the jet

New member
ככה על השיש

לצבע יש נטיה להיות טיפונת יותר כהה ( כשמעורבב בתוך הבצק סוכר ) אבל לא המון. ז,א אדום עדיין אמור להשאר אדום...

net the jet

New member
ודרך אגב, טיפ קטן להדבקה- לצבוע את הרויאל

או בצבע מה שעליו מדביקים, או לצבע של האותיות
לצורך הענין, נניח שיש עוגה כחולה ואותיות אדומות, אז לצבוע את הרויאל עם טיפה כחול או אדום, לא להשאיר אותו לבן, שלא יראו במקרה...וכמובן לשים ממש טיפה על האות עם קיסם

sinaia

New member
נראה לי שלא.

קניתי בצק סוכר אדום מתוך מטרה לעשות עוגת תיק אדומה.
רציתי אותיות אדומות. הן קצת בורדו וזה מבאס.
אני מתלבטת אם להכין חדש ולהגיע לצבע קצת פחות אדום ברויאל מתוך ידיעה שהוא נהיה יותר כהה כשמתייבש.
מצד שני, כולה יום הולדת 7 ובטח אף אחד לא ישים לב. (יום ההולדת בשישי, אני מתחילה מוקדם למניעת פאדיחות מסוג זה)

sinaia

New member
חושבת?

אוקיי, סומכת עליך.
אז בשישי תמונה סופית.

תודה רבה.

למעלה