התייעצות- אופני זק 29

התייעצות- אופני זק 29

שלום לכם
אני מעוניין לקנות אופני הרים ז"ק גלגל 29,
השימוש שלי באופניים- רוב הנסיעות בעיר, מיעוטם בשטח קל- שבילים, ומיעוט גדול בסינגלים.
התקציב שלי הוא עד 3000, [אפשר גם בפחות קצת כמובן]
איזה אופניים יתנו לי את התמורה הטובה ביותר למחיר?
הסתובבתי בכמה חנויות וכמי שלא מומחה להבדלים בין הרכיבים השונים די התבלבלתי. עשיתי גם סיבוב על כמה זוגות ולא הרגשתי הבדלים מיוחדים.אני כן מעוניין באופניים מחברה ידועה ולא משהו עלום [כרגע יש לי סקוט, בעבר היה לי ג'אינט, וטרק]
תודה לעונים [אגב, חנות מומלצת בירושלים?]

oren_hershco

New member
הייתי אומר

קנה את האופניים שהבחור הזה מחפש, ושים עליהם צמיגי שטח ברוחב 2" (קוטר הגלגל זהה לחלוטין)
ב- 3000 ש' או פחות תקבל אופני הרים כבדים, עם בולם זעזועים מעאפן. רוב הזמן זה יעבוד נגדך, כי תהיה על דרכים סלולות, ועוד בירושלים, היכן שלמשקל הגבוה תהיה השפעה מורגשת הרבה יותר מאשר בעיר שטוחה.
בשטח שתרכב מדי פעם הם יהיו בסדר גמור, בזכות הגלגלים הגדולים.
לגבי צמיגים: ככל שהצמיג טוב יותר בשטח, כך הוא רע יותר בכביש (גדול, כבד, מחוספס, התנגדול גלגול גבוהה)
אתה יכול לבחור צמיגים שמהווים פשרה בין כביש לשטח, אבל הם לא יצטיינו באף אחד מהשניים.
בכל אופן, משחק עם לחץ האוויר יגרום להבדל גדול באחיזה ובגלגול (גבוה בעיר, נמוך בשטח)

steiff

New member
ברמת המחיר הזו...

כל האופניים נותנים פחות או יותר אותו מפרט:
בולם סנטור 80 או 100 מ׳מ.
מערכות 7-8-9 הילוכים. שימנו Alivio או Acera
חישוקים כפולי דופן ונאבות פשוטות
מעצורי דיסק הידראולים יקירו או משהו דומה.

כל זוג נוח במפרט הזה או משופר ממנו יהיה בחירה ראויה.

ג׳יאנט Revel למשל.

steiff

New member
האיבזור כמעט זהה לגמרי

בדקת איזה משניהם נוח לך יותר?
מעשית אין הבדל גדול. המפרט של סקוט כולל יותר רכיבים עם מיתוג של שימאנו, למרות שמבחינת האיכות הם לא שונים מהותית מהרכיבים הממותגים פחות ב״מרין״.
כאמור - ברמת המחיר הזו זה מה שתקבל. כל הדגמים באותה רמת אבזור. בחר מה שנוח יותר ובחנות המתאימה יותר מבחינת מרחק/חניה/שעות/אנשים.

האם הבדל המשקל הוא שיקול משמעותי?

המרין זולות יותר וקלות יותר, איך זה יתכן? הרי האופניים באותה רמת אבזור ושילדה דומה [אלומיניום ]
יש הבדל במחיר- ראית- אני מוכן לשלם יותר אבל רק אם אני מקבל יותר,
ממה שאמרת משתמע שבסקוט אני משלם יותר ומקבל פחות
עדיין לא עשיתי סיבוב על הסקוט כי לא היה במידה שלי. אבל מניסיון על זוגות אחרים שבדקתי, לא הרגשתי הבדל מיוחד בין הזוגות.

steiff

New member
כל אחד יכול לכתוב כל משקל שהוא רוצה

ההבדל יכול לנבוע מצמיג שונה, מידת שלדה שונה.
בתקציב הזה לא כדאי להיות יבבן-משקל. אם זה נוח ומתאים למידתך, הבדל של 900 גרם במשקל המוצהר לא ישנה לך.

oren_hershco

New member
משקל

א. הבדל משקל של כמעט ק"ג בין אופניים שונים מורגש, בעיקר בעיר עם עליות
ב. בין שני האופניים שהבאת, כמעט בוודאות שאין הבדל משקל כזה. יש רק הבדל בכמה כל אחד שיקר בקטלוג (תניח ששניהם שיקרו...)
ג. הנוסחה הכללית היא:
1. קל
2. חזק
3. זול
אתה יכול לבחור רק שניים מהנ"ל.
אם זה קל+זול זה לא חזק.
אם זה חזק + זול זה לא קל.
אם זה קל + חזק . . . אתה כבר מבין את ההמשך.

ronengeles

New member
סה"כ ההפרש הזה הוא לא בלתי סביר

הצמיגים הישנים שלי שקלו 900 גרם (כל אחד 450). הצמיגים החדשים שוקלים 480 גרם (240 לצמיג). מדובר באותו גודל צמיג - 700X28 סליק, ועדיין יש הבדל של 420 גרם. אם אני ארצה להוריד עוד חצי קילו, אני מניח שזה לא יהיה בשמיים.
ההפרש הזה סה"כ סביר, במיוחד כשאנחנו לא יודעים אם שני הנתונים מתחייסים לאותו גודל שילדה.

למעלה