התחשמל לו....

sbenzvi

New member
התחשמל לו....../images/Emo6.gif

הכתבה מתוך ידיעות אחרונות 16.7.03 עכשיו - שמישהו יסביר לי איך הזרם עבר מהעמוד דרך השתן שלו ואליו ואיך בדיוק הזרם לבסוף עבר מהרגל ומהעין ולא ממקומות אחרים?! אני יודעת שנוזל מסוג שתן יכול להוליך... אבל לא ידעתי שזה יוליך אדן הישר אל ביה"ח
אותי זה שפך מצחוק.... ולבנים - זו הסיבה שאסור להשתין בפומבי.... אולי כדאי להציע לחברת החשמל לעשות פרסומת...."עם חשמל נזהרים - על עמודי חשמל לא משתינים" או אולי "לך עם הזרם..."

berrale

New member
הסבר הנדסי

מובן שכל מה שצריך לעיתים ע"מ לסגור מעגל...הוא קצת שתן.. אבל המעניין הוא שליד עמוד זרם גבוה (אם כך היה במקרה זה) אפשר להתחשמל גם בלי סגירת מעגל, מוליכי זרם גבוה משרים סביבם שדה חשמלי בעוצמה גבוהה (חוק יד ימין וכו' לפיסיקאים שבינינו), ולכן ניתן לעיתים להתחשמל גם ללא מגע ישיר... זה יכול להסביר גם את הפגיעה בעיניים. ראו אוזהרתם ! ו..אם כבר התחשמלו לידכם- אל תשפכו מים...

sbenzvi

New member
את עניין ה-לא לשפוך מים

בכלל שכחתי לציין.... ברורה לי העובדה שניתן להתחשמל מעמוד מתח גבוה ללא מגע ישיר (ARCHING וכדומה, אם זכור לי נכון איך שקוראים לזה) [כן, מסתבר שבכל זאת למדנו משהו במצבי חירום פנימיים סמסטר א'] אבל עדיין נשמע לי מפתיע ביותר... אבל אתם חייבים להודות שזה מצחיק (ודי מביך עבור הבחור). שרון

berrale

New member
לא !

דרך המים- אינו מסביר את הפגיעה בעיניים. זרם חשמלי תמיד יחפש את המסלול הקצר ביותר (וההתנגדות הקטנה ביותר) לסגירת מעגל. לעיניים יש הסבר אחד אם כך... אבל לא באלקטרוניקה עסקינן..(אלא כרגע במצבי חירום מילדותיים).

amitp

New member
ברלה

עד כמה שאני זוכר (ולדברי השותף מהנדסת חשמל :) ) למי ברז התנגדות נמוכה/מוליכות גבוהה יותר מאשר גוף האדם. כך שתתרחש הולכה באמצעותם. עכשיו, אם נניח כי לאחר פגיעת הזרם הבחור (להלן, המשתין) כבר אינו במצב מאונך, יש סיכוי כי תתרחש הולכה של הזרם אל איזורים אחרים, בהתחשב בעובדה כי הפצוע יהיה ספוג ודאי בכל מיני מרעין בישין.

berrale

New member
קטונתי מלהתווכח עם סטודנטים מחשמל

רק הערה טכנית קטנה (ולשותף מחשמל- זו לא שאלה מהמבחן של לבקוביץ): חשוב על היחס בין הזמן שלוקח לבחור שזה עתה התחשמל לעבור, בעל כורחו, למצב 2, ובין הזמן שלוקח לחשמל לעבור בגופו...(אגב, זרם חשמלי שנכנס, חייב גם לצאת..ומיד). לאור האמור לעיל ובנסיבות העניין אני מציע שנחזור לעניין הא.ק.ג שטרם פוענח. לטעמי האישי, הוא הרבה יותר מעניין מחשמל.

amitp

New member
כמובן..

ברור לי שלקח קצת זמן, רק שחשבתי לתומי שיתכן והבחור נשאר "מחובר" קצת לשטקר כיוון שנראה לי שהוא נרטב עוד לפני המים, ותנחש ממה... (חוץ מזה שהיה נדמה לי שגם אתה מחשמל במקור? או שזה היה אלק'/תקשורת?) ובקשר לאק"ג - כבודו מוזמן... :) (בהצלחה במצ"ח מילדותיים!)

למעלה