התחשמלות

• פותח הנושא JDOE
  • פורסם בתאריך

JDOE

New member
התחשמלות

אם אני אעטוף את עצמי בנייר כסף אני אהיה מוגן מהזרם מאחר וכל הזרם יהיה בצד החיצוני יש לי כמה שאלות בקשר לזה 1. בהנחה שמדובר בשכבה אחת באיזה מתח אני כבר לא אוכל לעמוד? 2. האם זה אמור להיות אטום לגמרי? 3. אם האלומיניום נמצא עליי כמו שמיכה האם הזרם ימשיך לאדמה או שגם יעבור לצד הפנימי?

milloarnon

New member
קודם כול אל תנסה את זה...

אני משער שהזרם יעבור במעטפת אפילו אם זה זרם גבוה. למשל ברקים שפוגעים במטוסים (קורה לפעמים) עוברים במעטפת של המטוס וממשיכים לאדמה.

d70

Well-known member
.......... נייר כסף מוליך.מכל הכיוונים. אי אפשר לגרום לזרם רק להיות "בחוץ". כלומר אם אתה נוגע בו מבפנים (כשאתה עטוף) אתה תתחשמל. אופי ההתחשמלות תלוי לא רק באיזה זרם/מתח אתה נוגע אלא במסלול שהזרם עושה דרך גוף שלך כדי לסגור מעגל. בד"כ מונעים התחשמלות ע"י שימוש בחומרים מבודדים . כאשר מדובר במעטפת מתכתית ,מחברים אותה להארקה (חובה!). החיבור הזה גורם לפוטנציאל של המתכת להיות תמיד קרוב ל 0V ובנוסף בעל התנגדות נמוכה, כך שברגע שנוגעים במתכת עם מוליך עם פוטנציאל שונה מ 0 ההארקה שומרת על פוטנציאל נמוך וגורמת לזרם גבוה לזרם אל ההארקה (בד"כ הזרם הגבוה יגרום למפסק בבית "לקפוץ" ולהפסיק את הזרם) .

d70

Well-known member
לא כלוב פארדיי עובד על השדה האלקטרומגנטי. אם תזרים זרם על הכלוב ותגע בו (לא משנה אם מבפנים או מבחוץ) אתה תתחשמל. תנסה לקרוא מדוע כלוב פארדיי גורם לשדה בתוכו להתאפס,ותבין למה חישמול של הכלוב לאעדיין מסוכן למי שנמצא בתוכו.

למעלה