התחרפן הקרצר ...

אלי.

New member
התחרפן הקרצר ...

בהרצאה בפני סטודנטים יהודים וערבים הוא מבקש מהם "ללחוץ על ממשלותיהם לעשות שלום" ... יהודון - ללא ספק. יהודון, שכל מעשיו מתחילים ונגמרים בחרחור שלום. להעיף מיד, ולהביא אחד שנושם, אוכל וחי מלחמות. ויפה שעה אחת קודם

nightbird

New member
אכן יש לו קרצר במוח

הוא פשוט שוכח שהוא שגריר ארה"ב, בתפקיד רשמי. ככזה זו חוצפה לומר את מה שאמר. הענין הוא כמובן לא חרחור השלום (הרי יש חילוקי דעות שאנו יודעים עליהם לגבי השאלה מה מביא שלום ומה מביא אסון), אלא פנייה לאוכלוסיה של מדינה דמוקרטית מעל הראש של ממשלתה. זו גסות רוח מדהימה.

אלי.

New member
עניין של רגישות.

הרי אם היה אומר, למשל, בראיון טלויזיוני ש"שני העמים חייבים לחתור לשלום" (משפט עם אותה כוונה בדיוק), אף אחד כאן למעט הנדל לא היה מוצא לנכון להגיב, אבל כשהוא מרצה פנים מול פנים בפני "העם", ועקב כך נוקט בשפה שאינה אמצעית - זה לא נשמע טוב לאוזן הישראלית. וכן, זה אפילו עוד לפני שהוא התחיל לפרט איך מגיעים לשלום

nightbird

New member
בדיוק כך

יש הבדל ענק בין "שני העמים חייבים לחתור לשלום" לבין "העמים צריכים ללחוץ על ממשלותיהם". הראשונה היא אמירה כללית, השניה היא התערבות גסה. אני חושד שהוא מרשה לעצמו להתבטא כך בגלל שהוא יהודי.

אלי.

New member
אני לא רואה שום הבדל

האמירה היא כללית בכל מקרה, שהרי הוא לא סיפר לאף אחד את הסוד הגדול - איך משיגים שלום. במקרה כזה, מידת ההתערבות בענייניה של המדינה היא סובייקטיבית, ונגזרת בעיני כל אחד ממידת ה"מונופול" שיש, לכאורה, למחנה זה או אחר על ה"שלום". לי נדמה שאם האמירה הקודמת שלו (שהיתה אכן התערבות בענייניה הפנימיים של ישראל) לא היתה מוצאת דרכה לעמודי השער של המדינה - סף הרגישות לדברי קרצר לא היה מגיע לגבהים כאלה, וגם האמירה הנוכחית לא היתה יוצאת אל מעבר לגוף הכתבה הקצרה של "דברי קרצר בגבעת-חביבה", באחד מהעמודים הפנימיים.

nightbird

New member
אבל אי אפשר לנתק

את אמירתו הנוכחית מהקודמת. מי שכבר נתפס במהירות מופרזת צריך להיזהר יותר, נכון? בנוגע להבדל - זה לא משנה שהוא לא אמר איך, הוא קרא לעם ללחוץ על ממשלתו. לשגריר אסור לעשות דברים כאלה, על אחת כמה וכמה במדינה דמוקרטית. זה מתנשא, לא דיפלומטי, לא מנומס, לא חכם. זה לא עושה ממנו "איש שלום" אלא סתם קרצ(ר)יה. אני מניח שבזמן הקרוב הוא יקבל פחות ופחות הזמנות לארוחות ערב רשמיות, עד שיבין את הרמז ויילך הביתה.

אלי,שכחת בפני מי הוא נאם ?../images/Emo11.gif

בפני פורום של שמאלנים וערבים להם-הוא קרה "העם" לדעתי-זו קריאה להמרדה אפילו.. מרק.

למעלה