התחרות החדשה

UHUstick

New member
התחרות החדשה

שמתם לב למשהו? התחרות בין המרקידים עברה ממי ייצור ריקוד על שיר שזה עתה יצא מן התנור למי ילמד את הריקוד החדש ראשון. לא פעם אני נתקל במדריכים שמציינים - "אתם ההרקדה הראשונה שיודעת את זה", "אתם הראשונים בצפון שלומדים", "לפני שלוש שעות גם אני למדתי את הריקוד הזה" ואחד המרקידים אפילו הגדיל לעשות כשטען כי זו פעם ראשונה שהוא שומע את המוזיקה. ואני שואל - מה הלחץ? לאן אתם ממהרים? מה היה קורה אם הייתם מלמדים את הריקוד בשבוע הבא אחרי שתשתפשפו בו קצת? אני באמת לא מבין על מה ולמה התחרות הממש מגוכחת בעיני של מי ילמד ראשון! אני לא רואה שום סיבה (הגיונית) לזה! למישהו יש הסבר?

דרבוקה5

New member
התחרות סמויה מן העין

אני חושבת שזו חלק מהמדיניות של מסחור ריקודי העם , מה לעשות כמו בשוק גם בין המרקידים יש תחרות והיא לא תמיד סמויה יש מחנות של אלה נגד אלה. וגם אם למראית עין הם נראים כחבורה מגובשת אחת , הרי שתמיד נפוצות השמועות על מי הכפיש את מי. ובעניין הרצון להיות הראשון. הלא לא רק המדריכים נוהים אחרי ריקוד חדש, שכן בשנים האחרונות הדבר הפך לשגרה חוג שלא לומדים בו לפחות שני ריקודים בערב הוא לא חוג טוב מספיק , המרקיד לא משקיע מספיק ( עיינו ערך ההרקדה בטכניון שגססה לאיטה עד שמתה כליל רק משום שהרוקדים הצביעו ברגליים וחדלו מלהגיע כי אין חידושים) מאידך ישנן התלונות שאין כבר כח ללמוד עוד ועוד .אך טרם נמצאה נוסחה לפשרה האם לא ניתן למתן את קצב היצירה? האם אכן כל ריקוד שממוצא גם אם ע"י "גדולי" היוצרים העכשווים אכן שווה את ההשקעה? מדוע שלא יפנו לאיכות ולא לכמות? לדעתי הכוח לשמור על איכות היצירה הוא בידי המרקידים , עליהם להפעיל שיקול דעת על טיה הריקוד ולא רק טיב היוצר ,שכן היוצר הוא רק תווית מה שמשנה הוא המוצר - ריקוד העם. וריקוד עם טוב הוא כזה שלא שוכחים אחרי שנה ואף אחד אפילו לא זוכר שהיה כזה. נסו לדמיין הרקדת נוסטלגיה בשנת 2050 עם הריקודים של העשור האחרון אני בטוחה שלא הרבה מן הריקודים יזכרו והמבוכה תהיה רבה... לכן בואו כולנו נפחית לחץ מהמרקידים ללמד כל שבוע ריקוד או שניים.

מזמן לא קראתי משהו כ"כ טוב

דרבוקה 5 כל הכבוד . מזה זמן רב שלא קראתי דברים כ"כ נכונים ומנוסחים כ"כ יפה, ההבחנה שלך מדוייקת לדעתי. אני עמדתי ליד מרקיד מסויים אשר באו אליו רוקדים ובקשו איזה ריקוד חדש חדש שהם למדו. המרקיד ענה להם בנימוס שהוא עוד לא שמע על ריקוד זה, שיתנו לו את שם היוצר והוא יצור איתו קשר ויראה איך הוא ילמד את הריקוד..... לאחר שהם פנו ללכת אמר המרקיד לנו אלו שישבנו לידו, כי התופעה הזו פשוט עברה כל גבול. כל רוקד אשר למד אתמול ריקוד מיד רץ בחוג שלמחרת כדי לעדכן את המדריך לא בריקוד אלא בזה שהוא הראשון שמודיע לו שיש ריקוד חדש בשטח ואילו המדריך יושן בעמידה. והמדריך שאל אותנו איך אני יכול לעקוב אחרי 50 יוצרים חדשים אשר צצים מכל מיני מקומות וכבר קוראים לעצמם יוצרים..... הוא הוסיף ואמר , כבר אין לי את הפריווילגיה לראות את הריקוד קודם כל ואז להחליט אם הוא מתאים לרוקדים שלי... חשבתי על מה שאמר המרקיד אחרי ההרקדה וממש הזדהתי איתו. משהו ממש אבל ממש לא טוב... הריקודים פנו לכיוונים שאף אחד לא פילל אליהם לדעתי.

25 דורית

New member
בתגובה לדבריך

ליוצר הריקוד אכן יש את הזכות הראשונית על הריקוד. תחשוב שהוא עמל קשה לחברו ולכן ראוי שיקטוף את הפירות לא? אנשים אוהבים שמגישים להם דברים על מגש של כסף... לגבי התחרותיות: התחרותיות קיימת וזה לא סוד. תחרותיות בונה , אחרת המרקידים היו שאננים (לא שעכשיו חלקם לא). נ.ב: נחמד היה לגלות שאתה מי שחשבתי...

UHUstick

New member
דוריתוש

לא קלעת לנקודה. אני ממש בעד שיוצרים ינסו וילמדו את ריקודיהם בהרקדות הבית. אני מדבר על מרקידים שאינם יוצרי הריקוד, שפשוט נמצאים בתחרות המיותרת הזאת. נ.ב. היה נחמד לראות שחשבת נכון...

קרב בלימה

תופעה זו ואחרות הקשורות במבול ה"יצירות" החדשות ובשטף הזרימה של ריקודים חדשים כבר נידונה במסגרת הפורום לא אחת. אין ספק כי עם חלוף הזמן הולכת ה"תעשיה" ומתגברת ועימה גם תופעות הלוואי הבלתי רצויות שזו המפורטת כאן אינה אלא אחת מהן. לעניות דעתי לא רק ציבור הרוקדים נמצא במצוקה, אלא גם ציבור המרקידים המוצאים עצמם לא אחת במבוכה ומצוקה נוכח הערות ודרישות הרוקדים. תופעה שלילית זו על כל רעותיה לא תעצר אם לא נעצור לרגע אחד, אנו הרוקדים והמרקידים ונשאל את עצמינו את השאלות הרלוונטיות, נקדיש לנושא את המחשבה הראויה ונחליט החלטות שהן בגדר המתחייב על מנת להציל את המעט שנותר כאוד מוצל מאש. אי לכך יכול אני לחשוב על סוג אחד של פיתרון השאול ממקומות אחרים, לפיו נכריז, הרוקדים ובעיקר המרקידים, על תקופה (חודש, שלושה חודשים, חצי שנה או שנה) ללא ריקודים חדשים, כדוגמת יום ללא עישון או שבוע הזדהות עם נשים מוכות ודוגמאות רבות אחרות. סוג כזה של פעולה עשוי להרתיע את מחברי הריקודים מלשפוך עלינו את שפע תוצרתם, שכן אין טעם ליצר מוצר שאין לו ביקוש. ריקודאים שיחליטו בכל אופן ליצור יוכלו ללמד את פרי יצירתם בחוגיהם בלבד ואיני בטוח כי אפשרות זו תספק את הפרטנזיות שלהם. אי לכך, הייתי זורק כפפה לפיתחם של המרקידים ומבקש את סיועם במהלך שכזה, כאשר הם צריכים להבין כי זה מהלך חירום מתבקש במידה והם רוצים לשתף פעולה במניעת אבדון תחביב ריקודי העם, שממילא יכרות בעתיד הלא רחוק את הענף עליו הם יושבים ולחלקם משמש גם כמקור הכנסה. אנא עיזרו לנו להציל את שאנו אוהבים. מכיוון שידוע לי כי לא מעט מרקידים קוראים את שנכתב בפורום ואילו אחרים מדווחים באופן שוטף וצמוד, למרות שאינם כותבים בו, הרי הייתי מצפה כי יתנו לנו איתות באשר להענותם לאתגר.

rak dan

New member
"משוב לרוקדים"

לפני כ-5 שנים חיברתי "משוב לרוקדים", חשבתי לתומי שיוכל לסייע למרקידים ולנו הרוקדים. העברתי את הדף הרצ"ב לידיהם של שלשה מרקידים מהבולטים באזור המרכז.לא זכיתי להתייחסות כל שהיא. תזכרו מה גרם משוב עורכי הדין לשופטים בישראל משוב לרוקדים יוני 2005 רוקד /ת נכבד /ה ! על מנת שכולנו נוכל להפיק את מירב ההנאה מערב ההרקדה שהנכם משתתפים בו. אודה באם תקדישו מעט מזמנכם ותסמנו בעיגול את התשובות לשאלות הרצ"ב הדירוג מ- 1 עד – 5. אין צורך למלא שמות !!! הסיבות להשתתפותך בחוג זה: 1.המיקום הגאוגרפי מתאים 5 4 3 2 1 2.יום ההרקדה מתאים לי 5 4 3 2 1 3.בן /בת זוגי מעונין ביום זה 5 4 3 2 1 4.האוירה בהרקדה נעימה 5 4 3 2 1 5.הרוקדים בחוג מתאימים לי 5 4 3 2 1 6.תכנית ההרקדה בערב זה, בסדר 5 4 3 2 1 7.המרקיד עונה על ציפיותי 5 4 3 2 1 8.התנאים באולם נוחים 5 4 3 2 1 9.האם יש מקום לשיפורים 5 4 3 2 1 10.האם להענות לבקשות הרוקדים 5 4 3 2 1 שאלות כלליות: (סמן בעיגול) של מי ההרקדה ? המרקיד X הרוקדים X גם וגם X עדיפה תכנית קבועה X עדיף תכנית משתנה X (יש כ- 2000 ריקודי–עם) האם רצוי להוסיף: ריקודי שורות כן / לא ריקודי עמים כן / לא ריקודים ישנים כן / לא שנות ה- 60 כן / לא כמה שנים הנך רוקד / ת 30 , 25 , 20 , 15 , 10 , 5 כמה פעמים בשבוע 5 , 4 , 3 , 2 , 1 הערות : בתודה המרקיד שלך

חווה4

New member
משוב לרוקדים

אני חושבת שאתה קצת נסחפת עם המשוב. להבדיל עורכי הדין אינם בוחרים את השופטים(בד"כ), עו"ד תלויים מאד בשופט הפוסק בענינם. מי שהמרקיד אינו לרוחו-ילך למקום אחר. בכל יום יש לפחות עוד 3 הרקדות (לפחות בגוש דן(. וחוץ מזה אפשר להעיר בנחת למרקיד- לא צריך לעשות משובים וסקרים למיניהם.

UHUstick

New member
איתן

אתה מבין משהו שלדעתי מרבית הרוקדים והמרקידים אינם מבינים - את החורבן הקרב על ריקודי העם. ונפתח בניסוי (הניסוי לא שלי ולא מומלץ לנסות אותו בבית) שלב א: הכניסו צפרדע לתוך סיר עם מים חמים מאוד. תוצאה: הצפרדע קפצה בבהלה אל מחוץ לסיר. שלב ב: הכניסו צפרדע אל תוך סיר עם מים קרים והתחילו אט אט לחמם את הסיר .. תוצאה: הצפרדע התבשלה בסיר. מסקנות: כשהסכנה ברורה ומידית - אנשים יזהרו. כשהסכנה איננה ברורה ומתחבאת תחת הנאות (הצפרדע נהנתה במים החמים) אנחנו לא עירים לה ולא מודעים לעובדה שהיא עומדת להגיע. לא תצליח ליצור מחאה אם אנשים לא יחושו בסכנה. כך אנחנו הרוקדים. כמעט ואף אחד לא אמר שום דבר על עזרה ראשונה בהרקדות עד אשר מישהו מת וכמעט ואף אחד לא פוצה את פיו על דרישות הרוקדים המוגזמות, מבול הריקודים ועוד. אין סיכוי שתצליח לגייס כוח מספיק למחאה כמו שהצעת. אני איתך, באמת אבל עצם הניסיון נראה לי טיפשי וחסר סיכוי! נ.ב. הדוגמא שנתת של נשים מוכות לא מתאימה. זה לא שבעל מכה אומר לאשתו "או קיי, יש השבוע שבוע נשים מוכות את לא תחטפי".

25 דורית

New member
../images/Emo105.gif אהבתי את המטאפורה

עדיין נשאלת השאלה מה הסכנה הגדולה? אנשים לא יפסיקו לרקוד זה בטוח.

לא בכדי קראתי לקרב בלימה

כנראה כי באמת ובתמים אני בין הבודדים הרואים את התנהלות הדברים ומעריכים את תוצאותיהם הרות האסון כפי שמבהירה הדוגמה של סטיק ואיני מן הנהנים להשתכשך במים החמימים בעינים עצומות. בשלב זה טרם ניגפנו ועדין ניתן להציל לפחות חלק מן הנכסים אותם אנו הולכים ומאבדים. אין לי צל של ספק כי אנו מתקרבים במהירות מסחררת אל נקודת האל-חזור ואז לא יסייע בידינו קרב בלימה ואפילו לא נוכל לעסוק במיזעור נזקים שכן ההרס יהייה מוחלט. אגב סטיק הדוגמה המתייחסת לנשים מוכות בהחלט מתאימה משום שאיני פונה אל הבעלים המכים קרי מחברי הריקודים, אלא אל הנשים המוכות מוסדות הרוחה וכד' קרי המרקידים המתוסכלים והרוקדים. איני תמים להניח כי בעיקבות הדברים שכתבתי תתארגן מחר בבוקר תנועת מחאה אדירה שתסחוף את כולם, אך רואה אני בכך עוד נדבך בהעברת הדברים למודעות הקוראים בפורום. לך דורית החביבה יכול אני להשיב כי הסכנה אודותיה אני מתריע אינה בכך כי הרוקדים יפסיקו לרקוד, אלא כי לא יהיו אלה יותר ריקודי עם, אלא סתם ריקודים, כמו אלה המתקיימים בכל פאב או מועדון בו האורחים רוקדים אבל לא בהכרח את אותם ריקודים לאותם שירים ולחנים. בכך נאבד את צביון ריקודי העם, האחידות של הריקודים, היכולת לרקוד בחוג שאינו החוג הקבוע שלנו, שכן הרפרטואר בו יהייה שונה לחלוטין ובוודאי תכלילי את הדברים ותחשבי מה עלול להתרחש בהרקדות ארציות כדוגמת אלו של פסטיבל כרמיאל, כל ריקוד ירקד על ידי קבוצה אחרת המכירה את הריקוד הספציפי או שמא נאלץ להקצות מקומות רבים להרקדות בו כל מרקיד ירקיד את אנשי חוגו המכירים את הריקודים המושמעים על ידו. לכך בודאי קשה לקרוא בשם ריקודי עם. זאת עוד בטרם אנו מדברים על אובדן הריקודים שאינם פרי יצירת התקופה האחרונה.

כל רוקד ששטף הריקודים לא מוצא חן

בעיניו צריך להשמיע את דעתו . המרקידים כנראה בעיקר שומעים את אלו שרק רוצים עוד ועוד ועוד ריקודים. כל עוד אנחנו פסיבים ולא מביעים את דעתנו אנו שותפים לרצון ללמוד עוד ועוד ריקודים. ולכן אם כל אחד מאיתנו שנמאס לו ללמוד עוד ועוד ריקודים ולהיות "שפן נסיונות " ולבזבז אנרגיות וחלק ניכר מכספו והנאתו ברקודים על למוד ריקודים שבמילא יעלמו במהירות הבזק -עליו להשמיע את דעתו למרקידים . ואין לי ספק שאם רבים יאמרו למרקידים שלהם שנמאס להם משטפון הרקודים החדשים -המרקידים יאלצו להקשיב לקהלם.

הכל נכון פרט למילה "חדשה"

אני לא כל כך ותיק אבל יכול להעיד שהתחרות הזו - בדיוק בפורמט בה תארת אותה - היתה קיימת גם בשנות ה-80. אני לא הסכמתי להשתתף בה וזה בהחלט פגע בכיסי. אני לא חושב שבמקצוע שלנו ה"כיס" הוא הדבר הכי חשוב ובכ"ז אני מבין את המרקידים המשתתפים ב"תחרות" האווילית הזו כיוון שרצונם לשרוד. המפתח לפתרון - אם קיים כזה - נמצא בידי הרוקדים, אלא שאלה רבים יחסים (וזה דווקא טוב) ולרוע המזל קולם הרם של הרוקדים החדשים שזה מקרוב הצטרפו למעגל - הוא זה שנשמע ברמה ו"מצליף" במרקידים שרוצים לנהוג אחרת.

danielia1

New member
אז אפשר "לסדר"

את הרוקדים החדשים וללמדם ריקודים ישנים וטובים!!! חוץ מהבסיסיים.אז גם לותיקים יתאפשר לשחק במשחקי זיכרון. יש בעיה נוספת - מרקידים שמלמדים ריקודים שאך ירדו ממכבש היצירה והופכים את הרוקדים לשפני נסיון מה שהופך לשעה בטלה בהרקדה. ואחרי שבועיים השיר והריקוד נמוגים כלא היו.

למעלה