התחצפויות

בגת

New member
התחצפויות

בס"ד לאחרונה בני היקר בן ה- 4.5 התחיל לחזור אחר דבריי.. שאני אומרת לו משהו... נגיד אם אני אומרת לו שיסדר את המשחקים והוא לא מסכים אז אני אומרת לו שאני לא מוכנה לאי סדר בבית ואם הוא לא אוסף פשוט לא יהיו משחקים. אז הוא אומר מתחצף ואומר את לא תקבלי משחקים ..." לא מגיע לך" .. התחיל להגיד לאחותו "תסתמי מי את הפה שלך".. וחוצפנית"..אחותו הקטנה בת ה- 2.5 התחילה להגיד לי חוצפנית בגלל שהוא נוטה להשתמש במילה הזו כ"כ הרבה... וזה לא בא ממני.. כי אני לא אומרת את המילה הזאת כלל.. וגם בגם.. ביררתי. לא יודעת מה עושים.. להתעלם .. לא להתעלם..? מה שגם לאחרונה הוא משתמש הרבה במילה למות..תמותי וכו'. הסברתי לו את משמעות המילה.. ועדיין... מוציא את המילה הזו מהפה הרבה כאילו כלום.. תנו לי עיצות .. בבקשה:).. תודה

זה הגיל

ברור שהוא שומע איפה שהוא את המילים הללו ומאמץ אותן. זה נשמע לו "קול". אמרת שבררת בגן, אך יתכן שאחד החברים מדבר כך והגננת לא שמה לב, או ילדים שהוא נפגש איתם בהזדמנויות אחרות. מה שאת יכולה זה להגיד "צורת דיבור כזו לא משתמשים בבית שלנו". יפה עשית שהסברת לו את משמעות המילה. אך אל תעשי מזה סיפור גדול, אל תתני לו יותר מדי תשומת לב בעקבות כך, כדי שלא ילמד שזו דרך טובה לקבלת תשומת לב. בנוסף - תוכלי לשים לב כאשר הוא מדבר יפה ולעודד אותו על כך.

פלגיה

New member
"אצלנו לא מדברים ככה"

"לא מדברים אלי במילים כאלה" או "אני שומעת שאתה כועס, אבל תנסח את הכעס שלך במילים אחרות". אפשר לנסח עוד וריאציות אבל זה העיקרון. אני לא מאמינה בהתעלמות מדברים כאלה, כי התעלמות נתפסת הרבה פעמים כהסכמה. כדאי לא להגיב בסערת רוחות (שמשדרת עודף תשומת לב) אלא בצורה עניינית, אבל בשום אופן לא להתעלם.

ודאי שלא להתעלם,

המשפטים שפלגיה כתבה טובים. כל דרך להביע בקיצור ובנחרצות שדרך הדיבור לא מקובלת. רק לא לתת יותר מדי תשומת לב.

rochycu

New member
התחצפות הילדים להורים

אומרים זה הגיל, למה? בגיל הזה הילדים מאוד אוהבים לההפך לתוכים וללמוד מאחרים- הגן יותר נכון להגיד ילדי הגן בו מבקר הילד הם המורים ל"חינוך" - ללימודי השפה של בנך. מספיק שינו ילד אחד ששמע שכך מדברים בבית וכל הגן לומד את סגנון הדיבור. שתי סיבות שאני רואה אותן - 1) הילד מבין כי דברין אינם טובים אך הוא מותח את החבל כדי לראות עד לאן מרשה לו להגיע. 2) אם ככה מדברים בגן אז זה מותר - אני לא יודעת כיצד הגננת מגיבה על מילים אלו. בכל מקרה אין אני חושבת שהילד מבין בדיוק מה הוא אומר, ולכן אין אני רואה סיבה לצעקות, מכות עונשים וכו... הדרך הטובה ביותר לגמול את הילד ממילים "מדהימות" אלה היא להסביר לו מהי המהות / מהי המשמעות של המילים ולהגיד לו שאת בבית אינך מוכנה לשמוע אותן את מבקשת ממנו לדבר בנימוס אליך, לאחותו ולכל מי שאתם מכירים כי בבית שלכם ישנה התנהגות מנומסת ונאותה. נכון שתצטרכי לדבר מיליון פעם אך הדברים יכנסו- את גם יכולה לשאול אותו ממי הוא למד את המילים וצורת הדיבור הזאת, כי היא פשוט איננה נעימה לאוזנייך. ד"א- לגבי המילה תמותי - היא בטוח באה מאחת מהתוכניות של הילדים היום- כי לפי מה שאני זיפזפתי אז הן פשוט ברמות על של חוסר חינוך. לגבי הלא יהיו לך צעצועים אז רק במידה ואת רצינית מאוד, ואת יכולה לעשות זאת, רק אז תענישי אותו ע"י לקיחתם של הצעצועים המפוזרים גם בשעה שהוא יצרח וישתולל יקלל ומה לא, פשוט להיות חזקה ורצינית. במידה ואין ביכולתך להיות קשוחה בנושא אל תאיימי עליו אפילו היות ואת נותנת לו את הלגטימציה שהוא שולט בך ע"י המילים , הצעקות וכו... אני מאחלת לך בהצלחה - אני עברתי את זה פעם... המשך יום נפלא ומהנה רוחי בכר - מתקשרת ומדריכה רוחנית http://www.rochycu.com 052-3277757

ע נ ת ק

New member
רוחי, טוב לפגוש אותך במקומות הנכונים

לא הספקתי להתגעגע וכבר אני פוגשת אותך שוב. מסכימה עם כל מה שכתבת. מוסיפה שבמקרים כאלה ובמקרים אחרים של התנהגויות לא רצויות של הילד, כדאי גם לעשות "בדק בית", כלומר לבדוק איפה התכונה שמפריעה לי אצל הילד, יושבת אצלי ומה אני יכולה לעשות כדי לשפר את המודל שניתן לילד.

rochycu

New member
ילדים לומדים מילדים

אומרים זה הגיל, למה? בגיל הזה הילדים מאוד אוהבים לההפך לתוכים וללמוד מאחרים- הגן יותר נכון להגיד ילדי הגן בו מבקר הילד הם המורים ל"חינוך" - ללימודי השפה של בנך. מספיק שינו ילד אחד ששמע שכך מדברים בבית וכל הגן לומד את סגנון הדיבור. שתי סיבות שאני רואה אותן - 1) הילד מבין כי דברין אינם טובים אך הוא מותח את החבל כדי לראות עד לאן מרשה לו להגיע. 2) אם ככה מדברים בגן אז זה מותר - אני לא יודעת כיצד הגננת מגיבה על מילים אלו. בכל מקרה אין אני חושבת שהילד מבין בדיוק מה הוא אומר, ולכן אין אני רואה סיבה לצעקות, מכות עונשים וכו... הדרך הטובה ביותר לגמול את הילד ממילים "מדהימות" אלה היא להסביר לו מהי המהות / מהי המשמעות של המילים ולהגיד לו שאת בבית אינך מוכנה לשמוע אותן את מבקשת ממנו לדבר בנימוס אליך, לאחותו ולכל מי שאתם מכירים כי בבית שלכם ישנה התנהגות מנומסת ונאותה. נכון שתצטרכי לדבר מיליון פעם אך הדברים יכנסו- את גם יכולה לשאול אותו ממי הוא למד את המילים וצורת הדיבור הזאת, כי היא פשוט איננה נעימה לאוזנייך. ד"א- לגבי המילה תמותי - היא בטוח באה מאחת מהתוכניות של הילדים היום- כי לפי מה שאני זיפזפתי אז הן פשוט ברמות על של חוסר חינוך. לגבי הלא יהיו לך צעצועים אז רק במידה ואת רצינית מאוד, ואת יכולה לעשות זאת, רק אז תענישי אותו ע"י לקיחתם של הצעצועים המפוזרים גם בשעה שהוא יצרח וישתולל יקלל ומה לא, פשוט להיות חזקה ורצינית. במידה ואין ביכולתך להיות קשוחה בנושא אל תאיימי עליו אפילו היות ואת נותנת לו את הלגטימציה שהוא שולט בך ע"י המילים , הצעקות וכו... אני מאחלת לך בהצלחה - אני עברתי את זה פעם... המשך יום נפלא ומהנה רוחי בכר - רוחי בכר -

למעלה