התחממות

taliester

New member
התחממות

יש לי בעיה מוזרה מעט. הרכב מתחמם מעט בפקקים (לא עובר את קו האמצע) אך כשיוצאים מהפקק דווקא אז המחוג קופץ ומגיע כמעט עד התחממות מלאה! (אני יודעת שכשהבעיה במערכת הקירור, נסיעה מהירה דווקא מקררת את האוטו) עשיתי טיפול 10000 לא מזמן והמים ברדיאטור לא נגמרים (אם כי במיכל מילוי הם התמעטו מעט). מישהו יודע מה יכולה להיות הבעיה???

איזה רכב ?

מה יכולה להיות הבעיה ? יש כמה... יוניט, טרמוסטט, רדיאטור סתום, מאוורר...ועוד... הכי טוב ללכת למוסך לבדוק. חבל לאבד ראש מנוע...

taliester

New member
סובארו סטיישן 1987

כן........... אבל זה לא קצת מוזר שהאוטו מתחמם דווקא בנסיעה מהירה??

חזי104

New member
בעיה דומה ללא פתרון

גם בסובראו 87 אוטומט, עקב התחממות הלך ראש מנוע, הראשים שופצו, הוחלף רדיאטור חדש, הוצא הטרמוסטט, הורכב מאוורר שעובד ישיר עם המנוע וגם המאוורר השני עובד (אין ברכב מזגן) הכל היה טוב ויפה במשך שבוע ומד החום לא עבר את הרבע, ועכשיו שוב בעליות כשהרכב מתאמץ החום עובר את החצי ושומעים את המים מבעבעים, ואין נזילה של מים, מה עוד יכול להיות הבעיה בעגלה הזאת שגורמת להתחממות אחרי תיקון של כל הדברים האלו? אגב שמתי לב שברדיאטור של הגיר האוטומט יש שני צינורות שמתחברים לגיר אולי משם הבעיה? ושאלה אחרונה איזו בדיקה אני יכול לעשות כדי לבדוק אם בעיית התחממות היא, מהראש מנוע, מהרדיאטור, או ממקומות אחרים, תודה מראש על תשובותיכם.

מזל ורן

New member
לפי דעתי הבעייה ברדיאטור סתום

ואני אסביר למה אני חושב כך,כשהאוטו בנסיעה איטית אז המשאבת מים עובדת לאט והמים יכולים להתקרר,בנסיעה מהירה המשאבה עובדת מהר ואז המים לא מספיקים להיתקרר . יש לציין שכנראה רק חלק מהרדיאטור סתום שלולא כך האוטו היה מתחמם ישר. שבת שלום רן.

מזל ורן

New member
הסבר יותר מובן

בסבובי מנוע נמוכים מש' המיים מסתובבת לאט ומעבירה מעט מיים, בזמן נתון, דרך הרדיאטור שלמרות שהוא סתום הוא מצליח לקרר מיים חמים אלו. בסבובי מנוע מהירים, גם מש' המיים מסתובבת מהר ומעבירה דרכה כמות מיים גדולה יותר שאינה מצליחה לעבור כולה ומהר דרך הרדיאטור ולכן מתחמם המנוע בנסיעה המהירה.

איש שטח

New member
יש לבדוק במערכת הקירור האם יש

צינורות שנימצאים בואקום לאחר נסיעה שכזו יתכן שיש אויר במערכת המים ,בנוסף יש לבדוק האם פקק המים של הרדיאטור תקין בדרך כלל הקפיץ לא תקין .

למעלה