התחממות

מוטלה1

New member
התחממות

שלום יש לי מחשב נייד HP dv6005 ובשבוע האחרון שמתי לב שהמחשב מתחמם יותר מהרגיל ומפעיל את המאוור בעוצמה גדולה יותר, גם בשאף תוכנה לא פועלת או מורצת. חשבתי שאולי כדאי לי לבדוק אם תוכנות מסויימות רצות על המחשב גם בזמן שאני לא מפעיל אותם, רק שאני לא כל כך יודע איך לעשות זאת. וירוסים ושאר מרעין בישין יכולים לגרום לכך? שינוי שקרה בשבוע האחרון, התחלתי להשתמש בחיבור קווי במקום אלחוטי. הדבר יכול לגרום להתחממות? או שאולי בכלל יש בעיה בחומרה? מודאג

StrawMan

New member
קווי במקום אלחוטי, ז"א שהמחשב לא זז הרבה?

מחשבים שעומדים באותו מקום, נוטים לצבור אבק. אבק חוסם את פתחי האיוורור וגורם להתחממות. תנסה לבדוק את הכיוון הזה. מקווה שעזרתי, איש-קש.

יאיר B

New member
מה קורה עם הטמפרטורה הסביבתית?

בדיקת וירוסים וצרות אחרות יכולה גם כן לעזור. את זה עושים עם תוכנות יעודיות כמו אנטי-וירוס (שכדאי מאוד שיהיה מותקן קבוע במחשב ויסרוק אותו באופן קבוע + עדכונים קבועים), תוכנות אנטי-ספיוור (אם יש לך מערכת הפעלה חוקית מסוג XP, אפשר להוריד מאתר MS את התוכנה שלהם לזה שנקראת Defender, בויסטה היא מותקנת מראש; יש גם תוכנות אחרות כמו Ad-Aware למשל).

bar666xp

New member
רק לא את DCS... של מיקרוזיפט...

AD-AWARE, SPYBOOT לא חסר תוכנות... גם אנטי וירוס לא תמיד היקר טוב יותר ולפעמים ביכלל זה שעולה כסף פחות טוב מהחינמי. וכמובן מי כמוך יודע שהפיתרון האידאלי לכל הזבל הזה... זה פשוט לעבור ללינוקס

מוטלה1

New member
הבעיה עכשיו יותר גדולה

העברתי את כל החומר למחשב אחר וניסיתי לפרמט. הבעיה היא שהמחשב לא עולה מהפירמוט (נרשם לי שאני צריך את דיסק ההתקנה של ויסטה, מה שכמובן אין לי.. לפני שפירמטתי, ראיתי שאפשר ליצור דיסק גיבוי, חשבתי שזה מיותר והשאלה עכשיו, האם אני יכול ליצור את הדיסק גם מהחשב האחר שברשותי dv2000 HP דעסק גיבוי ואיפה אני מוצא את הפרטים איך ליצור את זה. (המידע בקשר לדיסק גיבוי שראיתי היה רלוונטי למחשב שלי ואני גם לא זוכר איפה ראיתי את זה) עוד שאלה, אם קניתי את המחשב בארה"ב יש לי אחריות בתוך שנה גם בישראל? ואיפה?

יאיר B

New member
למרבה הצער, לסדרת פאווליון אין אחריות בישראל.

לגבי המשחב שלך: בתקווה שלא פרמטת גם את המחיצה של ההתקנה מחדש, אחד ה-Fים בתחילת עליית המחשב (לפני שחלונות עולה) יכניס אותך למחיצה הנסתרת ודרכה תוכל להתקין מחדש את המערכת. אתה לא יכול להשתמש בדיסק שחזור ממחשב אחר כי סביר להניח שהדרייברים שלו שונים מאלו שצריך אצלך. דיסק גיבוי ל-HP אפשר לעשות דרך התפריט התחלה של חלונות (יש שם אפשרות, אבל אתה מחקת את חלונות ואני לא יודע אם אפשר לעשות את זה בלי התקנה של חלונות פעילה). אם קנית את המחשב בארה"ב, אתה יכול להתקשר לשירות הלקוחות שלהם ולשאול אותם איך לעשות את זה במקרה שלא תוכל לעלות את המחיצה הנסתרת.

מוטלה1

New member
באסה

דיברתי עכשיו עם התמיכה בישראל וזה בעיה יותר קשה משחשבתי. F11 מאתחל את הפעילות אבל רושם שיש לי תקלה ואני צריך להתקשר לHP בגלל שהוא לא מצליח להתקין את הויסטה ואני יכול לעשות זאת רק מדיסק גיבוי שאין לי.. בדקתי באתר של HP באנגלית ושם כתוב שאני יוכל לבקש מהם והם ישלחו לי דיסק של ויסטה. התקשרתי לנציגות בישראל ונאמר לי שזה כן נשלח רק אם עשיתי דיסק גיבוי ומאיזה שהיא סיבה יש בעיה בדיסק גיבוי, אך ורק אז הם נותנים לי דיסק גיבוי חלופי (או מתקנים את הדיסק שאני יצרתי) זאת תשובה די מוזרה, אבל כשכבר השלמתי עם העובדה שאני צריך להגיע לHP בישראל ולשלם כסף על ההתקנה של ויסטה שכבר נמצאת אצלי ברישיון! נאמר לי ע"י הנציג, בגלל שאת הדגם הספציפי הזה dv6605 הם לא מוכרים בישראל, אין אפשרות לבצע את השיחזור בHP ישראל כי אין להם את הדיסק המקורי למחשב הספציפי ועלי לדבר עפ HP בארה"ב ולראות מה הם יכולים לעשות. זה כבר ממש מעצבן, גם בהנחה שהם לא יעשו לי שם בעיות ויסכימו לשלוח את הדיסק. סביר להניח שהם יבצעו לזה משלוח פנימי בארה"ב אני אצטרך לדאוז שהדיסק ישלח לישראל. מה שאומר חודש השבתה לפחות. באסה. אם רק הייתי יודע על מישהו שיש לו מחשב dv6605, הייתי יכול בקלות ליצור ממנו דיסק גיבוי לויסטה ולהתקין את הכול בקלילות. בשירות לקוחות נאמר לי שאין אפשרות ליצור ממחשב אחר. השאלה היא, אם זה dv2415 , מישהו יודע כמה שונה זה כבר יהיה? האם זה ממש קריטי או שבסך הכול יהיו לי כמה באגים קטנים לחודש הקרוב ואח"כ אתקין את המקור. בdv 2415 שאני מעוניין ליצור ממנו גיבוי, אין בכלל אופציה ליצור גיבוי (חיפשתי recovery disk) ולא מופיע כלום. הלכתי ךפי ההוראות שלהם באתר ולא הצלחתי להגיע לשום אופציה כזאת (אין גם help and tools). הנציג שירות אמר לי לבצע מייד באיתחול המחשב F11, מה שקצת מפחיד אותי, שאשאר בלי גיבוי למסמכים. ואם גם בזה המחשב לא יצליח לבצע פירמוט? מישהו אולי יודע, איך כן מצליחים ליצור גיבוי לויסטה בdv2415? למישהו יש אולי גם כן dv6005 ? או אולי יש למישהו פיתרון אחר.. בכל מקרה תודה לכל המגיבים תחילת שבוע טוב

יאיר B

New member
יש סיכוי שהדרייברים לא יתאימו בין המחשבים.

כך שהוא יעשה בעיות בזמן הטעינה (ואם יש כרטיס מסך שונה, יכול להיות שהשרת הגרפי לא יעלה בכלל...). אם הם אומרים שהדגם שלך לא נמכר בארץ, יהיה קשה למצוא מישהו שיש לו דגם כזה בדיוק (זה רק אם מישהו אחר הביא אחד כזה לארץ). לכלל הקוראים את ההודעה הזאת: באופן כללי, חבל שלא ביררת את נושא השירות בארץ לפני הקנייה של הנייד. שירות ואחריות זה הדבר הכי חשוב בנייד (יותר ממה שהוא יודע לעשות/העלות שלו/החברה שמיצרת אותו). באופן עקרוני, כדאי לקנות בחו"ל רק ניידים שנמכרים בישראל (שככה אין בעיות כאלה) וכמובן לברר מול השירות בארץ מה המדיניות לגבי אחריות בקנייה בחו"ל. ההמלצה שלי מן הסתם היא תמיד לקנות בארץ, שכן אז אין בעיות עם שירות בכלל. אבל המחיר בארץ גבוהה יותר. אתה תמיד יכול להתקין ויסטה מדיסק אחר (לא צריכה להיות בעיה עם התקנה מחודשת של חלנות), את הדרייברים אתה מוריד ידנית מאתר HP ומתקין לבד (גם זה לא מסובך במיוחד) והמחשב אמור לעבוד.

מוטלה1

New member
השגתי כבר ויסטה אחר

עכשיו השאלה, איך אני מוצא את הדרייברים לdv6605?

מוטלה1

New member
אל תתפרע...

מייד אחרי שרשמתי את ההודעה, נכנסתי לאתר של HP ובאמת מצאתי את הדרייברים. אחרי שכבר הורדתי את הדרייברים, יש לי חיבור אלחוטי אבל אני לא מצליח להתחבר דרך חיבור רשת. אין לי מושג למה, וזה ממש גרוע כי אני עשיו מחובר ע"י חיבור רשת. אני כבר די מיואש מכל הבלגן..

Y. Welis

New member
אתה צריך לומר שעשית דיסק גיבוי והוא נפגם

במערכת כזו אתה צריך לומר את מה שהם שרוצים לשמוע, בלי קשר למה שקרה באמת.

למעלה