התחממות מנוע

shakshuki

New member
התחממות מנוע

יש לי מנוע fx 46 שמורכב על הפרונטיר שלי. המנוע עדיין בהרצה (לפי הספר). הוא הורץ שני מיכלים עשיר ואחר כך עוד מיכל בסבבים של עשיר ומיטבי. הבעיה שהיום בטיסה הוא איבד פתאום כח ואחר כך נכבה. לאחר הנחיתה גיליתי שהוא רותח ממש. הוא לא הניע לאחר מכן, אלא לאחר שהתקרר. 1) מה יכולה להיות הסיבה שהוא התחמם פתאום? בטיסה האחרונה הוא טס מיטבי (לא עשיר). רק לאחר ההתחממות פתחנו את הסיכה עוד קצת ואז הוא טס עשיר ולא התחמם. 2) האם יכול להיות שנגרם לו נזק בגלל ההתחממות הזו? תודה, אבי

hifly

New member
מנוע מתחמם

קשה לתת תשובה למה הוא התחמם,,אבל למה אתם לא גומרים הרצה על הקרקע,כמו שצריך.לפחות 4 מיכלים על הקרקע ואחרי זה טיסה אחת או שתים עם תערובת מעט עשירה.אתה תחסוך הרבה צרות עם המנוע אם תקפיד על הרצה על הקרקע. אמיר

shakshuki

New member
עכשיו אני באמת מלובלב

(כלומר מבולבל). בספר המנוע היצרן ממליץ על לא יותר ממיכל אחד של סבבים, ואחר כך מספר טיסות בעשיר. באתר של שי שכטר קראתי שיש לעשות שני מיכלים על הקרקע בעשיר ועוד מיכל בסבבים, ואחר כך לטוס עשיר. עכשיו אני מבין שיש לעשות לפחות ארבע על הקרקע. שמישהו סופסוף יחליט מי נגד מה. אבי

hifly

New member
הרצה ועוד

איני יודע מה כתוב אצל היצרן,ומה כתוב אצל שי שכטר,אבל התעסקות עם מנועים מכל הסוגים במשך ה27 שנים האחרונות לימדו אותי מספר דברים בסיסים וזה אחד מהם. אמיר

shakshuki

New member
אז להפסיק בינתיים את הטיסות

ולהמשיך להריץ עשיר עוד כמה מיכלים?

hifly

New member
קשה לדעת

אבל תריץ עשיר מאד עוד שני מיכלים ותנסה אמיר

shakshuki

New member
אי אפשר

הטיסן כבד והמנוע לא מצליח לסחוב אותו כשהוא עשיר מאד. באססהההה

הרצת מנוע

מיכל אחד שתיים בהחלט יספיק על הקרקע אבל פה לא מסתיימת ההרצה ההפעלה על הקרקע היא הפעלה בסיסית כדי לתת למנוע להתחיל לעבוד יש לטוס בטיסות הראשונות בערך כ-10 טיסות (מיכלים שלמים) כשהמנוע מכוון עשיר כלומר סיכת דלק פתוחה במצב כזה שהמנוע לא יעבוד בסל"ד מקסימאלי אפשר לכוון זאת ע"י סגירת סיכה כשמנוע במצב פתוח מלא וכאשר המנוע הגיע לטורים מקסימאליים בדיוק יש לפתוח כרבע סיבוב . אז תוכל לשמוע שהמנוע מאבד קצת מהסל"ד זה המצב הטוב ביותר לטיסה במשך הטיסות הראשונות לאחר מכן סגור את הסיכה למצב בו המנוע מגיע לסל"ד מקסימאלי ותהנה מאורך חיים של המנוע למשך שנים בימים חמים מאוד שלהם אנו צפויים בקיץ ניתן לטוס עם מנוע קצת עשיר(קליק שתיים לפתוח סיכת דלק) מהמצב הרגיל וזאת על מנת למנוע חימום יתר של המנוע בברכה דני קרנר

גיא1234

New member
תבדוק אם...

הפרופלור שלך מתאים, ולא קטן מדי. היום אצלנו בשטח איזה אחד עם אותו מנוע שם פרופלור קטן מדי והמנוע שלו הגיע למהירויות גבוהות מדי ושרף לו את הפלאג והוא עשה בדיוק את אותה בעיה שאתה מתאר. בברכה גיא ארושס

בוכנה עם/ללא רינג

לגבי הוויכוח לגבי זמן ההרצה, בשנים האחרונות נעלמו כמעט לחלוטין מנועי 2 פעימות בעלי בוכנה עם רינג. כאשר הבוכנה ללא רינג (אטם) אין צורך להריץ את המנוע יותר ממיכל אחד כיוון שהטולרנס (אפיצות בעברית) בין הבוכנה לשרוול מותאמת כבר בחברה לרמה גבוהה מאוד. בתקופה בה היתה בוכנה בעלת רינג,היה צורך לבנות את הטולרנס הזה בהרצה ע"י מספר נכבד של מיכלי דלק באוויר ובקרקע...

אולי הדלק שלך מקולקל

שלום רב, כפי שראית יש הרבה תגובות ועוד הרבה יותר אפשרויות מדוע שהמנוע שלך יתחמם. קודם כל אני רוצה לומר שבאופן סטטיסטי מנועי 46FX אמינים מאוד ועוד לא נתקלתי במנוע שעשה בעיות באשמתו (תמיד היו סיבות אחרות) כך שהצעתי היא שאל תחפש את הבעיה במנוע. לעניין ההרצה, נהוג להריץ בין מיכל אחד לשלושה מיכלים והמהדרין עושים אפילו ארבע. אבל אני לא חושב שזו הסיבה להתחממות. אם הפרופלר שלך הוא 10 על 6, 7 או 8 אז זה לא הסיבה. אם ההרצה שלך לא הייתה ענייה מאוד אז גם זה לא הסיבה. יש לי הרגשה - מתוך תחושת בטן שהדלק שלך "מטופל" יען כי מדולל במתנול וחסר לו שמן או לחילופין הוא עודף במיים. תנסה לתדלק פעם אחת ממיכל של חבר שיודע שהמנוע שלו עובד טוב. אבל אם חיממת את המנוע יותר מידי והבעיה לא תחלוף תחשוב על החלפת (שרוול, בוכנה טלטל ופין טלטל) עוד משהו קטן, יכול להיות שבזמן טיסה נחלשת אספקת הדלק וכתוצאה מכך התערובת נהיית ענייה מה שגורם לחימום המנוע (תקלה במיכל דלק, חור בצינורות, לכלוך בדלק, סתימה בסיכת הדלק....) בברכה אבי ורטהיימר

shakshuki

New member
יש לי הרגשה שזה בדיוק העניין

היי אבי, כפי שתראה התייחסתי לעניין גם בפורום באתר שלך. אני חושב שאתה צודק, והדלק הוא הבעייתי. משום מה היתה לי הרגשה כבר בהרצה על הקרקע שיש בדלק מים, מה גם שפעם אחת מצאתי במיכל הטיסן, לאחר שסיימתי מיכל אחד, מן משקע נוזלי לבן שלא נראה כמו שמן, ולא היה לו כמעט ריח. לא בטוח שאלה היו מים אבל בטוח שזה לא היה דלק. כמו כן המנוע מתנהג מוזר. פעם אחת הוא מכוון כראוי, בפעם שניה הוא עשיר, או עני, וכל זה מבלי לגעת בכוונים. חשבתי שאולי הסיכה הנגדית זזה לבד אבל הרי זה מנוע חדש לגמרי!!! דבר אחד חשוב שנזכרתי בו - לפעמים אני רואה בצינוריות הדלק בועיות אויר קטנות. אולי גם הן תורמות לבעיה? תודה, אבי

בועות או מיים דברים שונים

היי, אם אתה רואה בועות בצינורית תוך כדי בודה המנוע זה אומר שיש כניסת אויר לא רצוייה לכן עליך להחליף את כל הצינורות ולוודא שהיכל אטום הרמטית (כולל את הצינורית שבתוך המיכל. בועות אויר הם סיבה נפוצה לחימום מנוע (בעקבות תערובת ענייה) לעניין המיים בדלק, לא יכול להיות משהו גרוע מכך למנוע מכיוון שזה הורס את המנוע מאוד מהר. כבר התייחסתי לזה בפורום הזה או בפורום שלי אבל אחזור על כך כי זה מאוד חשוב. כשמשפריצים מיים לתוך מחבת רותח אז אתה שומע קולות נפץ שנובעים מרתיחה משולבת בהתאדות של המיים. אותו הדבר קורה בתוך המנוע וזה גורם לחיספוס פני שטח הבוכנה והשרוול שבעקבותייהם מגיע ירידת קומפרסיה וצורך בהחלפת חלקים בתוך המנוע. רמז להמצאות מיים ניתן לקבל על ידי פתיחת המכסה האחורי של המנוע (לא מסובך) ולבדוק אם אתה מזהה חלודה, אם כן אז אכלת אותה. בברכה אבי ורטהיימר

למעלה