התחממות מחשב

yael29051980

New member
התחממות מחשב

שלום לכולם יש לי מחשב HP6000 ונראה לי שהוא איטי מדי ,הורדתי את התוכנה speed fan וזה מה שזה נותן לי . מישהו יודע מה זה אומר ?

Y. Welis

New member
קצת חם - בעיקר טמפ' הליבות

אבל צריך לומר ש- 50-60 זה טווח נורמלי לחלק מהדגמים (לעיתים נדמה שאינטל אולי הנמיכו את צריכת המתח, אבל לא את הטמפ', שמטפסת שוב למעלה עם המעבדים החדשים שאחרי ה-M). הבעיה שלך היא גם ויסטה, שמעמיסה על המחשב.

JLebowsky

New member
טמפ' ליבות המעבד גבוהות מדי

בהנחה ומדובר במעבד (core 2 duo (T5XXX, T7XXX. ברשותי מחשב מאותה סדרה - DV6282ea, ולא ראיתי את המעבד בטמפ' גבוהה מ 40 מעלות במאמץ (ואצלך המעבד אף לא במאמץ). ממליץ בחום (תרתי משמע) לפנות לתמיכה טכנית של HP.

maor78

New member
לא נשמע הגיוני

טמפרטורה סבירה של מעבד בניידים היא 40-45 במנוחה מוחלטת. אם אצלך זה מראה לא יותר מ40 במאמץ כנראה שהתוכנה שלך לא מדייקת. באיזה תוכנה אתה משתמש? אני השתמשתי בספיד פאן וזה באמת הראה לי 27 במנוחה ובסביבות 38 במאמץ. כשעברתי לאוורסט(נחשבת לאמינה יותר) כל הטמפ' עלו ב15 מעלות.

JLebowsky

New member
גם וגם

לא יודע על ידי מי אוורסא נחשבת אמינה יותר אך בכל מקרה אצלי האוורסט גירסה 2.20.405 מראה את אותה הטמפ' שמראה הספידפאן בחיישן temp1 עבור ה CPU. טמפ' זו אכן מגיעה במאמץ של 100% על שתי הליבות לבערך 56 מעלות ובמנוחה היא 35 מעלות. לטמפ' הליבות קיים (אצלי לפחות) חיווי רק בספידפאן והטמפ' מגיעה ל 41 מעלות במאמץ מלא. אצל פותחת השירשור, הספידפאן מראה טמפ' של 59 מעלות בליבות עצמן (ועוד בזמן מנוחה) ורשמתי שזה גבוה בהנחה שהמעבד מסדרת קור2, אך מתברר שהמעבד אינו מסדרה זו ולכן ייתכן שזה תקין אך פה כבר אין לי אינדיקציה.

maor78

New member
אכן 60 מעלות במנוחה זה גבוה

מנגד, 40 מעלות במאמץ (במחשב נייד) לא נשמע הגיוני בכלל. למה אני מעדיף להסתמך על אוורסט ולא ספידפאן? כי בראשונה זה מראה לי במנוחה 40-45 שזה דיי הגיוני ובשניה זה מראה לי 27 מעלות, למי מהם היית מאמין? חוץ מזה תריץ חיפוש בגוגל ואפילו פה בפורום ותקרא שאנשים ממליצים להוסיף 15 מעלות לטמפ' שהספידפאן מראה. אצלי יש גם סנסור של הCPU ושל שתי הליבות והפער ביניהם לא עובר את ה5 מעלות ואפילו זהה רוב הזמן. את האמת אני לא כל כך מבין מה ההבדל בין הטמפ' של המעבד לבין אלו של הליבות, הרי המעבד מורכב משני הליבות. בכל מקרה, לא נראה לי הגיוני שהפער בינהים יהיה גבוה כל כך. שמע אם באמת המעבד שלך לא עובר את ה40 מעלות אז קנית מעבד עם מערכת קירור-על. אבל זה פשוט לא נשמע הגיוני.

JLebowsky

New member
מה שאתה אומר

מקובל עליי, גם בעיניי 40 מעלות במאמץ זה נמוך בעיקר בהתחשב בעובדה שמרגישים שהמחשב מתחמם אך לא ברור לי עם זה ה HD או המעבד. בכל מקרה לא התעסקתי עם זה יותר מדי לעומק, כשאוכל אתקין core temp ומבחינתי זה יהיה המדד האמין מכולם. ליעל פותחת השירשור, ממליץ לך להתקין את התוכנה "המחמירה" מכולן - core temp. תלחצי כאן והיא תרד אליך למחשב, אין לה התקנה - רק לפתוח את ה ZIP ולהפעיל. תבדקי ותאמרי מה הטמפ' שהיא מציגה לך עבור core0 ו core1 כשהמחשב יחסית במנוחה ומכאן נתקדם.

bar666xp

New member
אילו תוכנות עובדות ברקע?

איזה מעבד? מערכת הפעלה כבר ראינו שאיכסטה. הטמפ' הזו סבירה עם המעבד במעמץ/עבודה אבל גבוה אם זה במנוחה.. נסי לבדוק טמפ' מיד לאחר הפעלת המחשב {WINDOWS} וכשאין תוכנות עובדות ברקע... {לדוגמה אם עובדת ברקע תוכנת P2P}. המלצה נוספת לבקר באתר של BLACKVIPER... http://www.blackviper.com/WinVista/servicecfg.htm נסי את Safe או Tweaked תחילה זה עשוי לגרום למחשב להיות מהיר יותר ולמעבד להיתעמץ פחות. בנוסף כדאי לבדוק AD-WARE, וירוסים וכו'.

yael29051980

New member
לא עובדות שום תוכנות

והמעבד הוא INTEL(r) core(tm) duo cpu t2250 1.73 ghz זה מה שכתוב

bar666xp

New member
תיראי טמפ' שלא עוברת את ה60-65 מעלות היא...

טמפ' סבירה/סבילה.. את יכולה לבטל Services {ראי באתר של BV בהודעה הקודמת} זה יפנה זיכרון ויוריד בשימוש המעבד. כדאי לבדוק מה מעסיק את המעבד {בסבירות גבוהה מעוד איכסטה עצמה אבל כדאי לבדוק} וירוסים רוגלות וכו' {ולא עם DCS של MS}. מכוון שהטמפ' היא לא ממש קיצונית אם כי קצת גבוה סביר כי לא מדובר בבעית חומרה אלה תוכנה.. רוצה לעשות ניסיון תפעילי את האיכסטה בSAFE-MODE אני לא יתפלא אם הטמפ' תרד לכיוון ה42-45 מעלות {האופטימלית בניידים}. אני גם לא יתפלא אם הדיסק הקשיח לא מפסיק לעבוד ושוב תשאלי למה? אותה תשובה WINDOWS איכסטה... אני מקווה בישביל כל סובלי איכסטה שבSP1 יסדרו לפחות את הדברים הללו כדי שמחשבים ניידים לא יהיו חייבים להחליף מערכת הפעלה כדי לעבוד בצורה סבילה/נורמלית/טובה.

yael29051980

New member
בדקתי טמפ' אחרי שהדלקתי את המחשב

והתוצאות לא השתנו!!! מה עושים?

למעלה