התחממות גלובאלית.

רואה43

New member
התחממות גלובאלית.

קישור ישיר לדף זה: http://www.hayadan.org.il/rosental180805.html מה יקרה בסביבתנו הקרובה - באגן הים-התיכון אם הטמפרטורה הממוצעת תעלה ב 2 מעלות (לעומת הטמפ' שלפני העידן התעשיתי) ? ואיך התחממות זאת תשפיע על אתרי התיירות בחופי הים ועל העורף החקלאי ? חוקרי האירגון העולמי לשמירת טבע בדקו את הנושא ולהלן מסקנותיהם: גלי חום האקלים יהיה כמובן חם יותר אבל בהתאם השינויים במזג האוויר יהיו קיצוניים וחריפים (מצב שמורגש כבר היום), עליה של שתי מעלות "גלובלית" תיגרום לאיזורים המרוחקים מהחוף להתחמם ב כ חמש מעלות! טורקיה, צפון איטליה, ארצות המגרב, יסבלו מגלי חום קיצוניים. איי יוון בצפון הים-האגאי נהנים ממשבי רוח קרירים בקיץ, משבים אלה יתחלפו בגלי חום! פחות גשם כמות המשקעים בדרום הים-התיכון תרד ב כ 20%. בעוד בצפון הים תעלה כמות המשקעים בכ-30% " זמני בצורת" -תקופות ארוכות ללא גשמים ימשכו חדשים רבים יותר - לתוך החורף. באיטליה, מערב יוון, דרום צרפת ודרום-מערב האי האיברי, צפוי מספר הימים היבשים לגדול, זאת למרות שממוצא הגשמים הכללי יעלה מאחר והגשם ירד בתקופות קצרות ובכמויות גדולות שריפות בכל ארצות האגן הדרומי של הים תהיה סכנה תמידית של שריפות יער בכל עונות השנה, באזורים אחרים תהיה תקופת השריפות ארוכה בכחודשיים. סכנת השריפות תגדל גם בבלקן, צפון איטליה, ובספרד. חקלאות האקלים החם והיבש יגרום לירידה ביבולי החקלאות, בעיקר בגידולי בעל בקיץ. כאשר הירידה תהיה גדולה יותר באגן הדרומי. יבולי עדשים, שעועית, סויה, יפלו ב כ 40%. גם אם יפותחו גידולים עמידים לחום אלה ידרשו כ 40% יותר מים, מים שזמינותם מוטלת בספק. תיירות גלי חום תכופים בשילוב עם שריפות יגרמו לחששות אצל תיירים שידירו רגליהם מאזורים שהיום מהווים אתרי בילוי ותיור בקיץ. יתכן כי האביב והסתיו יהפכו לעונות נעימות ומושכות יותר, אבל בעונות אלה אין תיירות משפחתית שהיא בעלת הנפח הגדול והרווחי. מגוון ביולוגי צפוי אובדן של כ-50% ממיני צמחים בצפון הים, ועד 80% בספרד וצרפת, בעיקר באיזורים הרריים. הגידול בשריפות יגרום להתפשטות עשבים פולשים שנוכחותם תלבה את השריפות. מים אקלים יבש מלווה במיעוט מישקעים וירידה בזרימה עילית. תהיה עליה בדרישה למים בענפי החקלאות, אלה יגבירו את הלחץ שכבר קיים באזורים נרחבים. תהיה דרישה הולכת וגוברת לכמויות מים שאינם זמינים. עם כל עליה במעלה אחת עולה הדרישה למים בכ-10%. משום מה אין התייחסות בפרסום לפינתנו הקטנה, אולי בגלל הממדים ואולי מסיבות אחרות. בכל מקרה ניתן ללמוד על מצבנו על-פי השוואה לשכנות ולארצות בעלות תנאים דומים, וכאשר משקללים את הנתונים העתיד אינו וורוד.

רואה - חבל לעשות זאת כך

בפעמים הבאות שתרצה לשתף בנושאים מעניינים, אנא: כתוב את שם הנושא בכותרת, כמו שעשית כאן. בהודעה עצמה - כדאי להכניס שניים שלושה משפטים, שהם ציטוט, או סיכום של קטע שנראה חשוב בעיניך. ובנוסף להכניס את הקישור, בעזרת האפשרויות במתן תגובה. ממליצה על הכנסת הכתובת דרך "מחרוזת מתוכן ההודעה", אבל אפשר פשוט "כתובת אינטרנט נלוות". כך מי שמתעניין בנושא, יוכל לדעת מה יש בכתבה שאתה מציע, להגיע לדף הרלוונטי - רק אם הוא ממש מתעניין. כל האחרים יקראו את ההודעה הקצרה שכתבת, ויחליטו אם הם רוצים לגשת לכתבה, או להוסיף כאן מידיעותיהם בנושא. תודה

בנוסף

גם אתה בוודאי יודע שלאסף רוזנטל המציג את המאמרים באתרו "הידען" מגיע לפחות הכבוד המינימלי, של הבאתו כמקור המידע...

מהיוןם שחרב המקדש, ניתנה הנבואה...

כל נסיון לנבא את מה שיקרה בעולם בעוד 50 שנה הוא לא רציני. אין איש מדע רציני שיכול לדבר במוניחים מוחלטים, רק בהשערות עם סבירות סטטיסטית. רק דוגמא קטנה: מאיפה הידיעה המוחלטת שכדור הארץ מתחמם? מדידות טמפרטורה יש קצת יותר מ-100 שנה. מי אמר שההתחממות היא המגמה או סטיה קטנה מהמגמה הכללית? אולי הטמפרטורה יורדת ולמשך זמן קצר של 100 שנה יש עלית טמפרטורות למשך זמן קצר? אולי תוך 5 שנים תתחיל ירידה מהירה של טמפרטורה? כמות המשתנים כל-כך גדולה, ואנחנו לעולם לא נדע מה המשקל היחסי של כל משתנה בהתוית העתיד. עד היום כל הנבואות האפוקליפטיות, ממלטוס ואילך, לא הצליחו. אף אחת מהנבואות האלה לא הוכיחו את עצמן. למה? כי הן לא לקחו בחשבון את מה שכתבתי ואת מוחו ויכולתו של האדם לתקן טעויות. ומכאן, נחזור לרישא: מיום שחרב המקדש...

רואה43

New member
יעל ומיכה.......

אין לכם מה לעשות. אין לכם מה להגיד. אין לכם מה להוסיף. אתם מתנהגים כאנשים קטנים. אולי אתם באמת כאלו?

../images/Emo46.gif

סליחה... במה מועילה לך גסות הרוח? האם יש לה מטרה מיוחדת? יש נוהלים מאוד ברורים ברשת האינטרנט. כאשר אתה מפרסם משהו שכתבת ועמלת עליו - הוא מתפרסם בשמך. מי שמצטט ממך, או לחילופין מעתיק כתבה שלמה - טורח לפחות לכתוב מהיכן הטקסט נלקח. זה מינימום. מדוע ראית צורך להעליב אותי ו/או את מיכה?

pinzo01

New member
מדהימים אותי האנשים

שבעבודתם הם אמורים להיות נותני השירות הטובים ביותר גם מבחינת החיוך וכן מבחינת האיכפתיות , וברגע שהם פושטים את תג ההדרכה הם נשמעים ונעשים דורסנים ,כוחניים, בדיוק ההפך המוחלט מתפקידם איך הטרנספורמציה הזו עובדת אין לי מושג רואה , אם תמצא תשובה בידען תביא אותה לכאן..... יא גמד

ליבנאלי

New member
יעל - הנה תזכורת בדיוק לאותו עניין:

מהיימנות אינה רק כלל אינטרנטי בסיסי. נדמה לי שגם (לפחות חלק) מורי דרך נדרשים למינימום מהיימנות. אז הנה תזכורת למעשיו של הנ"ל, שותפך לפורום. לא, לא, אין טעם שתחזרי לפורום טיולים. שם ממש לא מפרגנים זה לזה כמו כאן........

רואה43

New member
יעל היקרה...

יכולות להיות אלף סיבות לכך שלא הופיעה גם שמו וכתובתו של כותב הכתבה המקורי - שלי ולו אין כל משותף חוץ מכך שהוא כותב בעניינים שהם אולי מעניינים מורי דרך, אבל את אישית בחרת להטיף לי מוסר. ועוד פעמיים! היית יכולה גם לשלוח לי מסר אישי לא? היית יכולה גם להתעלם. אבל בחרת להטיף מוסר ובכך שמת עצמך כטהורה מול נוהג פסול, וחשוב לך שכל העולם יידע, שהנה את כזו לעומת אחר שהוא לא. זוהי פעולה של האגו . את נוהגת כאגואיסטית. וכמובן שמיד מצטרף אלייך האגואיסט הבא - {המתחרה איתך על הבכורה ממש} והוא כבר ממש תוקף ומאשים אותי שאיני ישר. { לעומתו, אל תישכחי, הוא קנה המידה ועל ידו אני איני ישר. הוא כבר שפט אותי, כמו שהוא שופט את כולם כל הזמן. ואליו כבר מצטרף גשם של אגואיסטים שכל אחד מהם הוא אגואיסט - קטן - ותו לא. מדוע אני עונה לך בגסות? אולי מישום שאת היית גסה כלפי? פשפשי את במעשייך ואל תחפשי אצל האחר. ולפין, ולמי - כאל ולפיוריטן מיבניאל קוק סאקרים, אין מקום כלל להתיחס.

רואה - ההערות היו מוצדקות.

זאת לא הפעם הראשונה שמעירים לך על הדרך שבה אתה מצטט מאמרים חשובים בלי לתת קרדיט לכותבים. זה לא תקין, ואחרי ההערות שניתנו לך היית צריך לתקן את הדרך בה אתה מביא דברים לפורום. אסור, אני חוזר, אסור לצטט בלי לתת קרדיט. אל תחזור על זה שנית.

למעלה