התחלת ivf

Atsoo bibu

New member
התחלת ivf

אז אמורה לקבל ווסת בסופש ולהתחיל זריקות...משערת שזה יהיה פרוטוקול קצר ממה שהבתי מהרופא (לא שאני מבינה מה זה)..מישהי יודעת לומר לי כמה ימים של זריקןת זה בדרך כלל? ומתי מתחילים אותם?ברור לי שהרופא יענה לי על כל השאלות אבל חשוב לי לשמוע מבנות שעוברות את זה...אני מפוחדת מאוד...
בגדול אני מבייצת ביום ה19 למחזור,קבוע..האם הזריקות יקדימו את הביוץ?

Musmus14

New member
הזריקות שולטות בהכל

גם במועד של הביוץ. הכל תלוי בתגובה שלך. את יכולה להגיע לביוץ ביום ה-14, או ביום ה-16 או אפילו ביום ה-12. מזריקים משהו כמו 10 ימים, תלוי בתגובה, אולי תזריקי יותר. אצלי הזריקות הקדימו ביומיים את יום הביוץ, משהו כזה..
כמובן שתהיי במעקב אצל הרופא שלך והוא ינחה אותך כמה להזריק ומתי.
מתחילים ביום ה2-3 למחזור. זה ממש לא מפחיד.. אני מאד חששתי להגיע לIVF וזה היה ממש לא נורא. אפילו הצלחנו :)
שיהיה לך בהצלחה!
מי הרופא? (גם אני מאזור חיפה)

Atsoo bibu

New member
איזו מקסימה את!

דוקטור לויט באופן פרטי..
העניין הוא שאם אני אבייץ כרגיל משמע זה ייצא ב30.11 וסגרנו נופש של 3 ימים בחול בדיוק בסופש הזה...מקווה שיהיה ביוץ גג ביום ה16...
אני ממש מפוחדת חמרטת שהרופא מרגיע שבגלל שהבעיה היא בעיית זרע אז לא צפויים עניינים יותר מדי...אני מרגישה כל כך קלולס בנושא הזה...

Musmus14

New member
יש גם את ההחזרה

ולא רק השאיבה. אז תקחי את זה בחשבון..
אולי עדיף לא לעשות טיפול ככה בלחץ של זמן. לא ידוע איך תגיבו.
לנו היה אי פריון בלתי מוסבר. אז ניסינו הזרעות עם הורמונים לפני והרופא כבר הכיר את התגובה שלי לזריקות. בהזרעה השניה הצלחנו אבל הייתה הפלה..
אני הייתי אצל רופא נהדר מהקופה ולא שילמתי שקל. חשבתי לivf לעבור למישהו פרטי. אבל הגעתי למסקנה שהטיפול לא יהיה שונה אצל מישהו אחר. רופא הוא לא קוסם בסופו של דבר.
את תראי שזה ממש לא נורא..

PAND76

New member
מטופלת שנה וחצי ב IVF. לא עברתי אפילו בהזרעות

בגלל הגיל שלי ובגלל בעיית זרע של הבעלול. פחדנית גדולה מזריקות, מתעלפת פק"ל בבדיקות דם. נחשי מה? מזריקה לעצמי כבר שנה, בלי עזרה מאיש. מצפצפת על בדיקות דם. לפני הטיפול הראשון, הקושי הכי גדול היה הפחד מהאינפוזיה. אין לי ורידים טובים וגם את זה אני עוברת בכל פעם, ב"ה.

את צריכה ובריאה ב"ה, מאמינה שאצלכם זה יהיה קצרצר. בע"ה לשהות קצרצרה פה ולידיים מלאות במהרה.

תלתלית20

New member
אז ככה..

אם הרופא שלך זמין לך בטלפון זה מעולה, הכי נוח.
אני הודעתי לרופא שלי ביום שהתחילו לי הכתמות (לא דימום ממש) והוא הדריך אותי לגשת לאולטרסאונד ובדיקת דם למחרת. כשהתשובות היו בידיי צילמתי ושלחתי לו בוואטספ, הוא הדריך מה להזריק כמה ומתי. כל מס׳ ימים לפי שיקול דעת הרופא ניגשים למעקב (אולטרסאונד ודם) ולפי התוצאות הוא מדריך כיצד להמשיך ומתי הזמן הנכון להזריק את זריקות הביוץ. אותי הרעיון של הזריקות הלחיץ בטירוף אבל כשהגיע הרגע להזריק זה בכלל לא כאב ואפילו לא הורגש. מה שכן, הזריקה הפחות נעימה היא הדקפפטיל שאותה הזרקתי לקראת הביוץ יחד עם אוביטרל. את זריקות הביוץ הרופא יגיד לך שעה מדויקת להזריק בגלל ש36 שעות לאחר מכן קורה הביוץ (למעשה - השאיבה).
אם תכננתם טיסה וזה עלול ליפול על תקופת הטיפול הייתי מציעה לנסות לדחות...מצד אחד יש בנות שמרגישות מצוין לאחר הזריקות ולאחר השאיבה, מצד שני יש בנות שסובלות מכאבים כתוצאה מהשאיבה או מגירוי יתר..וזה די מרתק למיטה ולמנוחה. חבל שהטיול יהרס לך. אולי הכי טוב זה להתייעץ עם הרופא לגבי לוח הזמנים ולשמוע את דעתו..למרות שרק כשהוא יראה את תוצאות המעקב וידע כיצד ההורמונים משפיעים עליך הוא יהיה יותר חכם לגבי המשך התהליך...
&nbsp
שיהיה המון בהצלחה ובקלות ומהר מהר בידיים מלאות!!!

Atsoo bibu

New member
כן..לוקחת בחשבון גם את ההחזרה לאחר 3 ימים

לכן אם הביוץ יהיה גג ביום ה16 אז ההחזרה תהיה ביום ה19 ןהנסיעה שלי היא ביום ה20...מקווה שאבייץ לפני ובטיול כבר אהיה אחרי הכל...
מקסימום שההחזרה תדחה קצת..
גם לנו היה הריון מהזרעה בלי הורמונים שהפסיק להתפתח בשבוע 8..ממש מתיש נפשית כל הסיפור הזה,זו אחת הפעמים הבודדות בחיי שאנע מרגישה שאין לי שליטה במה שקורה לי בגוף...

למעלה