התחלת משפטים

התחלת משפטים

שלום לכולם, בעז"ה אני מתחיל בעוד כחודש ללמוד במכון לב. לא צריך להאריך שהמעבר למקום חדש / מסגרת חדשה משפיע על הדיבור (ולא לטובה). בעיקר הבעיה שלי בהתחלת משפטים, אני אשמח לשמוע מכם טיפים / עצות / הערות או הארות איך אני יכול להתחיל משפט. זה לא נחמד כשמישהו שואל אותי מה השם שלך ולוקח לי דקה+ להוציא את זה מהגרון - אם בכלל. תודה.

av100

New member
המטרה היא לפתוח ולהתחיל להפעיל בעדי

בעדינות את מיתרי הכל אולי תתחיל בא...מ...או שיהיה לך יותר נוח להתחיל באני... או בשמי.... אחד הדברים שמלמדים בקורס של הדסה זה להתחיל דיבור נכון בלי מילות טפל האלה אבל אם המילה מתאימה אין בעיה להשתמש בה ושיהי לך בהצלחה,בטוח תהנה מהלימודים (אשתו של מסיים מכון לב)

geashono

New member
אני בוגר הבית ספר גבוב לטכנולוגיה

אני ממליץ לך עם כל הקושי הנפשי לא להזניח את נושא הדיבור למצוא שיטה שתעזור לך ושתוכל לתרגל במקביל ללימודים במכון לב יש בחורים מאוד נחמדים ואני בטוח שתסתדר שם מעולה אבל יש גם חיים בחוץ וקשה להסתדר גם אם רק בחלק קטן של המצבים עם גמגום משמעותי בהצלחה לך

Impious

New member
סתם רעיון לא כל כך נחמד

אבל אולי יעזור.. אתה משחק את עצמך כאילו לא שמעת, אתה עושה הבעה של "אמרת משהו?" והוא חוזר על עצמו, אתה אומר "אה!" ומפה אין בעיה
מדי פעם אני משתמש בזה, אני בטוח שזה לא חכם לעשות את זה אבל זה עוזר לי לצאת מזה. חיסרון של ה"טיפ" הזה שאם תשתמש בו יותר מדי יתחילו ליעץ לך לגשת לבדיקת שמיעה

יש לי טיפ מעולה בשבילך ../images/Emo13.gif

היי רועי, אני לא יודע מהי מהירות הדיבור שלך אבל בכו"ז אני יתן לך את הטיפ הזה כי הוא ממש עובד רק חבל שאני לא תמיד עומד בו חחח. הטיפ הוא : אתה צריך להתרגל להתחיל את המשפטים עם דיבור רגוע,איטי כאילו אתה עונה למישהו מתוך שינה באדישות . גם עם יש לך משהו דחוף לומר עצור!!! ודבר לאט באדישות . אני מניח שכבר שמעת על זה ואפילו מיישם את זה לפעמים וגם עם לא הנה קיבלת טיפ מעולה שאצלי מתי שאני עומד בו ועושה כפי שהסברתי לך אז אני לא מגמגם,אף לא מילה אחת וזה מדהים . הבעיה שאני רגיל לדבר מהר ותמיד מנסה להיות החכם שבעבודה,בין החברים,ואפילו סתם עם כול אדם שמזדמן לי לדבר איתו וכתוצאה מזה אני לא מיישם את השיטה הזו ,וחבל . אני מכיר אדם שגימגמם תקופה ארוכה בילדותו והרגילו אותו לדבר לאט לאט והנה היום הוא בין גילי לא מגמגם כלל אבל משגע אותי לפעמים עם הסיפורים שלו חחחחחחחחח כול עניין קטן שהוא רוצה לספר לי הופך ממש לאגדה חחחח כי הוא מדבר ממש לאט . בכו"א הייתי מוכן לדבר לאט כמוהו העיקר להשתחרר מהגימגום והכול עניין של הרגל . בהצלחה אחי .

תודה רבה על כל התגובות

אהבתי את הטיפ של ה "לדבר לאט" למרות שהוא קשה לביצוע. מעניין למה זה קורה? למה שאנחנו מדברים לאט, באדישות כמו מתוך שינה אז הדיבור חלק יותר....?

אני חשוב ש...

א.זה לא קשה בכלל לביצוע ,פשוט אל תמהר לקפוץ לתוך כול שיחה ,גם שאתה מתערב בשיחה התחל אותה לאט ונסה להתרגל לרעיון של דיבור איטי . ב. משום שכאשר אנחנו מדברים לאט יותר אז אנחנו באופן בלתי מורגש נושפים יותר אויר וכידוע שאויר הוא עניין שמאוד קשור לגימגום (ככה לפחות אני יודע מתוך כתבות,מאמרים,אנשים שמספרים וכו') . אני חושב שכאשר אנחנו מדברים מהר אז יותר סביר שנגמגם משום שחסר לנו אויר וזה גורם לנו להתקע .איכשהוא נראה כאילו יש לנו בעיה במערכת הנשימה אבל לא זו לא הבעיה אבל אויר בהחלט קשור רק שאני לא יודע בדיוק במה . שיהיה בהצלחה

לי אישית אני לא חושב שזה יעזור

נכון שיש אנשים שמדברים מהר ובעקבות כך לא מצליחים להוציא את הכל החוצה - והמילים נתקעות. אבל אצלי זה לא כך, קשה לי רק ההתחלה בעיקר. לדוגמא כאשר אדם שואל לשמי קשה לי להוציא החוצה את השם שלי וזה לא קשור למהירות הדיבור שכן יש צורך רק במילה אחת. דבר נוסף ששמעתי שמפחית גמגום הוא דיבור שקט, לדבר בשקט לא יודע למה זה עוזר אבל זה עוזר. הבעיה היא שאם אני משתמש בזה אז אנשים לא שומעים אותי ואז אני צריך לדבר בקול רם והגמגום חוזר לפעול. נודע לי היום שיש לי מחר יום מבחנים וגם ראיון... לדעתי יום כזה הוא הסיוט של כל מגמגם, ניסיתי להכין את עצמי לפני מקווה להצליח. להתראות עד מחר.

אתה צודק בהחלט

דיבור בשקט מפחית את הגימגום באופן די משמעותי . אני לפעמים משתמש בזה אבל לפעמים אני פשוט נמצא בסביבה רועשת ואני חייב להגביר את הקול ע"מ שישמעו אותי ואז הגימגום אף הוא גובר . אתה רוצה להגיד לי שהגימגום שלך הוא רק במילה הראשונה בכול שתחילת שיחה/משפט ? ואחרי המילה הזו הדיבור שלך שוטף בצורה רגילה כמו 99% מבני האדם בעולם ? עם זה כמו שאני חושב אז וואלה זה נשמע לי קצת מוזר ותמיד יש פעם ראשונה לשמוע על עוד סוגי מגמגמים . הכרתי המון מגמגמים בחיים,אפילו עבדתי במקום עבודה שבו היינו 5 עובדים במפעל שמגמגמים, 4 מתוכנו ממש באותו צוות חחח מעניין איך זה יצא ככה אה ?? ולכולם היה גימגום שונה לגמרי אפילו לכולם היו שיטות שונות להסתיר או שהיו לכולם מילים שונות של חיבור,למשל כמוני שמתי שאני עומד להתקע אני מכניס מילת "קישור" להמשך כמו למשל: "זה" או "נו" "כאילו" ועוד . מילים אלו עוזרות לי מאוד להמשיך את המשפט ברצף ובשטף ללא גימגום אבל מבאס מאוד להוציא אותן מהפה כי הן לא קשורות כלל למשפט ,ואני מניח שאדם שלא מכיר אותי שומע דבר כזה חושב שאני איזה אידיוט.נו מה לעשות ? ככה יצר אותנו האל ,ב"ה . לגבי הראיון אצלי לרוב בראיונות לא פחדתי מהעובדה שאני יגמגם בזמן הראיון כי תמיד היו אלו עבודות שאינם מצריכות שירות לקוחות או כול דבר אחר שחובה עליך להיות עם תקשורת טובה . נקווה לטוב תמיד ,ויהיה טוב תמיד .

av100

New member
לא מטפלים בו

זה אוניברסיטה עם לימודים תורניים לבחורים דתיים

למעלה