התחלת מוצקים

jakarta

New member
התחלת מוצקים

הבת שלי בת 5 חודשים. אני אמורה לחזור לעבודה מלאה בעוד 3 שבועות לכן רציתי להתחיל לתת לה מוצקים קצת יותר מוקדם- כדי להמנע ממתן פורמולה. כרגע אני עובדת באופן חלקי והיא אוכלת בקבוקים שאובים מידי המטפלת לא באופן המזהיר ביותר (עד 100 מ"ל בכל ארוחה). צריך לציין שהיא מאד מתעניינת באוכל ומסתכלת עלינו כשאנחנו אוכלים. האם יש טיפים איך כדאי להתחיל? ראיתי שיש שמוסיפים למחית הירקות חלב אם- האם זה מומלץ? ושאלה נוספת מה עם תוספת מים? מאיזה גיל מומלץ לתת לה לשתות מים- במיוחד בימים חמים אלו. רציתי להוסיף שאני מבקרת קבועה בפורום, וגם אם לא שואלת שאלות- לומדת הרבה משאלות ותשובות של אחרות. הפורום ממש נפלא!

Revili

New member
מוצקים...

זה מעט מוקדם להתחלה, למרות שאפשרי...נתון לשיקול דעתך. מה שאת צריכה לקחת בחשבון, שיחלוף עוד זמן מה עד שארוחת מוצקים תבוא במקום ארוחת חלב...אז לא כדאי לבנות על כך בחודשים הקרובים. בשלושת השבועות האלה, אם הקטנה תאכל כפיות בודדות של ירק או פרי זה יחשב השיג עצום, אך זה עדיין רחוק מבחינה קלורית מארוחת חלב. ממליצה לך להמשיך לשאוב במרץ ולהכין מלאי במקפיא...ובמקביל להתחיל בזהירות בטעימות. כל עוד היא יונקת מלא, אין צורך ממשי בתוספת מים...גם המוצקים הראשונים שלה יהיו מעורבים בנוזלים רבים ואם תהיה צמאה היא תבקש לינוק. טיפים עיקריים להתחלת מוצקים - ירק/פרי אחד בכל פעם למשך מספר ימים לבדוק אפשרות לתופעות אלרגיות. להתחיל במרקם טחון ונוזלי למדי ולהוסיף מים/חלב אם לשם כך. למרוח לה מעט מזון על השפתיים ולתת לה להתרגל לטעם ולמרקם. לא לדחוף ולא להכריח בשום מצב. לכבד את אי רצונה להמשיך בארוחה.

jakarta

New member
שאלות נוספות- אנשים מעצבנים

קודם כל תודה, נראה איך ילך. בטיפת חלב האחות טוענת שתוך חודש מגיעים לשתי ארוחות מוצקים מלאות (אחת ירקות ואחת פירות)- גם לי זה נראה מוגזם ואכן אני גם פועלת לבנות בנק חלב במקפיא... השאלה הנוספת. בתי אוכלת כל 3 שעות בערך ביום (משבע בבוקר עד שבע בערב) וארוחה נוספת בלילה- כך שהיא אוכלת 6 ארוחות ביממה. אנשים "טובים" העירו לי שזה נראה להם מידי תכוף ושהיא מספיק גדולה ע"מ שהרווחים בין הארוחות יתארכו והיא תאכל סה"כ 4 ארוחות (כל 4 שעות) ובלי לקום בלילה. האם איך שהיא אוכלת זה הגיוני או שעלי לשמוע לאנשים ולנסות איכשהו לרווח את הארוחות? (אני אוכל אולי למשוך 3 ורבע עד 3 וחצי שעות ובטוח שלא 4 שעות בין הארוחות)

מינימי2

New member
מרווחי הנקות

אני מתערבת שהאנשים האלה מאכילים את ילדיהם תמל...? בהנקה לא מגבילים שעות ולא קובעים עבור התינוק את זמני ארוחותיו. שלא כמו באכילה מבקבוק שאז התינוק אוכל כמות מסויימת וקבועה (פחות או יותר), בהנקה לא ניתן לדעת כמה התינוק אכל. ייתכן שינק רק 50cc ורוצה תוך שעה להשלים את הארוחה ולאכול עוד, ייתכן שהוא צמא ומבקש לינוק כדי לקבל נוזלים.... כל הגבלה של ההנקה בשלבים אלו בהם היא למעשה תזונתו היחידה של התינוק עלולה לפגוע בייצור החלב או למנוע סיפוק צרכים החיוניים לתינוק. אין שום סיבה למשוך אותה ולהציק לה בעניין. כפי שמבוגרים לא רעבים לפי אותם מרווחי זמן ואוכלים כמויות שונות זה מזה, כך גם תינוקות.

jakarta

New member
באיזה שלב כן מגבילים הנקה?

כלומר מתי קובעים זמני ארוחות? רק שעובר למזון שעיקרו מוצקים? עזרת לי מאד שכן אני הלכתי לפי תחושות הבטן שלי ולפי דרישותיה של בתי ובאמת ההנקה מתנהלת על מי מנוחות ולא חוויתי מחסור בחלב... תודה

מינימי2

New member
הגבלת הנקה

אני לא הגבלתי כלל הנקה עם ביתי הגדולה, כיון שהיא עברה בהדרגה למוצקים כמו שצריך, ינקה כהשלמה, והכל היה בסדר. עם הקטן (בן שנתיים ועדיין יונק די הרבה) התחלתי להגביל הנקה בסביבות גיל 1.5 כיון שעדיין היה כמעט על הנקה מלאה והיה לי חשוב שיתחיל לאכול יותר מוצקים. אני מקווה שאצלך המעבר למוצקים יהיה טוב ולא יתעוררו בעיות כאלה או אחרות, ואז לא תצטרכי כלל להגביל הנקות. עם הזמן יהיו זמנים לארוחות מוצקים, בין לבין תוכלי להניק אם התינוק יבקש (כן, מגיע שלב שהם אומרים, 'אמא 3י3י' ואפילו 'תודה 3י3י' בסוף
). בנתיים ההנקה עדיין תופסת את המקום העיקרי בתזונת התינוק, ועד גיל שנה היא חשובה מאוד. בסביבות גיל שנה אמור התפריט לכלול כבר שלוש ארוחות עיקריות ובינהן פירות, נשנושים אחרים (כמובן שרצוי בריאים) ואיך לא - חלב של אמא

jakarta

New member
אז אני קצת מבולבלת

להתחיל מוצקים בשעות קבועות שלא קשורות להנקה? או שבשילוב עם זמני ההנקה (כשרוצה לאכול להתחיל או לסיים עם מוצקים או באמצע...)- כי זה מה שחשבתי- שיהיה כחלק מארוחה...

מינימי2

New member
מוצקים

כדאי להתחיל עם הירקות (ככה נהוג להמליץ למרות שזה לא חוק בל יעבור...), ולתת אותם בסביבות הצהריים. כיון שתינוק רעב מדי עלול להיות עצבני ולא להיות פתוח לניסיון חדש כמו הכרת מוצקים, כדאי להציע את הטעימות האלו כשהוא רעב אבל לא רעב מדי. סביר להניח שהכמות שתאכל בהתחלה תהיה קטנה מאוד והיא תהיה זקוקה להשלמה בהנקה. כדי לא ליצור התניה וקשר בלתי נפרד בין ההנקה למוצקים, כדאי לחכות 15-30 דקות (בהנחה שהתינוקת לא בוכה ומבקשת לינוק) ואז להציע לה לינוק. עם הזמן כמויות המוצקים יגדלו וההנקה תידחה מפני שהיא תהיה פחות רעבה לאחר המרק.

מינימי2

New member
וכמובן

לא צריך להילחץ אם לא מתקדמים לפי הספר... (מי כמוני יודעת...). יש כאלה שלוקח להם יותר זמן לעבור לתפריט של 'גדולים'...

jakarta

New member
עדכון

תודה. היום ניסינו לראשונה- אכן התיישבנו בצהרים זמן קצר לפני היניקה המשוערת הבאה עם פירה תפו"א לו הוספתי חלב אם כדי לדלל אותו (יצא טעים...). הקטנה ממש טעמה ופתחה את הפה למנות נוספות ונראה שדי התלהבה. יכלתי להמשיך ולתת לה עוד אבל לא רציתי להעמיס על ההתחלה. נמשיך בימים הקרובים לאט לאט... תודה על העזרה של כולן...

למעלה