התחלת השנה

doroniz

New member
פניה לגורמים חיצוניים

דלית שלום, אני משאיר את הנשק הזה לשלב מאוחר יותר. כרגע ערבתי את הצוות של עומר משנה שעברה בטיעון שהם מכירים את עומר ויוכלו לעזור לצוות. לא השתמשתי בטיעון של חוסר הנסיון. דבר דומה עשתה האמא של הילד השני עם הגננת משנה שעברה. המפקחת שלנו מאוד קשובה לצרכי המשפחות - ממש ללקק ת'אצבעות. הלואי וירבו כמותה במערכת. אבל אני חושש שפניה אליה תעמיק את חוסר האונים והתסכול של הצוות. כפעיל באלו"ט אני מכיר באפשרות של המרכז למשפחה ומכיר את הנפשות הפועלות שם. מי שצריך יודע אבל בינתיים נשאר ברמת הידיעה מאותה סיבה של חשש להעמקת חוסר האונים. זהירות וטקטיקה חשובים כאן לא פחות. בכל מקרה, תודה על העצות. דורון.

doroniz

New member
תודה על שפע הרעיונות

עמליה שךום ושנה טובה, ראשית אני חייב להצטרף למפרגנים ולמפרגנות - קראתי בשקיקה את הכתבה בידיעות אחרונות ולצערי לא הצלחתי לראות את השידור בערוץ 2. לענין הכיתה - עומר נמצא בכיתת PDD כך שכל הילדים שם על הרצף של האוטיזם. זאת בניגוד לגן שפתי שאת מספרת עליו. חשבתי גם על נושא הסייעת כאופציה אבל לאחר ששמעתי סיפורי דומים מאמא נוספת שנה בכיתה עם עומר הבנתי שהפתרון הוא בצוות ולא בעומר. אנחנו נוציא את עומר מהכיתה רק אם לא תהיה אפשרות אחרת. כרגע ננסה להיעזר בצוות של שנה שעברה, אח"כ נעבור למישור המערכתי (הפעלת המפקחת ושיחת צוות נוקבת), ואם זה לא יעזור אז נשתדל לגרום להחלפת אנשי צוות בכיתה. את המהלכים אנחנו מתחילים מיד אחרי ראש השנה. ושוב, כל הכבוד לך על הנחישות עם דניאל ועל הפתיחות עם התקשורת. דורון.

doroniz

New member
התחלת השנה

שלם לכולם, לאחרונה לא הייתי פעיל כי אני ממש רודף אחרי הזנב שלי: עברתי משרד (לא מקום עבודה), התחלנו שנה חדשה והיא מלווה קשיים ברמות שונות, אני מאוד פעיל בהכנות לקראת יום ההתרמה (בשבוע הבא), ועוד ועוד..... העברנו את עומר ממסגרת של ביה"ס מיוחד לכיתת PDD בבי"ס רגיל. המעבר הוא למקום חדש עם ילדים חדשים וצוות חדש. עומר מגיב די קשה והצוות לא מצליח להתמודד איתו. אנחנו, מצד שני, לא רוצים לוותר ולהחזיר אותו למסגרת הקודמת. היום נתתי הסברה לקראת יום ההתרמה לכיתות ו' באותו בי"ס וניצלתי את הנוכחות שלי לשיחה עם מנהלת ביה"ס וראש הצוות. השיחה לא היתה קלה במובן שנאמר שם מפורשות שביה"ס והצוות לא ערוכים ומוכנים להתמודד עם קשיים כמו שעומר מציב בפניהם. ה-output המיידי של הקשיים של עומר בא לידי ביטוי בכך שהוא עושה את צרכיו (משני הסוגים) בחצר, ברחבת הכניסה לביה"ס ובכיתה. החשש שלהם הוא שזה יקרה בנוכחות ילדים אחרים של ביה"ס (כרגע הם יוצאים להפסקות בנפרד). אני הסברתי להם שעשיית הצרכים של עומר היא לגמרה במודע ואיננה חוסר שליטה שלו. לכן, הסיבה לכך היא שעומר חושב שהוא לא מקבל מספיק תשומת לב. הצוות חייב "לקנות" אותו ולתת לו להרגיש שהוא בוטח בהם. בקיצור - בימים האחרונים אנחנו מאוד עסוקים בנושא שילובו של עומר בכיתה החדשה ואפשר לומר שדי מוטרדים מאיך יתפתחו העניינים. כרגע הזמנו פגישה דחופה עם המפקחת וצוות ביה"ס הקודם של עומר שמכיר אותו שנתיים. נקווה שנצליח לצאת מהמצב הזה מהר וטוב. בינתיים, תסלחו לי על חוסר הפעילות הזמני. שנה טובה, דורון.

imashelo

New member
דורון,

אני מאחלת לכם שההסתגלות תהיה קלה יותר בהמשך ושעומר ימצא במהרה את מקומו וירגיש טוב, בטוח ומוגן בבית הספר החדש
.

דורי 7

New member
מאחלת לכם שנה טובה

מחזיקה לכם אצבעות שעומר יתגבר על המשבר התחלות הן תמיד קשות לילדים שלנו אז שתהיה שנה נפלאה ומוצלחת

doroniz

New member
../images/Emo51.gif על התגובות

ועל התמיכה. לפי דיווח שקבלנו היום ממחנכת הכיתה, הדברים נראו היום טוב יותר. במקביל ערבנו את צוות ביה"ס משנה שעברה, שלו נסיון והכרות של שנתיים עם עומר - הנכונות שלהם להירתם הרחיבה לי את הלב, הם הרי לא חייבים. מנהלת ביה"ס הנוכחי דיברה אתמול עם מנהלת ביה"ס הקודם של עומר, והבוקר, כשדברתי בטלפון עם המנהלת הקודמת, היא כבר תיאמה ביקור ראשון בביה"ס לשבוע הבא, שוחחה עם מחנכת כיתת הגן של עומר - בקיצור נרתמה מהר ויעיל למשימה. אני מבטיח להמשיך ולעדכן. עכשו, אחרי יום עבודה של יותר מ-12 שעות, אני הולך לישון. לילה טוב, דורון.

גם אני מקווה שעומר יתגבר במהרה|סיוע

שלום לך דורון, זה אכן נשמע קשה ומתסכל עבור עומר והצוות. כל הכבוד לצוות של שנה שעברה, שנענה לבקשתכם לעזרה. אני מקווה שאכן עומר ילמד להכיר את המסגרת וישתלב בה.בהרצאה ושיחה שהייתי בה אתמול עם דר' קורי שולמן היא נתנה טיפים שונים לשילוב נכון. נראה לי ששווה לכם להתייעץ גם עם איש מקצוע המכיר את נושא השילוב של ילדי PDD במערכת , כדי להקל על עומר והצוות. ודאי כבר יש לכם מישהו מהתחום שיכול ללוות את התהליך.
בהצלחה ושנה טובה וקלה יותר לכל משפחת יזהר!

doroniz

New member
עדכונים

ראשית, יש צוות מקצועי שמלווה את ביה"ס: מחנך הכיתה השניה ותיק בתחום האוטיזם. יש מלווה מקצועית לכל כיתות ה-PDD בצפון שגם היא מנוסה באוטיזם וגם בשילוב. לצערי לשתי המורות של הכיתה אין נסיון עם אוטיזם: למחנכת אין בכלל נסיון באוטיזם ולמורה השניה נסיון של שנה כמורה שניה בכיתה השניה בביה"ס שנפתחה בשנה שעברה. חוסר הנסיון הזה מוביל אותן לחוסר אונים. חוסר הנסיון שלהם הודגש לפני מספר ימים כאשר אמא נוספת לילד בכיתה שאני בקשר רצוף איתה דיברה איתי וסיפרה לי דברים דומים לגבי הבן שלה ומערכת היחסים שלה ושל בנה עם המורות. לכל זה יש להוסיף תחושה מאוד לא נעימה שיש לנו (לי, לאשתי ולהורים של הילד השני) שמחנכת הכיתה היא רדודה - מורה לחנ"מ בכיתת PDD שאומרת שלילד בכיתה יש הרבה ניתוקים או שכל הכיתה היתה צריכה לחזור מהטיול כי עומר פספס קקי (ויש עוד דוגמאות) משדרת מעבר לחוסר האונים וחוסר המקצועיות חוסר הבנה למצב - היי, מורתי, את מורה בכיתת חינוך מיוחד לילדים אוטיסטים. את לא מורה בחינוך הרגיל. זה שבכיתה יש שלושה-ארבעה ילדים בתפקוד גבוה אומר שאת צריכה להתאמץ כדי להביא את שאר הילדים לרמה של הגבוהים. זה לא בא לבד. זה דורש השקעה, מחשבה, יוזמה. כן, אני כועס. אני שם הרבה מאוד מהאחריות על הצוות ובעיקר על המחנכת. זה שעומר "מאוהב" בסייעת זה נחמד וטוב אבל זה לא מספיק. הוא צריך להרגיש טוב ובטוח עם המורות והמטפלות הפארא-רפואיות - הן (הם) אלה שיובילו וילמדו אותו. לשמחתנו עומר מראה סימני שיפור בימים האחרונים. נקוה שמגמה זו תמשיך ושחופשות החגים לא יגרמו לנסיגה שממילא אנחנו נמצאים בה כרגע. חברים וחברות, תודה על התמיכה ומילות העידוד. זה באמת עוזר. שתהיה לכולנו שנה טובה ושכל תקוותינו יתגשמו. דורון.

חנניה1

New member
מחזיקים לכם אצבעות...והעיקר

להיות חזקים. גם אנחנו עברנו הרבה משברים עם הילד שהוא היה בכתה א' לפני ואחרי ואפילו עכשיו שהוא כבר בכתה ז' אבל לא בעוצמות שהיו (תודה לאל). בברכת שנה טובה ומתוקה והמון הצלחה

למעלה