התחלת גן חדש

amitm26

New member
התחלת גן חדש

אפה אני יכולה לקרוא קצת חומר על כניסה לגן בפעם הראשונה? בני בן השנה וחמש נכנס בספטמבר לגן ואני ממש לחוצה. איך יעבורו הימים הראשונים, איך להקל עליו ועלי עם הפרידה... תודה

אלוהים גם אני בחרדה!!!!!!!

איך אפשר להתמודד עם זה!!!! הילדה בת שנתיים, פעילה חייכנית ופורחת עם ילדים אחרים, אחרי שנתיים שלמות שרק אני והיא ביחד כל היום אנחנו פותחים את הדלת לעולם גן-בית ספר-תיכון- צבא...אוניברסיטה... לימודי רפואה... דוקטורט וכו' וכו (חלומות של כל אמא!) אז ברצינות אני ממש מפוחדת ויש לי כל כך הרבה תהיות ושאלות, הרי אופן חייה והתנהגותה בבית הוא כה שונה מפורום הגן... מה בנוגע לשתייה, להחלפת חיתול אם צריך באיזה פורום זה נעשה, התמודדות עם בכי, כעסים, מכות בין ילדים ועוד ועוד כל כך הרבה שאלות ופחדים. ברור לי שבשבוע הראשון אני תמיד אהיה לצידה, אבל אפילו זה מפחיד למרות הכל!!!

דסי אשר

New member
לדרדסית כחולת העיניים -לא לכולם

אותם חלומות.. וגם אם אתן לך קישור למאמר טוב, עדיין יהיה לך, ובהחלט גם לך קשה. גם לה יהי קשה, ואולי לא. אבל, הכי חשוב, שתסמכי עליה שתתמודד- ואז יהיה לה פחות קשה. אם היא תרגיש, והיא תרגיש, שאת מבוהלת עד מוות, היא גם תבהל. כי אמא הגדולה נבהלת - והיא יודעת הרבה יותר ממני. ילדי שלי נכנסו לגן בגיל שנתיים+. בהתחלנה היה קשה, לבכור(כמובן), אבל זה הסתדר. לא היה נורא. את כמובן יכולה להחליט להשאיר אותה בבית, ולא להעביר אותו את השלב של הקושי, שאולי לא יהיה. חשוב שתסמכי על הצוות ועליה. חשוב שתדעי שיתנו לה מיים, והיא אולי גם עם הזמן תלמד לבקש. בגילה ילדים כבר מבקשים מזמן. חשוב שתסמכי על הצוות שיחליף לה טיול. גם כאן, ישנם כאלה שמבקשים, וישנם כאלה שאינם טורחים לבקש, אבל יודעים שיש משהו בפנים. התמודדות עם בכי -תלוי בה ובצוות. יכאב לה, יהיה לה עצוב, והנורמאלי מכל- אם תבכה. מכות של ילדיחם- או שיהיו או שלא יהיו. לרוב המכות קשות יותר להורה מאשר לילד. תקראי מה לאה כתבה בעבר על תגובות הילדים לבן הנושך שלה- כולם המשיכו להיות החברים שלו. ונשיכה זה הרבה יותר ממכות, מלקיחת צעצוע או משיכת שיער. דסי דסי

לאה_מ

New member
קודם כל נסי להרגע.

הרוגע שלך, הבטחון שלך בבנך, ביכולת שלו להתמודד עם ההסתגלות לגן החדש, בצוות הגן וביכולת שלו לתמוך בבנך ולהרגיעו, ובך - ביכולת שלך לתת לו את הבטחון הדרוש לפרידה ממך - הם המפתח להצלחת התהליך של הקליטה בגן. אני מצרפת לך קישור לדיונים בנושא הסתגלות לגן - תוכלי לראות שההמלצה שלנו היא תהליך הסתגלות הדרגתי, בשיתוף עם צוות הגן. אני מצרפת לך קישור נוסף לדיונים בנושא פרידה - שם, כמו שכתבה דסי, המפתח הוא את - היכולת שלך להכיל את הקושי של בנך ולהפרד ממנו תוך ידיעה שהוא יסתדר בגן, והצוות - היכולת שלהם לקבל אותו בבטחון, מתוך עצמה ואהבה.

למעלה