התחלתי לרוץ

bodycore

New member
ברוך הבא לעולם הריצה

יש שימליצו ויש שלא, אני אישית ממליץ על רכישת מד דופק באימוני ריצה.
לגביך, כיוון שציינת שהינך מתחיל, ממליץ להימנע מרכישות מיותרות

כל שאתה צריך זה נעליים נוחות, ביגוד מתאים וכמובן, מסלול ריצה

שיהיה בהצלחה!
שי.

איזה מידע אתה רוצה להוציא משעון הדופק?

שעון דופק נועד ל:
1. שיפור הכושר הגופני ע"י בקרת הדופק ושינוי עצימות המאמץ
2. חיזוי שריפה קלורית (לא ע"י מה שהשעון מראה, אלא ע"י הדופק הממוצע וכל מיני מניפולציות שניתן לעשות עם המידע שמקבלים מהשעון)
3. לבקר על עצימות האימון בשביל לא לפגוע בהתאוששות באימונים אחרים (לדוגמה, אימוני משקולות/אנאירובים אחרים).

שיטות אימון בסיסיות

בנויות על כך שאתה רץ בדופק מסוים שנקבע על סמך קריטריונים מסוימים.
זה יכול להיות על פי שיטת האד.

http://www.ayalot.com/images/articles/2005/hadd/hadd.pdf
או על פי שיטות אחרות

בכל מקרה, רצים בדופק האימונים ולא עוברים אותו.
לאט לאט מגלים שבאותו דופק רצים יותר ויותר מהר.

וזה המידע שצריך להוציא מהשעון, הדופק בכל רגע ורגע כדי לא לעבור אותו.

כפי שצוין

שעון הדופק עשוי לעזור לך בשיפור הכושר בקרת הדופק ובעקבות זאת לכוון את עצימות האימון כך שוודאי שזה מומלץ. יחד עם זאת בשלב זה הרבה יותר חשוב להתיעץ עם מאמן כושר בתחום זה של הריצה "לקנות את הידע" הן לגבי סגנון ריצה נכון,( מה שעשוי לעזור בעתיד במניעת פציעות) והן בבנית תכנית אימון נכונה ומדורגת. השעון רק יראה לך את מה שאתה עושה אבל לא את מה שאתה צריך לעשות.

מיותר

אני לא מדריכה ולא מאמנת ולא רופאה.
אני רצה, יש האומרים מנוסה.
שעון דופק, לעניות דעתי, מיותר במקרה הטוב, ופוגע במקרה הרע.
מיותר במקרה הטוב, כי אתה לא צריך שעון כדי לדעת מתי אתה מתאמץ קצת, מתי אתה מתאמץ הרבה, ומתי אתה מתאמץ יותר מדי. אתה יודע בעצמך מצויין מה מצב הלב שלך בזמן פעילות. כלל אבצע לריצה במאמץ אבל לא מאומץ מדי, זה ש"אתה יכול לדבר תוך כדי, אבל מעדיף שלא". אתה צריך להרגיש מצויין מתי הלב מרוצה ומתי הוא זועק "דיי!". אתה לא צריך שעון בשביל זה.
פוגע במקרה הרע, כי אם אתה תמיד עובד ונהיה עבד של שעון דופק, יכול להיות שתהיה תלוי בו, שהוא יגיד לך מתי אתה בסדר ומתי אתה לא, ולא תלמד להכיר את עצמך ולהרגיש את הגוף שלך, שזה מדד הרבה יותר אמין ואמיתי, לדעתי, למצבך.

תוכניות אימון יש בלי סוף באינטרנט. אני אוהבת את התוכניות שבאתר "איילות", יש להם שלל תוכניות לשלל מטרות, אבל אתה לא חייב אותם, יש תוכניות בלי סוף.

תצה ותהנה, ובהצלחה!

MidNight Flame

New member
Super Like

MidNight Flame

New member
לא יכולתי להגיד את זה יותר טוב וזו בדיוק דעתי

אני את חלקי בריצות סיימתי לונג אגו אבל 3 שנים של 40-50 ק"מ שבועיים זיכו אותי באיזשהוא ידע...

אני יכול להסכים שאפשר בלי שעון דופק

אבל יש כאלו כמוני שהשעון תורם להם מאד.

אנשים שונים אחד מהשני.
אני מהאנשים המאד סקרנים שרוצים לדעת הכל, הכל הכל...
כמו מה הדופק, מה הטפמרטורה (שאני לא יודע), בכמה דקות רצתי את הה-200 מטר ואת ה-500 ואת האלף.
ומה הייתה המהירות שלי בעליה ומה המהירות שלי בירידה.
אם הייתי יכול, הייתי שמח לראות גם א.ק.ג שלי בזמן ריצה.

ככה אני.
ואת הפוכה ממני.
ואין נכון ולא נכון.

ויש אין ספור מאמנים שמאמנים על סמך דופק.
יש את שיטת האד שהיא שיטת ריצה על פי דופק.
http://www.ayalot.com/images/articles/2005/hadd/hadd.pdf

אז כל אחד רץ איך שמתאים לו.

אין ויכוח

אתה צודק.
אני אישית לא משתמשת בשעון דופק, אבל אני מכירה את השיטה של לרוץ לפי דופק ומכירה אנשים שנעזרים בזה.
אבל הבחור כותב פה שהוא מתחיל.
בגלל שהוא מתחיל, אני חושבת שהוא ירוויח בהתחלה מלרוץ עם עצמו, ילמד להכיר את הגוף שלו ו"איך זה מרגיש".
אחר כך, שימצא מה מתאים לו ומה הוא אוהב.
אם הוא רץ לפי דופק שמופיע בצג אלקטרוני מההתחלה, החשש שלי הוא שהוא יהיה תלוי בשעון ויהיה אבוד בלעדיו, או אם השעון טועה הוא לא ידע את זה, הוא לא ילמד להכיר מספיק טוב איך זה מרגיש ולשייך את ההרגשה למה קורה בגוף. זה בא עם נסיון.
אין לי בעיה מהותית עם שעון כל עוד הוא כלי עזר ולא תלות.

אני בעצמי משתמשת בשעון של גארמין שעוזר לי לדעת איזה מרחק רצתי, קצב בכל רגע נתון, וקצב ק"ם האחרון. הוא מאוד עוזר לי, עד כדי כך שקשה לי לדמיין איך התאמנתי למרתון ראשון שלי בלעדיו. אבל קורה, כמו היום, שאני רצה "נטוראל", בלי אלקטרוניקה ובלי נקיפות מצפון. לרוץ בלי שעון זאת לא דרך להתכונן למרוץ מטרה, אבל פה ושם, זה משחרר, לרוץ לפי הרגשה בלי נקיפות מצפון שמה שאוריד מהשעון הוא לא מספיק מרשים את אקסל.
אנחנו יכולים בקלות להפוך לעבדים של עזרים, ולכן צריך לשמור שהעזרים האלה יהיו סה"כ עזרים, ולא האדונים שלנו.

ריצות נעימות לך, וגם לרץ החדש, שיכיר את עצמו ואז יבחר מה שמתאים לו אישית.

אם רק התחלת לרוץ אז מד דופק מיותר

כרץ מתחיל, אתה צריך להתרגל לריצה ולזהות את קצב הריצה שמתאים לך, אין טעם שתוסיף על זה גם רצועת חזה שתגרום לך לאי נוחות.

למעלה