התחלתי לקפל את זה:

גילה או

New member
התחלתי לקפל את זה:

ההתחלה די קלה .עכשיו זה קצת יותר קשה .ראיתי את הדגם באתר של גילעד אהרוני ורוזנה.הדגם של THOMAS HULL. במידה ואצליח את ההמשך הודיע לכם.

giladznaor

New member
בהצלחה!

אני באופן אישי הגעתי רק עד הפירמידה הרביעית, אחרי זה לא הצלחתי להשחיל את החמישית כמו שצריך. כל היחידות מוכנות אצלי ומעלות אבק כבר חצי שנה...

גילה או

New member
תודה ,אני אצטרך את האחול הזה.

בינתיים בנסיונות לחבר את הפירמידה השלישית השנייה התפרקה.אתן לחלקים לנוח ואחזור לזה מתי שהוא .בכל זאת יום חופש צריך לעשות בו עוד דברים חוץ מקיפולים....

gilg1

New member
משחק ילדים

בדגם הזה הוא ממש משחק ילדים. אני זוכר בכנס את הילד תום סגל עם הדגם הזה...אני אישית אכלתי קש מהדגם הזה. בכל אופן בהצלחה.

bshuval

New member
ואחרי שתצליחי

את הדגם עם חמישה צבעים שונים, תכיני אותו מאותו הצבע. (ואז באמת תדעי שאת מבינה איך זה בנוי... ואני מכיר אנשים שאמרו לי "ואתה יודע, זה וזה עדיין לא מסוגל לקפל את ה-FIT מצבע יחיד"). ואחרי זה תכיני את זה משטר יחיד של דולר... ראו קישור

giladznaor

New member
אאאאההההה, בוא לא נגזים

זה לא "שטר אחד של דולר" בחיים. אולי 30 דולר נשמע הרבה כסף, אבל אני די בטוח שזה השובי של הדגם הזה.

bshuval

New member
זה מדולר אחד...

יש באותו אתר עוד כמה תמונות, כולל תמונת הדולר החתוך. התמונה המצורפת כאן היא של ה-FIT עדוי מדולר יחיד לצד ה-FIT עשוי מ-30 דולרים.

ליהי ס

New member
זה דגם פשות מדהים.....

באיזה גודל הדגם מהשטר האחד????????????? זה אחד הדגמים שאני הכי אוהבת!!! בגלל שיש בו המון חשיבה בתהליך ההרכבה. את הדגם הראשון בניתי בלי לדעת אך הוא צריך להראות,ידעתי רק שחמש פרמידות אמורות להכנס אחת לשניה, אז ישבתי וחשבתי ובסוף אחרי חמש שעת הצללחתי. יש בו המון היגיון, ויש כמה צורות שחוזרות על עצמן ואם תעבדי לפי זה אז היה לך קל יותר ! אני בטוחה שאם תשבי ותחשבי על זה את תצליחי בלי עזרה מאחרים! (הוא לא כל כך קשה!) אבל אם את מתעקשת יש אתר שמלמד את תהליך ההרכבה אינ לא זוחרת את הכתובת שלו אבל אני אנסה לחפס לך

ittaih

New member
חמש הפירמידות המשתלבות

באמת דגם מאוד מאוד יפה. בשנתים האחרונות אני כל פעם חוזר אליו, וגם מלמד אותו לילדים שבאמת רוצים (ר' תום סגל, שהציג אותו בכנס). יש עניין עם ההרכבה שלא מוסבר בשום מקום שראיתי, והוא שלפירמידות הראשונה והשנייה צריך להיות כיוון ידוע (עם כיוון השעון או נגדו) לפני שמרכיבים את הפירמידה השלישית, וצריכים לשים לב לכיוון בזמן ההרכבה. קשה לי להסביר את זה במילים, ובהיעדר אמצעים טכניים (מצלמה דיגיטלית) בינתיים גם לא נוכל להיעזר בתמונות, אבל אם צריך אני אנסה לתאר לך את זה באופן מילולי.

giladznaor

New member
ההםם

מה שהצלחתי להבין בזמנו (וכזכור, לא הצלחתי לסיים את הדגם) זה שריך להקפיד על שתי נקודות: 1) בין כל שתי פירמידות צריך להיווצר בערך מגן דוד תלת מימדי. 2) דרך המרכז של כל פאה של פירמידה צריך לעבור רק הקודקוד של פירמידה אחת אחרת שיוצרת את מבנה המגן דוד. ובכל זאת, לא הצלחתי. יכול להיות שהבעיה שבגללה לא הצלחתי נעוצה בכך שלא חשבתי על כיוון קבוע בסעיף 2, כמו שאמרת לעיל. אני אנסה לחשוב על זה...

giladznaor

New member
הצלחתי!!!

אני בפירוש לא יכול להגיד שבנתי לחלוטין את העיקרון, ואין מצב שאצליח בחמישה פירמידות באותו הצבע. פשוט עקבתי אחרי ההוראות של טום האל לאט לאט.

ycyclop

New member
White Balancing mode

צריך התאמה בין התאורה לצורת הצילום לפלש (אם יש). בד"כ מוגדר default אבל הרבה פעמים יש לו השפעות שונות. הצהבת פנים, כחול/סגול למשטח לבן ועוד.

ittaih

New member
כל הכבוד!

אני לא יודע אם באמת הטיפ שלי הוא זה שעזר לך (הייתי רוצה לחשוב שכן) אבל אני רואה שהצלחת. bravo! עכשיו תעשה עוד אחד, שוב תשבור את הראש קצת (כן, העיקרון של המגן-דוד התלת-ממדי נכון, אבל זה לא מספיק, כי כמו שכנראה הבנת צריך להיכנס גם העניין של הכיוון) ואחרי עוד פעמיים שתכין את ה-FIT אני די בטוח שגם תצליח לעשות את זה מצבע אחד. קדימה, לעבודה!

giladznaor

New member
כל הכבוד

אני לא יודע למה אחרי כ"כ הרבה זמן אני עדיין מופתע מהדברים האלה. פשוט מדהים!

גילה או

New member
תודה על העזרה לכולם .

לפחות גילעד נאור הצליח.זה כל הכיף בפורום .חצי שנה החלקים של גלעד העלו אבק עד שהערתי פילים משנתם.אני עוד בדרך לפיתרון.

גילה או

New member
גם אני הצלחתי!!

והאמת שדי נהניתי מהמאמץ .עקבתי אחרי ההוראות של הל.קיפלתי חלקים באותם צבעים כמו אצלו בצילום.קצת היה קשה לדאוג לחלקים שלא התפרקו כל פעם שחיברתי עוד פירמידה אז מדי פעם השתמשתי ב....קצת אבל רק קצת דבק.לקראת הפירמידה החמישית נעשה שם קצת צפוף אבל בסופו של דבר הצליח לי .בדקתי אם הכל במקום וזה היה דווקא ממש כיף איך כל זוג פירמידות מישתלבות אחת בשניה.

למעלה