התחלנו...

lady D האחת

New member
התחלנו...

מקווה שזה שווה פתיחת הודעה... אתמול בשעה טובה התחלנו את התהליך,הגענו לביה"ח ,ואחרי אולטראסאונד הרופאה שפגשה אותנו אמרה שאפשר להתחיל להזריק...אז אמנם עדיין ע"י אחות ,מבועתת לגמרי -קיבלתי את הזריקה הראשונה שלי,בבטן GONAL-F ,לא נעים במיוחד אבל מסתבר שגם לא סוף העולם,בדרך הביתה הרגשתי איך הלשון יבשה וסחרחורות או שזה היה גלי -חום? ובבית הייתי די ממוסטלת למשך שעה-שעתיים ,גם לכן זה קרה? ככה זה תמיד אחרי הזריקה? מי יכולה לספר לי על תופעות הלוואי של הGONAL? בכל -אופן ,ראיתי לנכון לציין ולספר ש ה ת ח ל ת י ...!

רוית ב

New member
בדרך להיות אמא!!!!!!!

אני לא נתקלתי השום תופעות לואי של גונל F נראה לי יותר שזו ההתרגשות והפחד מהזריקה בבטן... כולנו עברנו את זה ואני מבטיחה לך תתרגלי - בטוסיק זה יותר כואב... כל מה שלא יהיה תחשבי שאת בדרך להיות אמא - זה יתן לך כוח מחזיקה לך אצבעות!!!!!!!! ודרך אגב תשתמשי בזריקות במחט הכתומה הקצרה.

lady D האחת

New member
תודה על החיזוקים

אני באמת צריכה את זה...

בהצלחה../images/Emo45.gif

לי לא היו כאלה תופעות מהגונאל, כך שאינני יודעת לענות לך, אבל רציתי לאחל לך הצלחה ענקית.

רות כהן

New member
לי מזריקים את הגונל לשריר

כלומר לישבן.... כואב -אבל לא נורא, הכאב חולף לאחר מספר דקות. אני חושבת שמדובר בתגובה פסיכולוגית (פחד מהזריקה, פחד מהשפעות שליליות על הגוף). בכל מקרה אני משתדלת לקבל הזריקה לאחר שאכלתי משהו קטן ולא על בטן מקרקרת מרעב....

אלה 2

New member
סליחה על הבורות -מה תפקיד הגונלF?

וסליחה LADY על ההתפרצות, הרבה הרבה הצלחה!

טלי אבג

New member
עד כמה שידוע לי-ותקנו אותי אם אני

טועה. ה- GONAL-F הוא זהה למטרודין, בכך ששניהם מכילים את הורמון ה- FSH (ללא ה- LH). ההבדל בינהם הוא שהמטרודין מופק משתן של נשים בגיל הבלות ואילו הגונל בהנדסה גנטית.

בולה101

New member
תפקיד הגונל

הגונל שווה למטרודין, פיורגון ומנוגון. תרופות אלו משמשות לגירוי התפתחות מספר רב של זקיקים בשתי השחלות ומשרתות שתי מטרות: 1. הן מאפשרות לאשה ליצר מספר ביציות במהלך המחזור החודשי במקום אחת בתהליך הטבעי. 2. הבייציות מתפתחות בשתי השחלות במקום באחת בלבד בטבעי. בדר"כ במתן גונל או כל אחת אחרת עוקבים אחרי שלב הגירוי השחלתי וגדילת הזקיקים בעזרת US ובעזרת בדיקת דם המודדת את רמת האסטראדיל E-2 המופרש מהזקיקים המתפתחים ומהווה מדד להבשלתם.

Galit29

New member
אני יכולה להגיד לך

שאצלי התופעות המוזרות ששמתי לב אליהן זה: חוסר תאבון, גלי חום, לחץ בראש שעובר די מהר ומיסטול (למיסטול שמתי לב אחרי שהילה הסבה את תשומת
י לתחושת ההיי). בהצלחה!!!!!!!

בולה101

New member
../images/Emo24.gifהי לידי

קודם כל שיהיה בהצלחה. שווה לך ללמוד להזריק לבד וכך לא לפתח תלות באף אחד. זה ממש לא קשה. רק המחשבה בהתחלה על דקירה וזהו. לא ידוע לי על תופעות שאת מתארת. לדעתי וקרה לי פעם אחת (וזה היה מזמן מזמן די בהתחלה) שהרגשתי סחרחורת אחרי הזריקה וזה היה מהפחד והפאניקה שיצרתי לעצמי. בכל מקרה לא ידוע לי על תופעות אחרות. ושיהיה בהצלחה ואם פעם אחת תצטרכי אני אבוא להזריק לך.

7נתי7

New member
שיהיה בהצלחה!!

תופעות הלואי הן לעיתים אצלינו בראש..לפחות בהתחלה.. אני תמיד בלחץ לפני הזריקה ונורא מסכנה אחריה..מודה.לא הצלחתי להתרגל אבל זה פחות נורא ממה שחשבתי. יש ימים שאני זרוקה לגמרי ויש ימים שכאילו כלום. הכי חשוב שכל זריקה כזו מקרבת אותנו לאושר הנכסף!! בהצלחה במהרה נתי

hyb

New member
בהצלחה../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

ומה לגבי תופעות לואי של מנוגון ?

היום הייתה הזריקה השלישית. ניסיתי להזריק בישבן ובבטן(לבד - עם האחות כמנחה). בשתי הצורות הזריקה עצמה לא כאבה, אבל אחרי הזריקה לקראת הערב ולמחרת הרגשתי כאב - כמו של מכה כחולה. בעיקר כאב בבטן. האחות בקופ"ח המליצה לי (כשנדקרתי בישבן) לשים אחרי ההזרקה כרית חמה, אולי זה מה שעזר לישבני היקר. האם מותר להתשמש בכרית החימום גם לאחר ההזרקה בבטן ? האם יש לכן טריק אחר נגד הכאב שאחרי ? (פחות מדלל, עיסוי...) וחוץ מזה, כמובן שיש את תחושת ההיי והעייפות...

פּוֹנְג

New member
הדבר היחיד שעשה לי פחות "מכה כחולה"

זה אחרי ההזרקה להכנס לאמבטיה חמה ולעשות את המקום. וגם לחמם את המדלל (לשים אותו בחזייה למשך כמה זמן)

יש לעוד מישהי אולי עצות ?

אני נרתעת מלהזריק לבד, רק בגלל הכאב הזה של ה"מכה הכחולה" בבטן. בישבן זה כמעט ולא מורגש, אבל התלות בקופ"ח מאוד מאוד מורגשת...

Galit29

New member
בכלל לא פיתחתי תלות

אבל מה שכן הם מאוד מעודדים ללכת לסדנה להזרקה.

נועם@בת

New member
כדי להקטין את הכאב כדאי לחמם

את אמפולת המדלל לפני הכנת התמיסה. להחזיק אותה בכף היד או בחזיה עד שתגיע לטמפרטורת גוף. אחר כך להכין את התמיסה ולהזריק לאט לאט. אחרי ההזרקה ללחוץ את הצמר גפן למקום הדקירה למשך כמה דקות. הכאב עובר אחרי יומיים שלשוה, ואחרי כמה ימי הזרקה הוא כבר מפסיק להופיע. בהצלחה נועם

למעלה