התחלנו מוצקים

happy

New member
התחלנו מוצקים

זהו ליהי ילדה גדולה עוד עשרה ימים בת חצי שנה אך למטפלת שלה אין סבלנות. היום ליהי אכלה חצי כוס ירקות מבושלים (גזר,בטטה,דלעת ותפוח אדמה). המטפלת אמרה שהיא אכלה את זה בהנאה. בהתחלה היה לה מוזר אך אחרי כמה ביסים היא אפילו חיבבה את זה.

טאניוש

New member
כדאי להתחיל עם כל ירק/פרי בנפרד

אחרת אם היא רגישה לאחד הירקות לא תגלי לאיזה בדיוק. ללאון למשל גזר עשה בלגן בבטן, ובנתיים וויתרנו עליו. ואכן, ילדה גדולה
!

לרוב ירקות פחות בעייתים

אז לא נורא אם מערבבים, אבל פירות באמת כדאי כל אחד בנפרד. איך התוצרת
איך הזמן עף! ליהי עברה עוד שלב. בתאבון

בנצ100

New member
יוגי הסתכל על המוצקים...

והם הסתכלו עליו, ושם זה נגמר... ניסינו קצת. בישלתי גזר. נתתי לו ביד. הוא נתן ביס. שיחק, שיחק, שיחק. בסוף הוציא החוצה. ניסיתי אותו דבר עם בטטה, ואותה התוצאה. כנ"ל גם כשקצת ריסקתי עם מזלג. רק חתיכת מלון נאכלה בשמחה, כמעט עד תומה. אני לא רוצה לעשות מזה דייסה לשתייה. אני רוצה שהוא יאכל, לא ישתה. אחרת מה הקטע? ולא איכפת לי אם זה ייקח עוד חודשיים. אבל ההתמכרות לטחינת האוכל לא נראית לי. אולי באמת לגננת יתחשק לטחון לו... בינתיים עוד יונקים.

happy

New member
בנצ המטפלת טוחנת את הירקות

ונותנת בכפית. זה לא דליל בשביל לשתות את זה. ליהי מאוד אוהבת את זה. אבל לדעתי כל מה שהמטפלת נותנת היא אוהבת.

פלגיה

New member
זה מה שעשתנ המטפלת לפז

ופז ירקה את הכל בקשת. שנאה את הטחון והמרוסק, אהבה רק "חתיכות אמיתיות". השיטה לדעתי היא להושיב את התינוק לאכול יחד אתכם. עם האוכל בא התיאבון. מה שאמא/אבא מכניסים לפה הוא בטוח טוב

Tנקר בל

New member
פלגיה - השיטה שלך עובדת מדהים

כתבת גם לי על שיטתך להושיב את התינוק עם המשפחה בארוחה. לא יכלתי לבצע זאת בזמנו (היא עוד לא ישבה), והיום כשהיא כבר מתיישבת עצמאית, אני מושיבה אותה איתנו לארוחה, והשיוני מדהים. היא אוכלת המון יחסית למה שאכלה קודם (או יותר נכון - למה שלא אכלה קודם).

פלגיה

New member
../images/Emo13.gif זה גם מה שעושות המטפלות והגננות

שימוש חיובי ב"לחץ חברתי". (משמש גם לגמילה מחיתול באותנ יעילות)

../images/Emo88.gif יוגי צודק../images/Emo70.gif

או "אוכל אמיתי" או כלום. אישית, אני חושבת שתינוק (במיוחד יונק) יכול להסתדר יפה ללא מוצקים מעבר לגיל חצי שנה. אין חוק שחייבים מוצקים בדיוק בגיל חצי שנה, זה עניין של בשלות, טעם והעדפה. גם אני שונאת את קשקושי הטחינה, המקסימום שאני מוכנה זה למעוך במזלג. מנסיוני: הם אוהבים אוכל עם טעם. הגומבוץ ירק עלי בבוז גזר מבושל במים וחמש דקות אחר כך אכל לתאבון מרק ירקות מהמרק שלנו (כן, כן, כולל קצת אבקת המרק, ובעיקר שום ופטרוזיליה...הוא היה בן שבעה חודשים). הרבה פעמים בגילאי חצי שנה עד תשעה חודשים הם בעיקר טועמים, אבל זה לא ממש מחליף הנקה/ בקבוק. בין 9 חודשים לשנה הם פתאום נהיים "יצורים אוכלים" (וגם יש מגוון רחב יותר של דברים שניתן לאכול). יכול להיות שלגננת דווקא יהיה נח שהוא יאכל מרוסק, אז היא תרסק ובימים שאת איתו הוא יאכל, בינתיים, ציצי. גם טוב.

בנצ100

New member
היום היה יום ראשון שלם בגן...

ולכבוד זה הבאתי את האוצר עם לא פחות מ... חצי ליטר חלב שאוב במאמץ אין קץ. הייתי נורא גאה ואפילו התבדחתי עם הגננת שיש מספיק בשבילה גם לקורנפלקס... וכשבאתי אחה"צ, מסתבר שבשתיים וחצי הוא כבר גמר את כל החלב, ובנס לא היה יותר רעב. כלומר - מחר צריך אפילו עוד יותר! הצילו! מילא השבוע, שאני עוד בבית, ואפשר לשאוב בנחת גם אם יש כבר רק זרזיפון, אבל נראה לי שבעבודה, בלי שילוב תמ"ל זה כבר לא ילך... נו, שוין... וחוץ מזה היה ממש בסדר. התקבלתי בגן בחיוכים מהמזרון, והוא היה רגוע (הקשבתי מבחוץ...)

נוריה

New member
הי בנצ!

קודם כל, במהלך התקופה הקרובה הוא ישתכנע לקחת מוצקים. אני, אגב, אף פעם לא התמודדתי היטב עם המוצקים והמטפלות עשו בשבילי את העבודה יותר טוב ממני. אני הנקתי בוקר, אחה"צ וערב, והן התעסקו עם הריסוק, תיבול וכו'. אגב, המטפלת של טל תמיד אמרה לי שהוא אוכל אצלה טוב, פשוט, כי היא מבשלת מצויין ואין סיכוי שאשכנזיה כמוני תבשל כמוה... בכל אופן, עם כניסת המוצקים לחייו, תצטרכי לשאוב פחות. יהיה בסדר!!!

אפשר פרוט

של שעות שאכל וכמויות. אני חוזרת לעבודה ביום ראשון ואז הוא ישאר יום מלא בלעדי ואין לי מושג איזה כמויות להכין לו.

happy

New member
אני יכולה להגיד לך מה ליהי אוכלת

אצל המטפלת: בבוקר היא שותה חלב בערך 150 את זה היא שותה בבית לפני שהיא מגיעה למטפלת. אח"כ היא אוכלת כוס של פירות טחונים בצהרים שוב חלב 150 -180 קשור כמה היא רוצה כשהיא קמה משנת הצהרים כוס של מרק עם עוף\הודו טחון ואז אני כבר חוזרת. אחה"צ בקבוק חלב ובאמבטיה עוד חלב ובחצות שוב חלב. זה כל מה שהיא אוכלת כל היום

בנצ100

New member
אז ככה...

יוגי משכים ב-6:00 בבוקר. לפעמים בבכי שדורש הנקה, ולפעמים, כמו הבוקר, בחיוך שלו, ואז הוא יונק רק לקראת שבע. לא יודעת כמה יוצא לו... במשפחתון, הוא אכל אתמול 470CC במהלך כל היום, בשלוש ארוחות - בבוקר, בסביבות 9:00, צהריים ב-12:00, וכשהוא התעורר מהשינה - ב-14:30 הוא גמר את האוכל שלו. מזל שהוא היה רגוע. הוא ינק אחה"צ, ובערב לפני השינה ב-20:30. התעורר לאוכל גם ב-23:00 וגם ב-2:30. אז היום הבאתי אותו עם 600CC, ואני מקווה שזה יספיק. אבל - לא ברור אם זה מידע מועיל, כי כל אחד והגודל שלו, והצרכים שלו. יוגי שוקל 9 ק"ג. ילד ששוקל 6 ק"ג צריך הרבה פחות.

happy

New member
יוגי שוקל 9 קילו../images/Emo2.gif

ליהי מגרדת את ה 7 ק"ג (מלמעלה) ואני בטוחה שזה ממש הישג!! וואו יוגי כל הכבוד!!!

טאניוש

New member
האחיין שלי שקל 9 קילו בגיל שנה ../images/Emo4.gif

לאון עכשיו אולי אולי 8. מה יש לך בציצי בדיוק? שמנת 15%?

בנצ100

New member
נכון, זה לא אומר כלום...

אני מכירה ילדים רזים רזים שהיו תינוקות ממש גדולים, וגם להיפך. אין לזה שום משמעות. אפילו צד אחד לא פרקטי - כל החלומות ללכת איתו המון במנשא - נגוזו כשכאבי הגב הכריעו אותי. הוא פשוט כבר מדי... לא יודעת מאיפה נהיה הקטע של התלהבות ממשקל גדול. כולנו פולניות?... (ולגבי הציצי - 15% זה גרסת הדיאט... שמעתי גם על חלב אם שיכול להגיע ל-20-30% שומן...)

טאניוש

New member
התלהבות ממשקל גדול מימי הריון ../images/Emo10.gif

לפחות אצלי. כשיש סיכוי טוב להתחיל חיים בפגיה המשקל זה דבר קריטי, שמחתי על כל גרם נוסף בהערכת משקל. כנראה התרגלתי
.

ולרגל הארוע החגיגי ../images/Emo65.gif

ולמרות שנדמה לי שכבר שמתי כאן. לא נורא. הנה קישור להתחלת המוצקים שלנו. יש שם כמה תובנות.

למעלה