התחלנו היום ריטלין :+(

bajura

New member
התחלנו היום ריטלין :+(

שאלתי בפורום השכן של ADHD ומתיעצת גם כאן.

בני בן כמעט 5 מאובחן באופן פרטי(אסף הרופא) PDD ולאחרונה ADHD דרך מכון להתפתחות הילד(שהם הגב טוענים שאין הפרעה תקשורת). המליצו לנו על ריטלין והיום התחלנו. הוא שוקל בקושי 20 קילו אפילו קצת פחות מזה. אמרו לנו להתחיל LA 20 חצי כמות למשך 3 ימים. לאחר מכן לעלות לשלוש רבעי קפסולה ואם לא תיהי השפעה לתת את כול תכולת הקפסולה.
נתקלתי בקושי פשוט אי אפשר להיות מדוייקים בכמויות בצורה כזאות. ובכול זאות היום קיבל בפעם ראשונה משהוא כמו חצי כמות. בתור התחלה לא ראיתי שיפור כולשהוא. הדבר היחיד שהוא ישב בבוקר וראה 2 סרטי ילדים ברצף וזה באמת קצת נדיר אצלינו. הוא מאוד אוהב טלוויזיה אבל גברים קצרים ללא הרבה מלל, בדרך כלל תוכניות די תינוקים והיום ראה 2 סרטים שלמים. מה שכן כול הזמן עמד וישב על הספה ודיבר הרבה במאלך הסרט ואפילו צעק מרוב התתרגשות וחלק גדול מהסרט אי אפשר היה לשמוע בכלל. בשלב מסויים פרץ בבכי כי הזדהה עם אחד דמויות הסרט. זה לא היה לנו אף פעם. הסברתי שזה רק סרט וזה לא אמיתי אבל היה לו קשה עדיין.

אחר כך ביקש ממני לבנות לו בית על הספה. בית מכריות וסמיכות בנינו אבל כמובן לא היה יציב ופעמיים התפרק לו. אז הוא פתח בבכי קורע לב. דמעות גדולות ובכי כזה מוגזם כאילו שזה סוף העולם, מהצד היה נירא ממש כמו הצגה ואפילו עשה פרצופים מוזרים בפנים, די פחדנו. כאשר נרגע הלכנו לחדר לשחק. ניסיתי להושיב אותו לעשות דפי עבודה נתקלתי באותה התנגדות מתמיד ובאותם קשיים וסרוב לבצע את מה שקשה לו. לאחר מכן ביקש לשחק איתי במכוניות ואני די זרמתי עם הרעיונות שלו. בשלב מסויים אני הצגתי לאחד הדמויות בעיה בתוך המשחק במטרה שהוא ינסה לתת רעיונות משלו ומה שקרה שהוא שוב פעם התחיל לבכות אותו בכי. זה לא היה משהוא כול כך חשוב או קריטי ולא ציפיתי לתגובה קיצונית שכזאות. הוא בכה כאילו ממש ממש כואב לו. הסברתי שמדובר בדמות דימיונית שיצרנו ולא במשהוא אמיתי אבל עדיין בכה.

זה לא שלא ראיתי התנהגות כזאות בעבר. אבל העוצמות היו אחרות ולעיתים היה מפחיד. עשה פרצופים וצעק באופן מוגזם, מהצד אם לאהיתי מכירה אותו היתי חושבת שהילד מפגר. סליחה על ההסבר, פשוט רציתי שתבינו עד כמה חזק ומוזר זה נירא.

אני לא יודעת מה לחשוב. לוותר כבר כי זה עשה אותו דיכאוני ? להמשיך ולתת לו במשך 3 ימים את אותו מינון ואחר כך לעלות לפי המלצה של הנרולוג ? לעלות כבר מחר את המינון כי מה שקיבל לא השפיע בכלל לטובה ? אוףףףףףףףף הלוואי שלא היתי נכנסת בכלל לסרט הזה

כלוקח ריטלין מרצון

זה גורם להמון שינויים בתחושה

אם זה לא גורם לו להיות חולה

יקח זמן עד שתוכלי לדעת אם זה טוב או לא

bajura

New member
זה הכן משקרה

כאילו היה רגישות יתר. והוא יגיב בעוצמות לא מתאמות. מצחיק שזה אחד הדברים שאנחנו מקווים שישתפר עם התרופה בתקווה וזה ישפיע על הקשרים חברתים.
טוב, אמשיך בניסיון ואקווה לטוב.
תודה על הכנות :+)

bajura

New member
השנה בגן למעוכבי התפתחות

שוקלים להוציא אותו לשילוב שנה הבאה בגלל זה צריכים את העזרה של הריטלין. כמובן עכשיו בחג לא במסגרת, אבל אני בחרתי להתחיל אותו דווקה ככה בבית כדי שאוכל לראות מה זה עושה לו ולא להסתמך רק על דיווח הגננת.
למה זה חשוב ?

TikvaBonneh

New member
כן

אלו תסמינים של דיכאון וגם אצל הבן שלנו הם הופיעו בעקבות שימוש בריטאלין. למרבה המזל ריטאלין היא לא תרופה שנשארת בגוף אחרי שפגה ההשפעה. הפסקנו את הריטאלין והוא חזר לעצמו.
אם תעלי את המינון זה רק יחריף את הדיכאון.
אני אמרתי לפסיכיאטרית שהוא התחיל להיות בכיין בעקבות הריטאלין ואנחנו מתחילים עכשיו לנסות תרופות אחרות במקום. מחר ננסה אדרל.
שאר התרופות הן לא בסל הבריאות אבל מבחינתי אין ברירה. כבר ראיתי את הבן שלי שוקע בדיכאון וזה ממש נורא. זה לא נגמר בבכי. זה מתקדם עם הזמן ועם הגיל לאומללות ולמחשבות אובדניות. לא שווה את זה.

לגבי המינון,

אני יודעת שלעתים זה הפוך. כלומר, העלאת המינון גורמת להפסקת הדכאון.

אני חושבת שצריך להתקשר לרופא שרשם את התרופה ולהתייעץ איתו מה כדאי לעשות. לא להחליט לבד.

TikvaBonneh

New member
נכון חייבים להתיעץ עם רופא.

אני חושבת שהיא פנתה אלינו לא במקום לרופא, אלא בנוסף.

אצל בן דאון ובכי היה תת מינון / סוג לא מתאים

פעמיים זה קרה עם הSR בגן
ועם הקונצרטה במינון נמוך בסוף כיתה ב' , לא תמיד דאון ובכי קשורים לדיכאון .
לכל ילד ( אם הרטלין מתאים)יתאים סוג ומינון שונה , זה מאוד קשה להתאים לילד רטלין .

TikvaBonneh

New member
אנחנו כבר ניסינו את כל הסוגים והמינונים

לא ויתרנו מיד אלא אחרי שבע שנים...
התחלנו בגיל עשר ועכשיו בגיל שבע עשרה אני סוגרת את הגולל על הניסיונות האלה.
לא לכל אחד מתאים ריטאלין.

אני מסכימה איתך בהקשר של לא לכל ילד מתאים

רטלין וד"א גם לבן לא ממש מתאים רטלין וגם אנחנו כבר למודי ניסיון ועברנו את כל הסוגים ומספר מינונים , גם אנחנו בדרך לאדרל לקראת שנה הבאה . את השנה הזו נעבור עם הרטלין 10 10 מ"ג מינון מאוד נמוך למשקל של בן , לא הצלחנו להעלות מינון בגלל תופעות לוואי .

אנחנו ניסינו כמה סוגים כי תמיד היה שיפור בצד

קושי תחושתי מוגבר. עכשיו נסינו ויאונס ובא לציו גואל. סוף סוף גם שיפור בריכוז וגם הילד לא מקבל החרפה של הסימטומים של הרגישות.
יקר אבל היה שווה להתאמץ.

ענת

את מתארת שיפור גם בריכוז וגם בתקשורת.

אז התגובות שלו קצת מוגזמות בהתחלה. לא ביג דיל. לדעתי, עלייך לברר שוב את עניין המינון ובגדול, להמשיך לתת ריטלין.

קצת מניסיון אישי

בני לוקח ריטלין מגיל 6.
אכן בהתחלה יש הרבה תגובות חריגות כי תשחבי על זה מהצד של הילד שהוא רגיל חוש את עצמו בצורה מסויימת ופתאום הוא מרגיש משהו שונה אצלו בגוף. ברור שזה מוציא אותו מהאיזון וזה לוקח זמן עד הילד מסתגל לשינוי שהוא חווה כמה פעמים ביום.

שנית - לגבי המינון - תגובות של דיכאון או של זומביות יכולות להצביע על תת מינון. מינון יתר גורם להיפראקטיביות מוגברת.

לא ניתן לחלק את הקפסולה בצורה נורמלית ואסור לעשות את זה. הקפסולה של LA מכילה שני סוגים של כדוריות - חלקן לשיחרור מיידי וחלקן לשיחרור מושהה וכשאת מחלקת אין לך שום שליטה על סוג הכדוריות שהוא מקבל במנה ולכן גם לא ברור מה המינון שהוא מקבל בפועל ומתי פגה השפעה של הכדור.

בנוסף תגובות שאת מתארת יכולות להצביע על ריבאונד - תגובה לסיום ההשפעה של הכדור.

אני באופו אישי ממליצה לבדוק עם הרופא אופציה של קונצרטה. זה ריטלין בשיחרור מושהה ל-12 שעות. יש מגוון של מינונים וכל מאוד לשחק עם המינון עד שמגיעים לרמה הנכונה. אחד היתרונות זה שתחילת ההשפעה וגם ההתפוגגות אינם דרסטיים אלה מאוד הדרגתיים, כך שהילד לא חש איזה שינוי פתאומי אלה נכנס ויוצא בצורה רגועה.

אנחנו עברנו הרבה תלאות עד שהגענו למינון הנכון עם קונצרטה אבל ברגע שהמינון נכון השינוי הוא מדהים.

בהצלחה.

למעלה