התחלה

Eldad H

New member
לגבי האיים

הצלחתי להבין מלא מעט אנשים, או שבדקו את העניין או שהיו שם, שפיג'י וטהיטי (פולינזיה הצרפתית) מאוד יקרות. טונגה, קלדוניה החדשה ובעיקר וונואטו יותר זולות ואפשר למצוא שם מה שמוצאים בפיג'י, רק בלי כל הבלאגן של התיירים... אם אתה רוצה להתבודד אז טוס לאיי צ'תם השייכים לניו-זילנד (כ800 דולר ניו-זילנדי הלוך חזור מקרייסטצ'רץ' או וולינגטון).

Lear22

New member
לווא דווקא עניין של להתבודד

אבל אני חושב שחבל להוציא כסף על מקומות שהם מאוד דומים אחד לשני ונותנים את אותה חוויה. האיים האלה הם דוגמא כזו?

Eldad H

New member
קשה לי להגיד לך כי לא הייתי בהם...

אבל אני יודע שונואטו הרבה יותר ענייה מהשאר, אבל לפולינזיה הצרפתית ולפיג'י יש חסרון שהן מאוד תיירותיות. אם ברצונך לטוס לפולינזיה הצרפתית או לקלדוניה החדשה אז אתה צריך להוציא וויזה בשגרירות צרפת בקנברה או בוולינגטון.

Lear22

New member
מה המחיר

של כל הויזות האלה? לאוסטרליה, ניו זילנד ולכל האיים? באופן כללי

Eldad H

New member
לניו-זילנד ו-ואנואטו לא צריכים ויזה

מחיר ויזה לאוסטרליה הוא לדעתי 50 US$ לישראלים (אני עשיתי וויזת עבודה, אז שילמת 100 דולר). כמו-כן, צפה לקשיים בקבלה - לפי סיפורים מהחודשים האחרונים שקראתי בפורום ישראלי על דרום הפסיפיק... לא יודע כמה לוקחים כיום על ויזה לצרפת. אני מניח שלא יותר מ40-50 US$, אבל אתה יכול להתקשר לשגרירות צרפת בתל-אביב ולשאול.

Lear22

New member
ויזת עבודה

יותר שווה להוציא ויזת עבודה? זה בכלל אפשרי?

Eldad H

New member
יש 12 אזרחויות שזכאיות לזה...

אזרחות ישראלית לא זכאית לזה לצערי
(לי פשוט יש דרכון זר).

Eldad H

New member
אני יודע חלק

אירלנד, בריטניה, גרמניה, קוריאה, הונג קונג... רשום שם בדיוק באתר.

nitsansh

New member
ויזה לצרפת???

אלדד, לצרפת לא צריך ויזה כבר הרבה שנים...

Eldad H

New member
לדעתי לאיים הפולינזיים כן...

יש איזו אוטונומיה מיוחדת שם. בכל מקרה שווה לבדוק.

Lear22

New member
עבודה בחוות

יש מישהו שעשה את זה באוסטרליה? זה מומלץ?

Yo-man

New member
לדעתי לא

עבדתי חודשיים בקטיף תפוזים. זו עבודה קשה (פיזית) שלוקחת הרבה שעות ואתה מחוייב אליה בכל מזג אויר. אם הייתי יכול הייתי מעדיף להישאר מלצר בארץ עוד חודש ולחסוך פי 2 ממה שחסכתי שם בחודשיים. נכון שיש שם חוויות שאין במקומות אחרים, אתה חי עם מטיילים מכל מני מקומות (מפגשים רומנטיים זמניים, אם אתה מבין למה אני מתכוון, הם עניין מקובל) ואתה חי במקום אחד בלי להסתובב הרבה, מה שמאפשר לך להרגיש כמו רבע-תושב. אבל זה מול הקוצים שהאבולוציה העניקה לעץ התפוזים - לא שווה לדעתי.

Yo-man

New member
27AU$ לארגז תפוזים

2-3 ארגזים ליום אם אלו עצים גדולים (הרבה לטפס, לרדת, לסחוב...). 3-5 ארגזים בעצים קטנים, שיש הרבה פחות מהם. רק יומיים יצא לי לעבוד על עצים קטנים... 90$ אוסטרלי זה בערך 200 ש"ח (תבדוק, אני מנחש פה). אני בטוח שבפחות עבודה ופחות הוצאות אתה יכול לעשות את זה בארץ.

Lear22

New member
יש בזה משהו

מישהו מכיר אולי עוד עבודות שאפשר לעשות "על הדרך" בדרום הפסיפיק?

shirmota

New member
חלום

החלום שלי זה כבר שנים אוסטרליה וניוזילנד אני משוחררת כבר שנה.. חצי שנה הייתי מובטלת ועכשיו אני חצי שנה עובדת וחוסכת לטיול . אני מבינה שאת המדבר על לנסוע ולעבוד בדרך? למה ? תתחיל עם כסף ואם תצטרך תזרום ותעבוד במה שיש.. קטיף מכירות וכו בכל מקרה, אני מתכננת על 50 אלף.. .מישהו יודע כמה זמן אפשר לשרוד עם זה.. כולל נסיעות קצת ספורט אתגרי ולהתקמצן ברמת החיים של המלונות והאוכל(מה זה לעומת הארכת טיול) ... ?

למעלה