התחלה

Lear22

New member
התחלה

שלום, השתחררתי לפני חודשיים ופתאום - כי קודם ממש לא רציתי - החלטתי שאני רוצה לעשות טיול ארוך. באוסטרליה וניו זילנד. אז קודם כל אחרי הסתכלות קצרה אני חייב להגיד שאתם אחלה אנשים פה, ומקווה שאני לא מתעלק עליכם בכל מיני שאלות של מתחילים :) האם יש פלוס מינוס של טיול כזה? לתקופה של מינומים חצי שנה ומקסימום 10 חודשים. הבנתי שמבין "טיולי אחרי צבא" הוא נחשב הכי יקר. זה נכון? אם כן למה? אני עדיין לא בשלב של לתכנן לאן לנסוע וכל זה, אלא פשוט בלארגן לי במוח את הפרטים הכלליים כדי לראות איך אני מתחיל את המסע לקראת המסע :) גם כספית וגם נפשית. שיהיה לכם שבוע טוב. ותודה מראש

Lear22

New member
תיקון

התכוונתי כמובן גם פלוס מינוס לטיול עצמו וגם פלוס מינוס כספית כמה הוא עולה.

Eldad H

New member
דבר ראשון שאל חופשי ../images/Emo13.gif

אני במקרה חזרתי לא מזמן מאוסטרליה וניו-זילנד, ככה שאני יכול לענות לך... לגבי כסף, אני לא יכול להגיד לך בדיוק כי אני מבחינה עקרונית לא עושה חישובים בטיול ארוך... אבל אומרים שהסכום הממוצע למטייל באוסטרליה ונ"ז הוא בין 700 ל1300 דולר של ארה"ב! מדינות יקרות, אין מה לעשות... הסכום הזה עשוי לרדת אם בניו-זילנד ישנים בהי"טים. כמו-כן, תתחיל את החישוב של הכסף עם עלות הטיסה, מינימום 1500 דולר של ארה"ב עבור כרטיס משולב אוסטרליה וניו-זילנד! אפשר לחסוך קצת אם קונים בתאילנד את ההמשך, אבל קח בחשבון שאתה עלול "להתקע" כמה שבועות בבנגקוק. לגבי זמן רצוי, זה בעיקר תלוי בכמה אתה רוצה לטייל, כי יש אנשים שמטיילים גם 3-4 שנים שם... בעיקרון לניו-זילנד לא הייתי משקיע פחות מחודש ולאוסטרליה (בהנחה שרוצים את כולה) לא פחות מחודשיים. רוב המטיילים באיזור הזה מטיילים כמה חודשים, אני אישית הייתי 6 וחצי חודשים, כולל באלי שבאינדונזיה.

Lear22

New member
אפשר לשלב

בטיול הזה גם עוד מקומות? (אני ממש לא בקיא בגלובוס...) כלומר מה נמצא ליד אוסטרליה וניו זילנד מבחינת איים וכאלה?

Eldad H

New member
לא ממש ליד, אבל...

מצפון יש את אינדונזיה (אם יש לך דרכון זר) ופפואה ניו גיני (שמאוד קשה להשיג ויזה לשם), כמו כן יש את כל איי הפאסיפיק, אבל קח בחשבון שהטיסה לשם די יקרה... בדר"כ צעירים שטסים לאוסטרליה וניו-זילנד עוצרים בתאילנד בדרך לכמה שבועות.

Lear22

New member
נראה לי

שפחות משישה חודשים אין מה לדבר. והכי טוב לנסות לשלב את תילאנד אוסטרליה והאיים של הפסיפיק. אני מבין מכל מיני מקומות שמדובר על לפחות 40000 לחצי שנה

Eldad H

New member
אני מאוד תפרן כשאני מטייל...

ואולי בגלל זה הוצאתי סכום שהוא בערך רבע מזה, כמובן אחרי שקניתי את כרטיס הטיסה.

sela v

New member
עוד אפשרות

זה לקנות בסכום של בערך 2000 דולר כרטיס מסביב לעולם. ואז אפשר לבקר גם באיים באוקינוס השקט, כמו פיג'י והוואי (זה תלוי באיזה חברת תעופה קנית את הכרטיס טיסה). נראה לי ש-40000 ש"ח זה קצת הרבה לחצי שנה, אבל אפשר להגיע גם לזה. הכל תלוי מה אתה עושה, ואם אתה רואה שיש לך פחות כסף, אפשר להתקע במקומות יותר זולים כמו תאילנד למשל. באוסטרליה הבנתי שאפשר למצא גם עבודות (בחקלאות למשל, ואפילו חוקיות), תסתכל בין רשימת הקישורים בנושא התנדבות.

Eldad H

New member
בניו-זילנד אפשר חוקי לשבועיים

באוסטרליה רק לבעלי השכלה מאוד מסויימת ובתנאים מאוד מיוחדים, זה בנוגע לבעלי דרכון ישראלי.

sela v

New member
פפואה ניו גינאה

יש לך מושג למה קשה להשיג ויזה לפפואה ניו גינאה?

Lear22

New member
אני דווקא

קצת חקרתי באתר של למטייל וראיתי שזה לא כזה סיפור. אגב סלע, כמה זמן לדעתך טיול כזה צריך לקחת? נראה לי שלא כדאי פחות מחצי שנה. לא?

sela v

New member
נכון

נראה לי שלטיול שמשלמים כ-1500 דולר עבור כרטיס טיסה, כדאי לטייל לפחות 4 חודשים, ואולי אף חצי שנה. נדמה לי שראיתי באתר של הדקה ה-90 שהיו טיסות רק לאוסטרליה בסביבות ה-1000 דולר. בכלל אם אתה לא נוסע בזמן הקרוב, אי אפשר לחזות מה יקרה בשוק התעופה אפילו עד הקיץ הבא.

Lear22

New member
כן, זה ברור

למרות שאני מניח שפלוס מינוס המחיר ישאר אותו דבר, עם תקווה לירידה... עכשיו רק צריך להתחיל למצוא עבודה כדי לחסוך לכל הטיול הזה :)) מנסיון של כאלה שטיילו בדרום הפסיפיק, עדיף להתחיל באוסטרליה ולהמשיך ליעדים הבאים בלי לחזור לשם? או לעשות את האיים וניו זילנד בתור הפסקה מאוסטרליה?

Yo-man

New member
אין מה לחזור, אלא זה התכנון

התכנון צריך להעשות על פי עונות השנה. ניו-זילנד מומלצץ בין החודשים נובמבר למרץ, אז זה הקיץ שם. דצמבר וינואר מפוצצים בתיירים, כך שאם אתה רוצה לקחת את זה באיזי בלי להילחץ על מקום ללילה אולי כדאי לשקול את החודשים המקדימים או המאוחרים יותר. עכשיו, אם אתה יוצא מהארץ באוגוסט (סתם דוגמא), סביר לעצור בתאילנד לאיזה חודש של שחרור באיים, להיות אח"כ ספטמבר-אוקטובר-נובמבר באוסטרליה, ולהמשיך אח"כ לניו-זילנד. אם הכרטיס הוא סביב העולם - לא תחזור לאוסטרליה. אם הוא לא, בהכרח תחזור, ואז תוכל לתכנן ביקור במקומות שלא הספקת להגיע אליהם או במקומות שאהבת. אותו דבר לגבי תאילנד (בעיקר בשביל קניות). אני הייתי בנ"ז 3 חודשים ואהבתי כל שניה שם. חודש זה למי שממהר לחזור ללימודים או עבודה. אם אתה לוקח את הזמן תנצל את כל 90 הימים שיש לך. מעטים האנשים המגיעים לשם, ומעטים מהם חוזרים שנית. תתייחס לזה כטיול חד פעמי ותנצל כל יום לראות דברים חדשים ולהתנסות בחוויות חדשות. באוסטרליה החוויה קצת שונה, יותר "זרוקה" במובן שדרך מאוד פופולארית לטייל שם זה ברכב שקנית, ואז אתה נזרק בחופים שוממים או במדבר. מכין אוכל על מדורה, ישן תחת כיפת השמיים לפעמים... שונה מאוד מנ"ז. יש העושים זאת חצי שנה, ישנים על החוף, גולשים וחיים מזריחה לזריחה. אני טיילתי שם עם תחבורה ציבורית וטרמפים, עבדתי בחווה ובעיקר חסכתי לנ"ז. חוץ מזה, אם אתה כבר עוצר בתאילנד (כמקובל) אתה יכול לשקול גיחות לבורמה, לאוס, קמבודיה, ויאטנם ועוד. הטיסות מתאילנד לא יקרות, ואלו מקומות שאתה יכול להקדיש עבורם בין שבוע לחודש ולהינות עד הגג. וזה בלי להזכיר את הודו, ארץ אהבתי. סע לשלום ותחסוך בביטחון.

Eldad H

New member
והכי חשוב: זרום עם הטיול...

או במלים אחרות: קח את התכנון כהמלצה ואל תהיה כבול אל מה שהחלטת אולי בתום לב או מחוסר ידע... למשל לי בכלל היה תכנון של עוד חודש במלזיה, אבל פשוט לא התחשק לי להסתכן עם הSARS, אז טסתי ישר לארץ.

Eldad H

New member
סיפרו לי אנשים שזה הליך מסובך...

פפואה ניו גיני אינה מדינה תיירותית ולממשלה יש אינטרס לשמר את האותנטיות של התרבות המקומית, לכן היא מקשה בהנפקת וויזה. ממה שאמרו לי, ההליך לוקח יותר מחודש ובכל הזמן הזה אין לך דרכון, כי הוא צריך להשלח מהקונסוליה בתל-אביב לפורט מורסבי ובחזרה - בקיצור בלאגן...

Lear22

New member
השאלה היא

אם יש באוסטרליה יותר מרק להזרק בחופים. לפי מה שקראתי - אני רק בהתחלה - זה יותר להיות בערים וזהו, כי מחוץ לערים זה הכל מדבר ואין כלום. אם אני רוצה לצאת בסביבות ינואר, איפה הכי טוב להתחיל?

advak

New member
איזה כייף לך../images/Emo13.gif

אני אישית טיילתי לניו זילנד ואוסטרליה כבר מזמן, יחסית לשאר האנשים כאן. לפני כ-3 שנים. כמוך החלטתי מעכשיו לעכשיו שאני רוצה לטייל. תוך חודש היה לי כרטיס טיסה וטסתי. התחלתי בניו זילנד, טיילתי שם חודשיים וחצי ואז עברתי לאוסטרליה שם טיילתי רק בחוף המזרחי. למעשה בחוף המזרחי לא מטיילים במובן הטיול הרגלי. כמו שציינת זה להזרק על החוף ולעבור ממקום ולמקום. יש הרבה מקומות מאוד מעניינים שם, אבל בדיעבד אני מטערת שלא שכרתי או קניתי ג'יפ. לדעתי הטיול המושלם באוסטרליה, שוב תלוי בבן אדם, הוא בג'יפ. יש המון מה לראות ביבשת הענקית הזו. לגבי הוצאות הטיול- אני טיילתי 4 חודשים והוצאתי בסביבות 40000. (בטח מלא אנשים פוקחים עיניים ולא מאמינים) אני החלטתי שאין לי סיבה להתקמצן או לחסוך. ישנתי בהוסטלים הכי טובים, אכלתי כמו שצריך, עשיתי את כל הספורט האתגרי והלא אתגרי. כל דבר שמוצא לתייר. בעיקר עשיתי כייף חיים! בניו זילנד אתה יכול לחסוך המון כסף אם אתה ישן בבתים של אנשים מקבוצת "ההיט". אני לא יודעת הרבה פרטים על זה, אבל מאמינה שיידעו להפנות אותך. כמו כן אתה יכול להתנסות גם באוסטרליה וגם בניו זילנד "ב-WOFFING". שזה למעשה לגור בחווה, לרוב אבל לא תמיד, לעבוד שם עם בעלי הבית וככה להרויח את לחמך. מחברים שעשו- מומלץ בחום. העצה הכי טובה לדעתי היא- אל תתכנן. אני יודעת שאשמע קצת בורה, אבל לפני שאני טסתי לא ידעתי שניו זילנד מחולקת לאיים. לא בררתי כלום. הכי חשוב- תעשה חיים, תהנה. ומה שבטוח- אני מקנאה בך...

Lear22

New member
זו באמת החלטה

של מהרגע להרגע. אבל הנסיעה מתוכננת לינואר פברואר כי אני צריך להתחיל לחסוך כסף... :)) וגם לי בנתיים אין שום מושג על המקומות האלה. צריך להתחיל ללמוד. לאט לאט. אני מטבעי לא אדם חסכן בגלל זה אני לא רוצה להגיע לשם עם סכום כסף שאני אצטרך להתקמצן בו על דברים ומעדיף לחזור עם כסף - כן ממש... - ולא להתקשר לבקש מאמא שתעביר לי עוד... :) השאלה היא אם באמת יש מה לעשות בתוך היבשת? יש שם מה לראות או שזה יכול להיות בזבוז זמן של נסיעות ודלק? גם האיים מאוד מעניינים אותי. פיג'י וכל השאר. נראה לי שזה לא בזבוז זמן.

Yo-man

New member
אם אתה מתחיל בינואר

ורוצה לראות את נ"ז - תתחיל שם. מקסימום תתחיל בפברואר, ותמשוך עד העונה המעט-יותר-גשומה-וקרירה. אבל אל תוותר על נ"ז. היא הרבה יותר יפה ושווה (לדעתי) מאוסטרליה. פיג'י וכל השאר - חפש דילים שיוצאים מסידני ותראה אם זה מתאים לך מבחינת הכסף. זה לא נשמע כאילו זה החלום שלך, אלא משהו שתשמח לעשות "תוך כדי". אז סבבה, אבל אל תיתפס לזה כי זה מגניב. תוודא שזה לא בא על חשבון דברים שיכולים להיות מהנים יותר או משתלמים יותר.

למעלה