התחלה

Leonardam

New member
התחלה

מתנצל מראש באם השאלות מעידות על חוסר ידע טוטאלי בתחום
אך אני מנסה צעד צעד, אשמח לעזרה,
רבה
מראש. מעוניין לגדל באדנית במרפסת הדירה את התבלינים/צמחים הבאים : אורגנו, טימין, זעתר, נענע, לימונית, לואיזה. 1. המרפסת שלנו היא צפונית, אין שמש ישירה, האם יש משהו מהמוזכרים מעלה שלא יכול לגדול במרפסת צפונית ? 2. האם עלי לרכוש זרעים, או שתילים ? 3. האם אפשר לשתול סוגים שונים באותה אדנית ? איזה מרחק צריך בין סוג לסוג ? 4. מה סוג האדמה שצריכה להיות באדנית ? האם משתנה בין סוג שתיל אחד למשנהו ? 5. בכמה מים, ובאיזו תדירות יש להשקות כל סוג שתיל ? 6. האם עלי לעשות דבר נוסף פרט לשתילת הזרעים/שתילים, והשקייה ? 7. לאחר שהנ"ל מתחיל לצמוח, האם אפשר להשתמש בו מייד, או צריך להמתין שיצמח הרבה ? 8. האם יש פורומים נוספים (פרט לתפוז) ו/או פורטלים בנושא שאתם ממליצים עליהם ? 9. כל טיפ/מידע נוסף יתקבל בברכה

זדשב

New member
לדעתי זה באמת הדבר הנכון לעשות-

לגדל עשבי תבלין בבית. כל אריזת עשבים כזו אצל הירקן לא זולה ובדר"כ גם לא משתמשים בכולה. רק שלצערי , בכל פעם שניסיתי לגדל אותם בעצמי הם לא החזיקו מעמד ונבלו אחרי זמן מה
מקווה שלך יהיה יותר מזל ממני כאן יש לך קישור שאולי יוכל לעזור לך ויש גם את פורום גינון בתפוז

אני הבן אדם הכי פחות מקצועי בתחום ,

בגדול מי שמומחה אצלנו בנושא זה בעלי, אבל אנסה בכל זאת... 1. המרפסת שלנו היא צפונית, אין שמש ישירה, האם יש משהו מהמוזכרים מעלה שלא יכול לגדול במרפסת צפונית ? תשובה: אין לי מושג, מה שכן, נדמה לי שגם מרפסתנו צפונית וזה גדל נפלא. עשבי התבלין שדיברת עליהם הם לא מהצמחים העדינים כך שלא נראה לי שתהיה בעיה. 2. האם עלי לרכוש זרעים, או שתילים ? תשובה: גם וגם הולך. שתילים מקצרים את זמן הצמיחה , זה הכל. היו פעמים שהשתילים הצליחו יופי והיו פעמים שדווקא הזרעים נבטו והחזיקו יותר זמן. הכל עניין גם של טריות הזרעים (את זה פעם אמר לי בעל משתלה באזור שלי, זה לא מקורי ממני...) 3. האם אפשר לשתול סוגים שונים באותה אדנית ? איזה מרחק צריך בין סוג לסוג ? תשובה: אני חושבת שאפשר, באופן אישי אנחנו שתלנו סוג אחד של כל תבלין בכל אדנית. סתם כי זה נראה לנו אז יותר נכון. 4. מה סוג האדמה שצריכה להיות באדנית ? האם משתנה בין סוג שתיל אחד למשנהו ? תשובה: אנחנו קנינו אדמה בשק גדול כזה ואני לא חושבת שיש שוני בין השתילים. קנינו 3 שקים ומילאנו את האדניות באותה אדמה, אבל תתייעץ עם המשתלה , כי בכל פעם יש "המצאות וחידושים" בתחום. אנחנו הלכנו על הפשוט ביותר וזה התברר כטוב ביותר. אין לי מושג איזו אדמה זאת הייתה. 5. בכמה מים, ובאיזו תדירות יש להשקות כל סוג שתיל ? זהו, שפה זה תלוי בסוג הגידול עצמו. לפעמים כל יום ולפעמים פעם ביומיים שלושה. אני חושבת שאת הגידולים שאתה בחרת צריך להשקות כל יום, אבל שוב- בזה בעלי מומחה , כי הוא המטפל.... 6. האם עלי לעשות דבר נוסף פרט לשתילת הזרעים/שתילים, והשקייה ? תשובה: אני יודעת שלפני השתילה צריך להפוך את האדמה, זה מה שראיתי בכל מקרה שבעלי עשה. 7. לאחר שהנ"ל מתחיל לצמוח, האם אפשר להשתמש בו מייד, או צריך להמתין שיצמח הרבה ? תשובה: אני ממליצה לך לתת לזה לתפוס תאוצה ורק כשיש ממש צמח פורח שהתחיל להתפתח אז אפשר לגזור ולהשתמש. 8. האם יש פורומים נוספים (פרט לתפוז) ו/או פורטלים בנושא שאתם ממליצים עליהם ? תשובה: כל פורום גינון, גננות, צמחייה טוב לצורך העניין. כמובן שאמליץ על הפורומים שלנו בתפוז, פשוט כי אני באמת חושבת שהם טובים יותר. 9. כל טיפ/מידע נוסף יתקבל בברכה תשובה: צר לי שלא עניתי בצורה מקצועית...
וספר לנו איך מתקדם (במילים אחרות, שים מים על האש ואני אוהבת את התה שלי עם לימונית, כן?...)

למעלה