התחלה

Leonardam

New member
התחלה

מתנצל מראש באם השאלות מעידות על חוסר ידע טוטאלי בתחום
אך אני מנסה צעד צעד, אשמח לעזרה,
רבה
מראש. מעוניין לגדל באדנית במרפסת הדירה את התבלינים/צמחים הבאים : אורגנו, טימין, זעתר, נענע, לימונית, לואיזה. 1. המרפסת שלנו היא צפונית, אין שמש ישירה, האם יש משהו מהמוזכרים מעלה שלא יכול לגדול במרפסת צפונית ? 2. האם עלי לרכוש זרעים, או שתילים ? 3. האם אפשר לשתול סוגים שונים באותה אדנית ? איזה מרחק צריך בין סוג לסוג ? 4. מה סוג האדמה שצריכה להיות באדנית ? האם משתנה בין סוג שתיל אחד למשנהו ? 5. בכמה מים, ובאיזו תדירות יש להשקות כל סוג שתיל ? 6. האם עלי לעשות דבר נוסף פרט לשתילת הזרעים/שתילים, והשקייה ? 7. לאחר שהנ"ל מתחיל לצמוח, האם אפשר להשתמש בו מייד, או צריך להמתין שיצמח הרבה ? 8. האם יש פורומים נוספים (פרט לתפוז) ו/או פורטלים בנושא שאתם ממליצים עליהם ? 9. כל טיפ/מידע נוסף יתקבל בברכה

d a p h n a

New member
לא יכולה לענות על כל השאלות, אבל אנסה על חלק

1. כדאי לנסות לשים את הצמחים במקום שבו יש כמה שיותר אור. לגבי האם האור במרפסת שלך יספיק או לא, הדרך היחידה לגלות היא לנסות. 2. אני מוצאת שיותר נוח להשתמש בשתילים מאשר בזרעים לעשבי תיבול. 3. אני לא יודעת לגבי כל סוגי השתילים, אבל את הנענע בודאות כדאי לשתול באדנית נפרדת. נענע ידועה כצמח "רצחני", שמשתלט על כל המשאבים והורג כל צמח אחר שנמצא באדנית איתו. 7. לגבי השימוש בצמחים, אפשר בעקרון להשתמש בחלקי הצמח ברגע שיש כמות מספקת לשימוש. יחד עם זאת, כדאי לא להשתמש ביותר מדי מהצמח, כדי שיהיה מספיק שהוא ימשיך לגדול.

TheFinalCut

New member
תשובות חלקיות

1. אני לא יודע מי מהצמחים שהזכרת דורש שמש ישירה, ומי יכול להסתפק בצל חלקי. שווה לשאול במשתלה שבה תקנה את הזרעים \ שתילים. 2. אני אישית ממליץ להשתמש בשתילים, בייחוד אם אין לך ניסיון בגידול צמחים. הנבטה היא תהליך לא מסובך אבל עם סיכויי הצלחה פחות טובים משימוש בשתילים. 3. אפשר בהחלט לשתול יותר ממין אחד של צמח באותה האדנית. רצוי לשמור על מרחק של 4-5 ס"מ בין השתילים, כדי למנוע הצללה הדדית. 4. את רוב הצמחים אפשר לגדל על אדמה סטנדרטית לעציצים, מהסוג שרוכשים במשתלות. אדמה כזו מכילה בעיקר קומפוסט וכבול, ומדובר במצע גידול טוב ועשיר יחסית, ששומר על לחות בצורה טובה ועדיין מאוורר יחסית. 5. תדירות ההשקיה תלויה בצמח, אבל באופן עקרוני רצוי לדאוג ש-3-5 ס"מ מתחת לפני השטח יהיה תמיד לח. תדירות ההשקיה תלויה גם בגודל האדנית, שכן אדנית עמוקה יותר וגדולה יותר תנדף את המים במהירות נמוכה יותר. צריך לזכור שגם עודף השקיה יכול להזיק ולהרוג את הצמחים, ולשמור על איזון כך שלא יהיה יבש, אבל גם לא יהיה מוצף. 6. מדי פעם רצוי להוסיף קצת דשן. אתה יכול לרכוש דשן במשתלה ולעקוב אחר ההוראות (שתלויות בסוג). 7. כדאי לחכות עד שהצמח יתבסס ויתחיל לצמוח לפני שמתחילים לקצץ. 8. ,תנסה גם בפורום גינון, בטוח תקבל תשובות מאנשים מנוסים יותר, אולי גם עם הצמחים שהזכרת.

Leonardam

New member
תודה רבה לשניכם ! אגב, במידה ואני רוכש שתילים

כמה זמן בערך הם חיים ? כלומר, לאורך כמה זמן בממוצע הם מספקים לי עלים (תבלינים) לשימוש ? ואגב, בד"כ מדובר בשתיל שהופך לשיח קטן, לא ? אז פשוט בכל פעם אתלוש עלים, הם יתחדשו, וחוזר חלילה ?

אפשר גם

בפורום גינון. ובאתרי המשתלות. בעקרון, יש צורך בזרעים, או שתילים. אני לצערי, לא דוגמה טובה להצלחה בנושא הזה.

למעלה