התחלה רכה

eitan811

New member
התחלה רכה

שלום. אני עובר להתגורר (לבד) בלונדון בחודש הבא (בעל דרכון פולני) אני איש הייטק במקצועי בעל נסיון של 10 שנים והמון הסמכות בינלאומיות מוכרות (ללא תואר) הבנתי שאם ברצוני להשתלב בשוק ההייטק בצורה טובה עליי לצבור כמה שיותר UK EXPERIENCE כלומר אני מודע לכך שאני לא אגיע אחפש עבודה וישר יקבלו אותי לאן שארצה. הבנתי שישנה האופצייה להרשם ל JOB CENTER בתור מחפש עבודה והם בעצם עוזרים לי מבחינת הכנה לראיונות,עריכת הקו"ח שלי,ייעוץ וכו. בנוסף באפשרותי לקבל קצבה של מחפש עבודה בסך 65 פאונד לשבוע ומימון מלא/חלקי לדירה צנועה אני לא מתכוון להיות תלוי בקצבאות הללו יותר מדי זמן וגם אני לא רוצה- מכיוון שאני שואף שההתחלה בדרך זו תעזור לי להשתלב בשוק האנגלי בצורה יותר בטוחה ויעילה. האם יש למישהו עצה לגבי האם זו התחלה נכונה? והאם בפרטים שרשמתי יש משהו שהוא לא מדוייק? תודה :)

Karenovadia

New member
לגבי הקצבאות

אני חושבת שלמרות שיש לך דרכון פולני- לא נראה לי שמחלקים סתם כך קצבאות למימון דברים... אומנם אנגליה ידועה בעזרה שלה, אך אני חושבת שאתה צריך לעבוד פה כמה שנים כדי להיות זכאי לעזרה מהממשלה. אם אני לא טועה זה שלוש שנים. בכל מקרה- ממש לא הייתי בונה על עניין הקצבאות. וכן- הג'וב סנטר עוזר למחפשי עבודה. בהגיעך לאנגליה, בגלל שאתה בעל דרכון פולני תצטרך להוציא מספר ביטוח לאומי דרך הג'וב סנטר ולהירשם ל- WRS שאלו שני דברים שאתה חייב לעשות קודם כל.

eitan811

New member
לפי האתר שלהם

מי שזכאי ל Housing Benefit הוא עפ"י המחוז שאני גר בו מצורף קישור (BARNET במקרה שלי) ושם הסבר מי יכול לדרוש .לא ראיתי מניעה ספציפית לבעלי דרכון האיחוד שמתגוררים באנגליה.

גוזליה

New member
על פי האתר הזה

תצטרך להוכיח זכאות לJOB SEEKER ALLOWANCE ורק לאחר מכן תוכל לקבל את הסיוע הכספי במימון דיור שאגב, זה לא לכל דירה שבא לך לגור בה, זה למקומות ספציפיים (ודי איומים) וסליחה אם אני בוטה, אבל להגדיר את זה "נחיתה רכה" זה מס שפתיים, במקרה הטוב. אם יש לך כלכך הרבה נסיון, ידע, והסמכות, תעבוד קשה בלמצוא עבודה, קבל משכורת וחיה על חשבונך ולא על חשבון הציבור. להגיע למקום מסויים רק על מנת לקבל הנחות, מענקים, וסיוע כשאתה לא נשמע כמו מישהו שבאמת זקוק לזה (אתה יכול לממן לעצמך, למשל, כרטיס טיסה, שלא לדבר על שימוש באינטרנט) אלא רק **מעדיף** לעשות את זה ומגדיר את זה כנחיתה רכה- זה די נוראי בעיני.

עכשיו מותר לבקר את החלטתו המוסרית? ../images/Emo4.gif

אסור לרמוז אפילו על ביקורת בגלל עצם המעבר, נניח לגרמניה ומה הסבתא המנוחה תאמר... אבל לבקר את רצונו לחיות על חששבון הציבור, זה לגיטימי?..... אולי כי הוא רוצה לחיות על חשבון אלו שכבר עברו והם לא רוצים להרגיש מנוצלים?..... לעצם הביקורת, אני מסכימה איתך.

eitan811

New member
תודה. כולכם מגזימים

בסה"כ שאלתי לייעוץ הרי אני לא מתכוון לחיות על חשבון אף אחד אחר ואני ממש לא זקוק לזה כל הרעיון הוא להקל בהוצאות המעבר שהינן גדולות מאוד בחודש הראשון הרי מרגע שאמצא עבודה במהרה לא אצטרך שום עזרה למה אתם מצטדקים ומציגים דברים באור לא נכון?! מה קרה?! אני אחשב פרזיט אם ניצלתי את זכותי למשך חודש אחד להעזר במדינה שקולטת אותי לשוק העבודה שלה??! הרי אני הולך להיות חלק משוק העבודה שמשלם מיסים אז למה לא לעזור לי להתאקלם אתם בורים(מלבד צדיק אחד) וכדאי שמנהלת הפורום תבדוק את התגובות של עצמה

גוזליה

New member
תודה על ההמלצה, בדקתי את התגובה של עצמי

ולא מצאתי בה טעם לפגם. ואם אומרים לך את האמת, אני לא מבינה מה הבורות בזה. הדברים שנאמרו לך כאן הם נכונים. ואם הביקורת לא נעימה לאזניך או לעיניך- אני מאוד מצטערת. אף אחד כאן לא מצטדק. הדברים נאמרו כפי שהצגת אותם. אתה קראת לזה נחיתה רכה, לא אני. אתה מחפש לחיות על קצבאות, סיוע ומענקים. לא אני, ולא אחרים שענו לך כאן. לכן, איני מבינה מה נאמר מתוך בורות ובמה שגו אלו שכתבו לך. אתה הולך להיות חלק משוק העבודה שמשלם מיסים? מצויין, ושיהיה לך בהצלחה, אבל אם להמשיך בקו החשיבה שלך- זו מדינה שמעולם לא שילמת בה מיסים, למה שתגיע וכבר תנצל את הקצבאות שהיא מעניקה לאנשים שכנראה יותר צריכים את זה ממך? כך או כך, אני מקווה שהבנת שלהגיע לקצבאות האלו זה עניין לא פשוט בעליל, ומעבר לזה- הסכום כה זעום, שאני לא באמת מבינה איך אתה חושב להסתדר איתו או לרכך את הנחיתה שלך איתו. שיהיה לך בהצלחה, נחיתה רכה, התאקלמות מהירה, ומציאת עבודה זריזה. ולעניין המגיבה לענייני ביקורת- הביקורת היא עניינית לגבי נושא ספציפי ולא לגבי מהות ההגירה כהגירה- דבר שאינו מקובל על פי חוקי הפורום. ומעבר למעבר למעבר הנ"ל- כל ביקורת על הנהלת הפורום ברוכה ומקובלת במסרים, לא מעל גבי הפורום (לפי תקנון תפוז). תגובות נוספות בנושא יימחקו.

Woking

New member
לך על זה

נשמע רעיון הגיוני. אם זה מה שקראת באתר למה שלא יתנו לך. כמו שאמרת אתה בא לעזור לאנגלים, אז למה שהם לא יעזרו לך. כן ירבו כמוך!

7575

New member
ווקינג מה נשמע

איך הבורקסים אצל כרמלי. לאן נעלם הבלוג שלך. איפה אפשר למצוא אותך ? בפינסבוריפארק,אתה יודע מה יש שם נכון ?

TatyBar

New member
אתה יהיר ומתנשא

אם אתה חושב שתמצא עבודה תוך יום וחצי או מקסימום חודש וזה רק חודש שתצטרך קיצבה כזו עבורו - אז מחכה לך לא נחיתה רכה אלא התרסקות טוטאלית. אתה כנראה יהיר ומגלומן שחושב שכל מה שאנגליה מחכה לו זה מישהו כמוך בלי השכלה פורמלית שחושב שהשמש זורחת לו. אבל ממה שאנשים שעשו את זה יכולים לראות, זה עוד אחד שחושב שהוא טוב מדי לישראל, ובטוח שרק יפציע באנגליה וכבר יפרשו לו שטיח אדום לכבודו ויציעו לו את מיטב המשרות הכי טובות ויקרות שיש. Darling...... News flash for you: הם לא סופרים אותך ממטר. ולא רק זאת אלא שיש להם אלפיים כמוך בדיוק, שרוצים את אותה המשרה, שכן יש להם השכלה פורמלית ושדוברים אנגלית מהבית. כי הם אנגלים. אה, כן, ויש להם רק UK experience. אז זה לא שמישהו פה באמת רשאי לבקר את ההחלטה שלך לנסוע. זו פשוט הצביעות שבהודעה שלך, שאתה צובע את דמי האבטלה שאתה רוצה מהם כטובה שאתה תעשה להם, היא שמקוממת. קרא לילד בשמו. אתה רוצה לעזוב את הארץ ואין לך כלום עליך מלבד ״החלום האמריקאי״ שהפך לחלום האירופאי ״לעשות את זה ובגדול״ בחו״ל. ועד אז, אתה מתכוון לנצל את המדינה הפראיירית הזו שנותנת כסף בחינם לנכדים של פולנים. כי הם יותר מדיי תמימים להבין שאתה רוצה לחיות על חשבונם עד שיגלו אותך. יש בלי סוף כמוך. והם לא מעוררים אנטגוניזם בכלל. כי הם כנים. אתה צבעת את ההודעה שלך. וזה מה שמעורר כאלו תגובות. זה, וכמובן המגלומניה. אה, וכמובן ניצול הקצבאות שלהם שאולי מגיעות לאזרחים שבאמת עבדו שם או באירופה אבל מה לקצבאות אלו ולך? הדרכון? כי גם אם הוא מקנה לך זכאות על הנייר - עדיין, במהות וכעקרון מוסרי - אין לך זכות כזו בכלל. צר לי.

מה גם שיש בזה איזה סתירה פנימית

" סיוע לחודש הראשון עד שאמצא עבודה" "לריכוך הנחיתה" ה 65 פאונד לחודש הראשון זה מה שבאמת יהפוך את הנחיתה לקלה ? וכל הטרחה הזו באמת שווה 65 פאונד ?

Karenovadia

New member
וואו... תגובה קצת קשה..

אבל צודקת- למה שאנשים שמעולם לא שילמו מיסים יחיו פה על חשבונם של אלו שכן? (כמוני וכמו הרבה אחרים פה..) זה אומנם לחיות פה חודש על חשבון משלם המיסים, אבל תכפיל את הסכום הפעוט הזה לכפול עשרות אלפי אנשים כמוך שרוצים בדיוק את אותו הדבר ותראה למה משלמים באנגליה מיסים גבוהים.. ולתרץ את העניין בדרכון זה לא משנה... גם לי יש דרכון, אבל בגלל שאמא שלי נולדה בהולנד. זה לא אומר שצריך לנצל את המדיניות הקלה של אנגליה או מערב אירופה. והבוס שלי אומר- תמיד, אבל תמיד תתנהג כאורח! ותמיד אני נוהגת ככה. לא נולדתי פה, אומנם אני משלמת מיסים, אך תמיד אני נזכרת שאף אחד לא חייב לי פה כלום, אני לא בישראל, והמדינה הזאת מארחת אותי יפה מאוד בשנה ומשהו האחרונים.. עד שיהיה לי פה וותק אני לא יקח קצבאות, אבטלה, או ינסה להוציא דברים מהממשלה.. ובטח אם אני יכולה אחרת!

Karenovadia

New member
לא ניסיתי לקבל פה

קצבאות- אני מאלו שעובדים פה... אבל תשים לב שהחוקים שלהם מסובכים, זה שרשום שבעלי אזרחות אירופאית יכולים לקבל לא אומר שתקבל, החוקים פה הרבה יותר מסובכים ולרוב הדרך הכי טובה היא להתקשר אליהם ובאמת לתת את כל הנתונים שלך ולראות אם אתה זכאי. מספיק שיהיה לך כסף שנשאר בארץ, נכס, חסכונות או כדומה זה משהו שיכול לגרום להם לא לתת לך קצבאות. וחוץ מזה- מה רע בלעבוד ולשלם בעצמך את השכ"ד? למה ישר ללכת לקצבאות???

Karenovadia

New member
הייתי מציעה לך

לנסות למצוא מהארץ קצת עבודות, אולי חברות ישראליות שמציעות רילוקיישן עם חוזה טוב...

מספר דברים שרשמת הם לא מדוייקים

אחד, אתה לא תהיה זכאי להטבת דיור משום סוג. לפני אפריל 2011 ראה כאן: http://www.housing-rights.info/02_7_A8_nationals.html אחרי אפריל 2011 ראה כאן: http://www.housing-rights.info/02_4_EEA_workers.html שנית, ה-65 פאונד לשבוע הם הסכום המקסימלי שיקבל אדם בודד. בין יתר התנאים שצריך לעמוד בהם, הסך הכולל של החסכונות שלך צריך להיות פחות מ-16 אלף פאונד, כאשר אם יש לך חסכונות בין 6000 ל-16 אלף, הקצבה היא נמוכה יותר. מאחר ואנגליה מקצצת עכשיו באופן נרחב בשירותים הציבוריים שלה בגלל הרעיון, בוודאי לא יפתיע אותך לגלות שהם הפכו להיות הרבה יותר מדוקדקים עם חיפוש ואכיפת benefit fraud למקרה שחשבת שלהסתיר חלק מהחסכונות יהיה רעיון טוב. ומאחר ודיור הוא כל כך יקר בלונדון, הנורה האדומה הראשונה היא כאשר מישהו מצהיר על חסכונות נמוכים, אבל בה בעת אינו עובד ואיכשהו מצליח לשלם שכירות וחשבונות, במיוחד אם לא עבד כאן בעבר וזה עתה הגיע. בקיצור, שנה שלמה של תכסיסנות כזו תתן לך לכל היותר משהו בסדר גודל של 600 פאונד, שוות ערך לבערך משכורת מינימום חודשית אחת בישראל.

למעלה