התחלה מאוחרת

יונתן 7x7

New member
התחלה מאוחרת

נירשמתי עכשיו לפורום כי אני לא יודע מה להחליט . האם יש סיכוי בגיל 41 להתחיל ללמוד קפוארה לאחד כמוני שלא עוסק בספורט ולא גמיש ( לא מגיע עם הידיים לריצפה). תמיד חששתי להתחיל כי הוקסמתי מהסלטות ומהגמישות של הצעירים בני 16-26 ואמרתי לעצמי: תמשיך לחלום. אבל אני אוהב לנסות דברים ואז אני יודע אם זה טוב או לא. אבל החששות גדולים, אני חושש גם לגב שלי שפעם בשנה או בשנתיים בוגד בי ויש לי מה שניקרא "בלט-דיסק", כלומר אני חייב לשמור על הגב ולחזק אותו כל הזמן. אם יש מישהו בעל דעה מיקצועית שמוכן להגיד לי עד היכן אני אוכל להגיע אם אני מתחיל עכשיו בגיל שלי ואיך זה יראה בהודה מול צעירים. אני בעניין חזק וקורא המון חומר, מתחיל ללמוד לנגן בכלים, ומלווה את הבן שלי לכל החוגים(שלוש פעמים בשבוע). אשמח לדוגמאות אישיות לאנשים שהתחילו מאוחר. תודה מראש

בתור אחד שהתחיל גם עכשיו.....

אף פעם לא מאוחר.....הכל תלוי בך....(כך אני חושב)

יונתן 7x7

New member
התחלת עכשיו, אבל באיזה גיל?

ברור שכל ההתחלות קשות, אבל תבין את החשש שלי בגלל שאני לא בכושר.ולא בגיל 16 ששם ההתחלה אולי יחסית מאוחרת אבל עם המון פוטנציאל.

הראל CDO

New member
מה שיפה בקפוארה הוא שאתה יכול

להתחיל בכל גיל הכל תלוי רק בך, כל התנועות מתאימות את עצמן אליך, ואתה בוחר במה אתה משתמש ובמה לא, ולאט לאט מוסיף עוד תנועות למאגר שלך - הכי חשוב להקשיב לגוף שלך, ולא ללכת נגדו בכוח! ואני אומר לך את זה - כי רוב המורים היום לא שמים לב כל כך לעניין הזה (לא רק פה בישראל, כללית בעולם) - לכן חשוב שאצל כל מורה שתתחיל תשים לב לעצמך יותר (אני לא אומר כמובן שאחרי קטע קצר של אימון תגיד "די כואב לי הצד אני הולך הביתה!11!!11אחדאחד!!1"
) ואם אתה צריך עוד עזרה בנושא - אתה תמיד מוזמן לפה

יונתן 7x7

New member
תודה על העידוד ואתה צודק

גם אני חושב שפשוט צריך לעשות מה שאני יכול בהתחלה ולמדוד את עצמי כל הזמן בהתאם. תודה

רןרן1

New member
אני בן 36 התחלתי לפני 4 שנים

זה אפשרי. מקבלים כושר לאט לאט

יונתן 7x7

New member
כמעט עשר שנים

צעיר יותר מגילי עכשיו. אם הייתי בגיל שהתחלתה , לא הייתי חושב הרבה, אבל השאלה שלי אם היית עוסק באיזה ספורט , אפילו כדורגל או כדורסל בשכונה? איך אתה רואה את עצמך לאח אבע שנים? כאחד שמחשיב את עצמו ברמה גבוה? אתה ממשיך ללמוד בחוג? איפה? באיזה קבוצה אתה?

Coruja

New member
בקפוארה גיל זה לא פונקציה

זה לא משהו שאמור למנוע ממך לנסות. לדעתי תפסיק לשאול שאלות ולהתלבט, פשוט תברר איפה האימון הקרוב אליך ולך לנסות. אבל אם אתה מתכוון לקנא בילדים ולהגיד לעצמך כל הזמן שבגלל הפרשי הגיל אתה לעולם לא תגיע לרמה שלהם אז אפילו אל תתחיל. רוב האימונים בספורט הם על הראש ולא על השרירים (למרות שאתם תתוכחו על זה). מקווה לשמוע חוויות מהאימון הראשון =)

על הראש יעני בריקדנס......

אני דווקא חושב שזה מעורב גם בהפעלת השרירים....כדי להגיעה למצבים ... וביצוע התרגילים כאילו אני שם לב באימונים שיש תרגילים עם הראש אבל... הרוב זה גם בהפעלת השרירים.....כאילו על יד אחת ורגלים מסתובבות וכל מיני כאלה....(יש כל מיני וריציות עם כך אומרים אתזה ברור שאת שמות התרגלים אני לא זוכר אבל שעושים זה ניראה כך)

יונתן 7x7

New member
כבר סגרתי עם המדריך

הוא פותח חוג עוד שבועיים בערך. יש לנו כבר כמה חברה ובמפגש הבא שיהיה של הכנס המשותף של כל החוגים בחולון, ידעו על החוג עוד כמה חבר'ה . אז אני עם דפיקות בלב (מהתגשות) אבל אני הולך לנסות ויש לי את הזמן הזה להתחזק טיפה.אספר בטוח איך היה לי. תודה לכולם על העידוד. בינתיים אני בולע חומר תיאורתי על תולדות הקפוארה וזה ממש סיפור מהסרטים. מישהו אולי מכיר סרט קולנוע על תולדות הקפוארה? מישהו מכיר אתר עם תנועות הקפוארה והשמות ?

יונתן 7x7

New member
אני מחולון

ואני לא רוצה לעורר ריבים כי אני יודע שיש הרבה קבוצות, אבל אני מתעניין במוזנזה.

PernaLonga

New member
חחח דיברת עם דריאן במקרה?

כי אני יהיה עוזר המאמן בחוג למבוגרים כנראה

jennie 00

New member
לפי דעתי..

קודם כול יש אצלנו בקבוצה של הבוגרים אדם שהוא אבא ל4 ילדים אני לא בטוחה מה גילו אבל אני משערת שבסביבות 40 והוא משתלב מעולה והוא אחלה וכולם אוהבים ומעריכים אותו והוא לא רע בכלל (אפילו טוב
) אני אומרת לך תנסה תבדוק איך האימון ותדבר עם המאמנ\ת

הראל CDO

New member
חח, פתאום קלטתי את ההודעה שלך

זה נראה כאילו ב " אבא ל 4 ילדים " את אומרת שהוא הוליד את כל הארבעה

למעלה