התחלה לא רעה

iRoNBaLLz

New member
חוק שירות בטחון תקף לכולם.

למה שאנשים מסוימים יהיו מעל החוק ואחרים לא? יש תחליפים.. לדעתי הבעיה של צה"ל היא עם המשתמטים שלא עושים אפילו שירות לאומי כתחליף לשירות הצבאי. שלא משתמשים בתחליפים שיש.

האנשים משוחררים ע"פ חוק.

אין לך שום עליונות חוקית על אף משתמט. ובמידה והינך רואה את החוק כמוסר וערך עליון, אז גם לא עליונות מוסרית. הפטור ניתן כדת וכדין ללא בקשה מפורשת מהפטור משירות בטחון, להלן שפחתך הנאמנה. קיצר הצבא ממש לא צריך (א)נשים. אז אני לא רוצה לשמוע אף אלוף עם זין בגודל אפונה מדבר על הוקעת משתמטים כשהמערכת שהוא עצמו מאמין בה ומשרת אותה ובה שחררה את רובם ככולם בקלות מפתיעה ומדהימה ואת חלקם אף ללא רצון מפורש. יש מספיק מלש"ביות שצה"ל משחרר למרות רצונן הבולט להתגייס. אם יש אנשים שרוצים לכמת את תרומתם לחברה, תפאדל. אבל תכלס שירות לאומי מוקצה בעיניי משום שבגדול הוא מעשה אנטי-חברתי, המדינה יוצרת תחרות בלתי הוגנת לאנשים אשר באמת מוכרחים להתפרנס מעבודתם כחובשים, עוזרי הוראה, מזכירות/ים ועוד, ע"י עובדים צעירים במשרה מלאה וללא שכר. חוצמזה, שירות צבאי הוא לפחות לכאורה - חובה ע"פ חוק, ועל המשרתים בו חל חוק השיפוט הצבאי (רכוש צכ"ל להלן). לא כך לגבי שירות לאומי שאינו יותר מהתנדבות אזרחית.

LOLLLLLLLL

כמה זמן לא כתבתי צכ"ל. צבא כיבוש לישראלללללללללללללללללללל. לה לה לה לה לה.

Continuum

New member
אני מצטער.

קצת לא ברור לי עדיין מההודעה שלך איך שירות לאומי הוא אנטי-חברתי.

ללכת ולעשות עבודה תמורת פחות משכר

מינימום, הרבה פחות, זה ניצול כ"א. אלמלא דן היה עובד ב"קו לעובד" ותושב ישראל, הוא היה נאלץ לפנות לשם בעצמו, אליל פיליפניות שכמותו.

Continuum

New member
..

זה משתלם בד"כ לעשות לשירות לאומי, ומאוד משתלם גם למדינה - בד"כ יותר מצבא (בשביל אנשים שגם ככה לא היו מגיעים רחוק בצבא). הבעיה, אם כבר, היא שזה לא שיוויוני כי יש אנשים שלא יכולים לחיות אצל הורים שיתמכו בהם ולעשות שירות לאומי.. אבל את זה אפילו לא הזכרת. ואני חושב שיש גם מסגרות כאלה בשירות לאומי שמספקות מגורים ואוכל.

iRoNBaLLz

New member
אני אנסח את עצמי מחדש..

צודקת, זה חוקי. הכוונה הייתה לאנשים מתחמקים מחוק בסיסי, שחל על כולם, אכן בדרך חוקית, אבל שלא לצורך. אני משער שצה"ל משחרר מרצונו האישי את אלו עם הנתונים הנמוכים יחסית, בטענה שאין מה לעשות איתם כנראה. לו אין מה לעשות. אני בעצם ממשיך איתך את אותו הדיון שהיה לי עם דן שבוע שעבר ( ושנפסק לאחר שהמחשב שלי החליט שיש לו "חימום יתר" ונכבה הרבה ) . נכון שזה חוקי, אבל הנקודה שלי היא הבעיה עם האנשים שמתחמקים ללא כל סיבה הגיונית מצידם. אומנם התחמקות חוקית, אבל לא הייתה להם שום בעיה רצינית להתגייס לצה"ל,אפילו לשירות ג'ובניקי עם יומיות. לא חובה לשלוח את מי שעושה שירות לאומי דווקא לעבודות מבוקשות. אפשר לשלוח גם למקומות אחרים, לא עבודה קשה, שזקוקים למתנדבים. נצא מההנחה ששירות בצה"ל נתפס כתרומה למדינה. למה שמי שלא משרת לא יתרום? לא חסרים קשישים, אנשים עם פיגור, נכים וכד' שלא תזיק להם עזרה מסוימת, למשך מספר שעות ביום. זה אומנם לא נעשה מכל הלב כהתנדבות, אבל יש אנשים שצריכים עזרה, וגם הרבה לא משרתים בצבא מ"כל הלב". ככה שאחרים יכולים גם לתרום. הלכתי סביב עצמי פה ( ואני מאשים את העין הנפוחה מאוד שלי בזה ), אבל אני חושב שהבנת את הנקודה. אגב, בפרטים שלך, כתוב שאת בת 18. עתודה או שהתגייסת?

הכל מסתכם במשפט אחד -

תפישת המדינה והצבא והתרומה. אני לא רואה את הצבא כתרומה למדינה. וחשוב מכך, אני לא חושבת שאני צריכה לתרום למדינה בשום אופן. אני לא צריכה להעביר את זמני בטיפול בקשישים (עם//בלי פיגור מוחי ו//או אוטיזם מתקדם סלאש שגרון כרוני). אז מה שיש אנשים שזקוקים לעזרה? אז קיימים נכים שנדפקו יחסית אלי ואני נדפקתי יחסית להרבה אנשים אחרים. אז ככה זה, לייף סאקס. ולשאלתך, למרות שזה היה די משתמע מההודעה שלי בעיניי, אני משתמטת.

niv1990

New member
למה אתה קורא סיבה הגיונית?

יש לי דברים יותר טובים וחשובים לעשות עם ה-3 שנים האלו זו סיבה הגיונית? *אם יציעו לי תפקיד מענין או לפחות שיתרום גם לי בעתיד אני כן מתכוון לשרת. - לפני שאתה תוקף את הגישה התועלתנית, אם כל האנשים היו בוחרים מטרות שלא כוללות רצח של אחרים, והיו תועלתניים לגמרי, העולם היה נראה הרבה יותר טוב (= שלום, מאפשר לאנשים לחתור למטרותיהם ומפותח טכנ').

ההערה על הזין של האלוף היתה במקום

. את מופת לכתיבה עניינית.

niv1990

New member
אם הוא טרול אז הוא ממש נאמן לתפקיד

אני נוטה יותר להאמין לרעיון הקודם שלך בקשר אליו..

iRoNBaLLz

New member
אם זה בא במטרה למשוך יותר משתמטים

לעבר האלטבניטיבות של השירות הלאומי. אז לדעתי זה צעד טוב. אם זה נועד למשוך אותם לתוך השירות הצבאי, אז זה בעייתי. אי רצון לשרת בצבא צריך להוריד לפרופיל התנדבותי ( 30 או 35 ) ולא ל21. ואלו שבאים עם כל מיני "שיגעונות" שלהם, כמו לשלוח חתול לקנות להם בקיוסק וכדומה, 21 עם מה שמוצע בהודעה שהגבתי אלייה.

למעלה