אני אנסח את עצמי מחדש..
צודקת, זה חוקי. הכוונה הייתה לאנשים מתחמקים מחוק בסיסי, שחל על כולם, אכן בדרך חוקית, אבל שלא לצורך. אני משער שצה"ל משחרר מרצונו האישי את אלו עם הנתונים הנמוכים יחסית, בטענה שאין מה לעשות איתם כנראה. לו אין מה לעשות. אני בעצם ממשיך איתך את אותו הדיון שהיה לי עם דן שבוע שעבר ( ושנפסק לאחר שהמחשב שלי החליט שיש לו "חימום יתר" ונכבה הרבה ) . נכון שזה חוקי, אבל הנקודה שלי היא הבעיה עם האנשים שמתחמקים ללא כל סיבה הגיונית מצידם. אומנם התחמקות חוקית, אבל לא הייתה להם שום בעיה רצינית להתגייס לצה"ל,אפילו לשירות ג'ובניקי עם יומיות. לא חובה לשלוח את מי שעושה שירות לאומי דווקא לעבודות מבוקשות. אפשר לשלוח גם למקומות אחרים, לא עבודה קשה, שזקוקים למתנדבים. נצא מההנחה ששירות בצה"ל נתפס כתרומה למדינה. למה שמי שלא משרת לא יתרום? לא חסרים קשישים, אנשים עם פיגור, נכים וכד' שלא תזיק להם עזרה מסוימת, למשך מספר שעות ביום. זה אומנם לא נעשה מכל הלב כהתנדבות, אבל יש אנשים שצריכים עזרה, וגם הרבה לא משרתים בצבא מ"כל הלב". ככה שאחרים יכולים גם לתרום. הלכתי סביב עצמי פה ( ואני מאשים את העין הנפוחה מאוד שלי בזה ), אבל אני חושב שהבנת את הנקודה. אגב, בפרטים שלך, כתוב שאת בת 18. עתודה או שהתגייסת?