התחלה לא רעה

התחלה לא רעה

פרסום ראשון: צה"ל מסיר את הכפפות במאבק מול המשתמטים. בתוכנית שיזם ראש אמ"ש האלוף שטרן נקבע כי במקום שבתעודת השחרור יירשמו במסגרת פרופיל 21 המילים "אי התאמה'", ייכתב - "שוחרר בגלל התנהגות רעה-חמורה". המטרה: לפגוע בסיכוי להתקבל למקומות עבודה ולהשגת רישיונות שונים ולייצר דימוי שלילי למשתמטים, שמספרם רק עולה: מנתונים שהגיעו ל-ynet עולה כי בגיוס 2006 הספיקו כבר 5.6% מהבנים המיועדים לשירות להוציא פטור נפשי
 

Fleddermaus

New member
../images/Emo5.gif

כל המאבק הנוראי של צה"ל להעלות בכוח את אחוז האוחזים בנשק רק מוריד משמעותית את המוטיבציה להתגייס. רגע, זה חוקי בכלל? זה דמוקרטי? למי איכפת, הרי אנחנו ב"מצב חירום"! ברוכים הבאים למדינת צה"ל, לשעבר מדינת ישראל.
 

S h a y D u

New member
תגובה אופיינית של בוסני?.. ../images/Emo5.gif

 
מאז ומתמיד

המדינה הזאת קמה על צבא ונשארה צבא. אם צה''ל רוצה משהו הוא מקבל וגם יכול כל דבר.. הוא השלטון פה מאז ומתמיד פשוט בהסוואה
 

Fleddermaus

New member
זה לא מדויק.

בתיאוריה, צה"ל פועל במסגרת מדינת ישראל, יש לו אוטונומיה בתחומים מסויימים אבל הוא כפוף לשלטון הישראלי. אבל בפועל אתה צודק, וכמו שאמרתי, ברוך הבא למדינת צה"ל.
 
בסך הכל

אנחנו צרכים להגיד קצת תודה לצה''ל על שזה אין פה כל יום עשרות\מאות הרוגים. אז זה לא עד כדי כך נורא שהם קצת שולטים פה
 

Fleddermaus

New member
זה כן נורא

כי אנחנו לא רוצים לחיות במדינת צבא. הצבא לא אמור להיות גוף עצמאי שאנחנו חייבים לו טובות כי הוא "מגן" עלינו ומכסח את "אויבינו".
 
האזרחים הם הצבא

כל עוד האזרחים רוצים להיות בצבא שזה מעולה לדעתי יהיה צבא שישמור עליך שאתה הולך לקנות בגדים בקניון ולאכול
 

pelegs

New member
צה"ל קיים במסגרת חוקי מדינת ישראל

אמנם נכון, מדינת ישראל היא מדינת אפרטהייד וכל זה, אבל זה עדיין לא מקנה לצה"ל את האפשרות לקבוע חוקים, למזלנו.
 

סלוניק

New member
חשבתי שהמדינה היא צה"ל.

אתה חייב להפסיק לחלק את ההודעות בפורום בין הפרסונות השונות שלך, זה יוצר סתירות מבלבלות.
 

pelegs

New member
ילד חביב

תחת משטר חונטה צבאית של צה"ל גם אתה לא תחגוג, הסר דאגה מליבך.
 
מה השטות הזו?

המצב כפועל, לא בתיאוריה, הוא שצה"ל וישראל אינן זרועות שונות, ולא נמצאות במאבק. הצבא הוא זרוע של המדינה, לכן הוא לא יכול "להפיל" אותה. נכון, מדובר בזרוע חזקה ובעלת השפעה, אולי גדולה מדי, אבל הוא לא שונה באופן מהותי מהמשטרה, המערכות הפיננסיות למינהן וכיו"ב.
 

niv1990

New member
להגיד לך שלא הייתי מרוצה אם היו

אוסרים על קיום הדת, אני לא יכול (אני יכול אבל זו תהווה טענה שקרית). אך ברגע שאוסרים על אנשים דעות מסוימות, אין שום הבטחה שאלו יהיו דווקא ההחלטות שמקובלת עלי, מחר יכולים להוציא חוק דומה בכיוון שיפגע בי. לכןלדעתי, יש על כל האנשים השפויים (מבחינתי - ואלו לא הרבה אנשים), להגן בקנאות על ערכי הדמוקרטיה שאני תומך בהם מתוך הכרה שהם מעלים את הסיכוי שלי ושל אחרים להגיע למימוש רצונותיהם.
 
למעלה