התחלה חדשה

vinney

Well-known member
מתכנת שלא עושה design הוא גרוע

לא משנה באיזו שפה אחרי זה אתה מתכנן לבצע את הפרוייקט, design זה החלק הכי משמעותי.

Zack DA

New member
נכון, ולכן עדיף להשקיע את הזמן

ב- design ולא בפרטים טכניים.

Zack DA

New member
"אין מה להתלבט". אלדד, מצחיקול ../images/Emo13.gif

מבחינת זמן כתיבת קוד, Java עדיפה בהרבה מ- CPP. מבחינת אמינות ויציבות - Java עדיפה בהרבה מאוד על CPP. מבחינת תחזוקה (ובהרבה מקרים זה שיקול מנצח) - Java עדיפה לאין ערוך על CPP. מה נשאר ? CPP זו עטיפה די מכוערת על C. דבר אחד אפשר לומר לזכותה - אפשר לעשות איתה הכל ובצורה יעילה. אבל כמה יותר יעילה מ java ? 1. יותר יעילה ב- 20% ? מחר המחשבים יהיו גם ככה פי 2 יותר חזקים מהמחשבים של היום -> זה זניח. 2. רוצה לעבוד עם פלטפורמה ספציפית ? קמפל עם gcj ותהיה לא פחות יעיל מקוד CPP שנכתב לאותה מטרה, עד כדי רמות באמת זניחות. 3. הקודמים לא שכנעו אותך ? קח את הלולאה ה"כבדה" שיש לך בתוכנית, כתוב אותה ורק אותה ב- CPP, קשר אותה לפרוייקט ה- java עם JNI וחסל. אם אין סיבה מאוד טובה לכתוב ב- CPP - עדיף ב- JAVA.

vinney

Well-known member
אפרופו לגבי יעילות

זה שמחר מחשבים יהיו יותר מהירים פי 2, לא עושה את JAVA יותר יעילה, לCPP יהיה את יתרון 20 האחוז (לפחות) כל הזמן, לא משנה אם זה 20 אחוז מפחות. אין אפס, כשצריכים מערכת real time - לג'אווה יש חסרון משמעותי.

Zack DA

New member
תבדוק נתונים לפני שאתה מדבר.

ה- 20 אחוז האלה בכלל לא משמעותיים, מהרבה סיבות. התוכנה שלך עובדת ברשת ? קוראת מ- DB ? עובדת עם קבצים ? סביר להניח שמדובר ב- 20% שהם חלקיק קטן מדברים הרבה יותר גדולים. חוץ מזה - גם בשאר המקרים - היתרונות של Java הרבה הרבה הרבה יותר חזקים מהחסרון הלא משמעותי הזה. ולא סתם, כמו שאמרתי, בכל פרוייקט מודרני, כותבים ב- CPP רק את מה שחייב להכתב ב- CPP ולא גרגר יותר מזה.

vinney

Well-known member
בדקתי

במקום עבודה שלי קיבלתי בונוס מאוד שמן כי שיפרתי ביצועים של התוכנית ב10אחוז. אז מסתבר שזה כן משמעותי.

Zack DA

New member
עוד פעם - כנראה מדובר במשהו

מאוד קלאסי לביצועים חסרי פשרות.

DadleFish

New member
מה שמוכרים לך ב-SUN

זו השטות הזו כאילו "ביצועים זה לא נורא חשוב". אז יש לי חדשות בשבילך. אנחנו עובדים עם תוכנה שנקראת MIB BROWSER, שיודעת לדבר SNMP. התוכנה הזו כתובה ב-JAVA, ובגלל זה היא כל כך כבדה, שלפני שמפעילים אותה צריך לסגור כל תוכנה אחרת כדי שלגברת הנכבדה יהיה מספיק זכרון לרוץ. נו באמת.

Zack DA

New member
כנראה שהיא נכתבה ע"י מתכנתים

גרועים. יש גם תוכנות שנכתבו ב- CPP שהן נוראיות. זה לא אומר כלום.

DadleFish

New member
אני מחכה לדוגמאות לתוכנות "טובות"

בעיניך שנכתבו ב-JAVA, ושלא זזות כמו צב גוסס.

DadleFish

New member
תגיד שאין לך תשובה ורד מהעץ.

אם יש לך דוגמה אחת, תביא. אין לי שום כוונה לחפש בעצמי, כי אני לא הולך לבזבז ימים על מציאת משהו שלא קיים.

Zack DA

New member
שכנעת את עצמך במשהו לא נכון,

ואתה אפילו לא קורא הודעות, נתתי דווקא דוגמאות לידידך ובעל בריתך בויכוח. הייתי מציג לך דוגמאות משכנעות אפילו יותר, רק שאין לך את הסיווג הביטחוני לראות אותן

DadleFish

New member
אוי, עכשיו קרעת אותי מצחוק.

טוב, אם סיווג קהיליה לא מספיק טוב בשבילך, ואם אתה משלה את עצמך שאני לא מעודכן בפרויקטים צבאיים, שיהיה לך לבריאות. אגב, פרויקט מסוים ב-8200 שהיה אמור להיכתב ב-$C, ואני הייתי אמור להשתתף בו בתור אזרח - בשנת 2001 - כששאלתי מי החליט על $C (השפה עוד הייתה ב-BETA), ענו לי שאיזה סא"ל החליט ש"זה נחמד ושנלך על זה". וחוץ מזה, צחי, אני הייתי בצבא בערך פי 14 ממה שהספקת להיות בצבא עד היום - הייתי במערכת הבירוקרטית המסואבת הזו, שמחליטה החלטות מהתחת. אני מקווה מאוד שאתה לא לומד על תהליכים מהצבא, כי אם כן - מצבך עגום.

Zack DA

New member
לא מתאים לך, להתחמק בטיעונים

שוליים מעובדות: יש הרבה מערכות שכתובות ב- JAVA שלא זוחלות בכלל. ולא יודע מי סיפר לך על הסא"ל הזה, אבל יש פורומים מאוד מאוד מקצועיים שמקבלים החלטות בסדר גודל כזה. אז אני לא יודע מי סיפר לך מה, אבל זה קשקוש.

DadleFish

New member
צחי, כשאתה היית ב-ט' כמדומני,

אני הייתי חבר בפורום מקצועי כזה שהעדיף את JAVA על פני VB DNA. אז מה? אז פעם בכמה שנים קם פורום מקצועי כזה - והרבה מאוד פעמים באים סא"לים מנופחים משווארמה ומחליטים החלטות לא מקצועיות. ראיתי כאלו מספיק לכל ימי חיי. סא"לים שמבזבזים את כספי המיסים של האזרחים על פרויקטים כושלים והחלטות מטומטמות.

Zack DA

New member
אני לא אתווכח אם הניסיון האישי שלך,

אבל או שהמקרה שהבאת לא מייצג, או שהצבא התקדם מאז. בכלל, במקום שבו אני נמצא, אין כזה דבר בכלל שבא סא"ל מנופח ולוקח החלטות מקצועיות בצורה אקראית. לא יודע איפה היית בצה"ל, אבל זה לא אמור להיות ככה.

למעלה