התחיל שמח - נגמר עצוב...

נצר1

New member
התחיל שמח - נגמר עצוב...

קמנו בבוקר, ראינו יום יפה ושה
זורחת, והחלטנו לקפוץ ללונדון לסידורים וצהריים עם חברים. התחלנו מהשכונה היהודית, וקנינו ג'לטין כשר וק-ר-מ-ב-ו
שמחים וטובי לב נפגשנו עם החברים וישבנו במסעדה שנקראת ג'ירף. ביקשתי תפריט נטול גלוטן, בא המנהל משמרת (בחור צעיר ונחמד) הסביר והראה ובסוף נבחרה מנה של נודלס אורז עם סויה נטולת גלוטן. המנה הגיעה, ואני זללתי לי בתיאבון משפרת את מיומנויותי עם המקלות אכילה ואז אני רואה את העלם הצעיר רץ אחוז אמוק מכיוון המטבח לקראתי ישר שמטתי את המקלות והסתכלתי עליו אומר: תפסיקי לאכול. התבלבלו בסויה. שמו את זאת עם הגלוטן. מיד נפלו פני, הרגשתי כאילו גוש נתקע לי בגרון.... הוא שאל אם אני רוצה משהו במקום, אם אני רוצה לשתות משהו, לא יכולתי לענות.... הנדתי את הראש מצד לצד ואמרתי לא. עכשיו אני מחכה לראות מה יקרה.......

moria007

New member
אכן מבאס. ../images/Emo10.gif

וגם מאוד לא אחראי מצד המלצר או הטבח.
אני תמיד אומרת, אם כבר לסבול מתופעות לוואי, אז לפחות להינות מאיזה בורקס או קוראסון טוב.....

סביוני

New member
מזכיר לי מקרה... (לבעלי לב חזק)

לפני שנתיים כשהכרתי את החבר הקודם שלי (תנוח דעתכם, כבר שנה זה כבר לא...) אימו ארחה אותנו. הסברתי לה על הצליאק, והיא נורא השתדלה. (בדיעבד מעולם לא סבלה אותי, ואני בטוח שיד הכוונה הלא מודעת היתה במקרה) - התכבדתי כלאחר כבוד בארבע לחמניות מדהימוניות!!!! היא אפילו הראתה לי את העטיפה של אחת מהן - ואכן ללא גלוטן. אחרי חצי שעה זה התחיל. חשבתי שאני סתם מתעייף בעיכול המאומץ של הארוחה. אבל לא. התחילו בחילות. התחילה צניחת חיוניות, התחלתי לרצות לשלשל. אמרתי לעצמי - בטח משהו עובר עלי שהוא לא צליאק. אבל ליתר ביטחון ביקשתי שוב לראות את השקית. חוסר הנעימות שכאילו אני לא סומך על האמא של החבר שלי היה גדול. מסתבר שהשקית הספציפית שמימנה נלקחו הלחמניות - כללה לחמניות -תקשיבו - מחיטה נ-ב-ו-ט-ה ! כאלה בעלות מרקם כבד ומאסיבי, כמו שאני אוהב :) השקית דמתה מאוד לשאר השקית של הלחמניות נטולות הגלוטן, וכנראה שזו היתה רשלנות של המקום. אחרי חמש דקות כשהרגשתי שאני כבר נגמר, ויש לי גוש כזה ענק בגרון שמאיים להתפרץ - ביקשתי שיסיעו אותי לבי"ח. למטה, בחצר, הכל פרץ החוצה, ובאמת לפי סדר הארוחה: קודם יצאו תפוחי האדמה, אח"כ בשר, אח"כ ניתן היה להבחין בבירור בקוביות הסלט וכו'. בחיים שלי לא הקאתי ככה. תוך 10 דק בנסיעה התחלתי לרעוד מקור, חום גופי עלה, רעדתי נורא. בביה"ח כמובן קיבלתי טיפול תומך בחום הגבוה, בהתייבשות שנכפתה עלי, בבחילות, ויצאתי משם כמו פנתר אחרי 5 שעות טיפול ותמיכה. אבל מה שאני הכי זוכר זה - שהם היו מ ה זה טעימות (-: מצד שני - כשכמעט והתפתיתי לאכול סופגניות בחנוכה האחרון - נזכרתי היטב במה שחוויתי אז, ונמלכתי בדעתי כמובן...

daniela21

New member
אוי ואבוי....

התגובות שלך איומות (ואני עוד חשבתי שאני מגיבה בצורה לא נורמלית..). אצלי זה מתבטא בהתפנחות אדירה של הבטן, חולשה וכאבי בטן איומים. ובפעם האחרונה שזה קרה (כמובן בטעות) חשבתי לעצמי: אם כבר סבלתי את כל זה בגלל רוטב טריאקי מסריח, שגם ככה לא היה טעים, לא חבל שלא נהנתי מאיזו ג'בטה עם פסטרמה וירקות/עוגה טובה/משהו טעים....?

meitush123

New member
איזה מזל

שמעבר לעובדה שאני מקפידה כבר שנים שאין לי תגובות כל כך קיצוניות כשבטעות נכנס קצת גלוטן (מצד שני, מעולם לא יצא לי לאכול בטעות לחמניות...) יש לי רק כאבי בטן

אוי..לא נעים וגם לי קרה משהו מחריד

אז לפני כשלושה שבועות בערך נשארנו לישון אצל האחות של החבר שלי (שדרך אגב-הציע לי נישואים ביום שישי!!!!!!אבל לא נגלוש) בכל אופן, הייתי בטוחה שאני הוזה תוך כדי שינה כי כל הזמן הרחתי את הלחם שלנו. טוב,כשהתעוררנו האחות החמודה הודיעה לי חגיגית: הכנתי לך הפתעה-אפיתי לך את הלחם שלך מהקמח שלך בקיצור-לא ידעתי מה לעשות מרוב התלהבות פשוט הכנסתי כמעט כיכר לחם שלם במשהו כמו 4 דקות. אבל תוך כדי הלעיסה שאלתי שוב ושוב מה היא שמה כי המרקם מאוד אחיד וזה היה נראה לי "טו גוד טו בי טרו" האמת שסמכתי עליה כי אמא שלה ניסתה להפתיע אותי פעם אחת וזה יצא ממש מרעיל והייתי בטוחה שהאחות למדה מניסיון-ושאחרי 3 שנים היא כבר פחות או יותר מבינה מה מותר לי ומה אסור. אקיצר..... אז היא החלה לפרט:ביצים,קמח שלך......ואיזה משפר אפייה לא ברור-מין סוג של קמח כזה. מיד ירקתי את מה שהיה לי כבר בפה ותוך 5 (!!!) דק' הצליאק נתן את אותותיו בלי רחם! הקאות,שלשולים,חום,צמרמורות חזקות,גירודים מטורפים,מיגרנה וכו וכו. אל תשאלו היא הרגישה כ"כ לא נעים בסה"כ ניסתה לעשות משהו נחמד בשבילי ונהיה בלאגן: באה לברך ויצאה מקללת.... :) יום טוב

נצר1

New member
ברור שנגלוש ../images/Emo24.gif

מזל טוב
ועדכון: אחרי לילה עם הרבה הסתובבויות וקצת שינה, ובוקר שלם בשירותים
נראה שהגל הגדול חלף...

shavririt

New member
אויייש...../images/Emo7.gif

למזלה של ביתי, אכילה שכזו גורמת לה "רק" בוקר "משולשל" וכאבי בטן וראש.

shavririt

New member
לפחות גילו והתנצלו "על חם"..

האם גם הציעו פיצוי בצורת ארוחה נ"ג בפעם אחרת? מקווה שעבר לך בשלום...(התוצאה..)

אכן מבאס

אבל כמו שכבר אמרו, לפחות שמו
ורצו אלייך ברגע שקלטו... גם לי זה מזכיר משהו שעברתי, רק שלי לא היה מזל כמו לך: ליד הדירה הקודמת שלי היה בית קפה נחמד שהייתי יושבת בו הרבה ומכינה בו שיעורים. אחת הסיבות שאהבתי את ביתה קפה הזה הייתה שהם הציעו שתיה חמה עם חלב סויה, מה שאין בכל מקום. יום אחד, יום לפני מבחן, לקחתי טייק אווי משם של סלט וקפה. אכלתי ושתיתי, וכשעה לאחר מכן גיליתי בדרך המתבקשת שלמרות שביקשתי חלב סויה ואין ספק שבקשתי נשמעה (אפילו חייבו אותי על תוספת של חלב סויה), הקפה הוכן על בסיס חלב רגיל. היות שכך, העברתי את כל הלילה בלי שינה ועם כאבים ותופעות הלוואי המוכרות. בבוקר עברתי בדרך לאוניברסיטה בבית הקפה, אותו פתח אותו אחמ"ש ממנו הזמנתי והוא זה שהכין לי את הקפה, ושאלתי אותו איזה חלב הוא שם לי. הוא שאל במבוכה למה אני שואלת, וכשאמרתי לו שזכור לי במפורש שביקשתי חלב סויה ולפי תופעות הלוואי זה היה חלב רגיל. הוא התנצל, אמר שאני צודקת ובאמת הוא קלט את זה אחרי שהלכתי, ושאל איך הוא יכול לפצות אותי. שאלתי אותו איך הוא חושב שהוא יכול לפצות אותי על זה שלפני מבחן הוא גרם לי לשתות כמות גדולה של משהו שאני אלרגית אליו. זו הייתה הפעם האחרונה שלי שם, בעיקר בגלל שהוא הוכיח לי שאי אפשר לסמוך עליו, במקרה שלך האחמ"ש הוכיח שמאוד אפשר לסמוך עליו.

למעלה