התחייבות לקבע

ramil

New member
איך זה עובד

הרמות הזוטרות של הקצונה בצבא הן שתיים - תקני קמ"א/סגן (חובה/קבע) ותקני סרן (קבע) - כשבמונחים של עתודאים, תקן סגן פרושו כמה עתודאים התקבלו לשירות במקצוע, ותקן סרן פרושו כמה נשארו לקבע (בנים - קבע כלשהו, בנות - מעבר ל-9 חודשי קבע בגין קורס קצינות). מספר העתודאים בחובה מוגבל, מעבר לתקנים, צרכי צה"ל וכו´, ע"י רף פשוט וכואב בהרבה - כמה עתודאים נרשמו לעתודה. אי אפשר להמציא עתודאים. אם, נניח, יש בשנתון סמויים רק 5 עתודאים למשפטים, המשמעות היא שעוד X שנים כשהוא יתגייס, יקטן מספר העתודאים בחובה - כי ישתחחרו/יכנסו לתקן סרן יותר מ- 5 עתודאים. מה המשמעות לצבא? אחת מהשתיים: או שמספר העתודאים הכולל במערכת יורד (בעיה! חסר כוח אדם!) או שמוסיפים תקני סרן, כלומר משאירים יותר אנשים לקבע...וזה המצב בו נמצאת היום הפרקליטות הצבאית. וזה לא ישתנה בשלוש השנים הקרובות.

יוסי99

New member
כדאי לך לקרוא בעיון:

א) אם אתה הולך על משפטים, רוב הסיכויים שלא תשתחרר מהקבע. ב) לפני שאתה מתחיל לבכות, ב1) תראה את הצד השני של המטבע: פעם הרבה משפטנים היו נתקעים בתפקידים חרא, והיה די קשה להכנס לפרקליטות. היום, המצב הוא כזה שמובטח לך שירות בפרקליטות, בגלל המחסור בכוח אדם. הדבר התעצם עוד יותר בגלל האירועיים העדכניים. ב2) אני מאמין שבכל מקום עדיין אפשר להסתדר, ובמקרים מסוימים עדיין יש שחרור. ג) 8000 ש"ח לחודש ומשרה די בכירה לעו"ד עם וותק של שנתיים וחצי, זה לא דבר שבהכרח מוותרים עליו בקלות בתנאי השוק של היום. מבלי לציין את העובדה שהניסיון תורם לך בהחלט. ד) לא כל התפקידים הם "תובע בשטחים", יש הרבה דברים אחרים, וגם יש רוטציה בתפקידים. ה) עדיין משפטים זה אחד המקצועות שהכי משתלם להיות בהם עתודאי ו) כדאי לך לשנות גישה- תקרא קצת בפורום ותבין שהנחת היסוד שלך היא שתשרת את מלוא 6 השנים שאתה מתחייב אליהן, אם לא אין לך מה לחפש בעתודה. אפשרות קיצור היא בונוס אדיר, אבל הסיכוי לכך הוא נמוך ביותר. ז) אם אתה מתחיל ללמוד בת"א שנה הבאה, תשאיר לי מסר ואני כבר אסדר אותך ככה שהשנה שלך תהיה קלילה במיוחד. ח) מצד שני, כדאי שתרגיע קצת את הגישה האינטרסנטית, בפקולטה תפגוש הרבה כמוך, וזה לא עתיד להגמר בטוב, אתה לא מתאר לעצמך מה הולך אצלינו. ט) תפילות - תגיד לי אתה רציני - תיקח את המצב בהנחה שהוא כמו שהוא עכשיו, ואפילו שיהיה יותר גרוע, ככה זה ם צה"ל והעתודה, סביר להניח שלא יהיו יותר מדי הפתעות טובות בדרך. תעשה את החישוב שלך, בסופו של דבר זה take it or leave it, לא פתוח למו"מ ו\או תפילות..

תשובה ליוסי99

א) כבר הלכתי, ככה שזה קצת מאוחר להגיד לי את זה עכשיו. חוץ מזה, עדיין לא השתכנעתי... הרי זה לא מדע בדיוני שנצא מהשטחים... ב1) צרכים משתנים, ומה שנכון היום כמעט בטוח שלא יהיה נכון עוד כמה שנים (לטוב או לרע). ב2) כנראה. ג) גם זה יכול להשתנות... אתה יודע, פנסיה צוברת וכאלה. קיצוץ בתנאים לאנשי קבע. המצב בחוץ יכול להשתפר. ואני לא יודע עד כמה בדיוק נסיון של 6 שנים בצבא יותר טוב מנסיון של 3 שנים בצבא... זה לא כאילו שהתפקידים בצבא דומים במשהו לאזרחות (חוץ מפליליסטים אולי), ולכן לא ברור לי למה אתה אומר שהנסיון הזה תורם "בהחלט". חוץ מזה, לא יודע מאיפה הבאת את המספרים של 8000 ש"ח (אולי ברוטו), וגם מה כל כך בכיר בתפקידים בקבע ראשון??!! ד) אוקיי. לא הכל זה "תובע בשטחים", אבל גם לא הייתי בונה יותר מדי על הרוטציה. למשל, זה שמסתובב פה שאחראי על ההדרכה בדין משמעתי לכל צה"ל, נשמע מצויין, באמת. אבל מה לנסיון בזה ולמה שתעשה אחרי הצבא? אין כאן גם עניין של תועלת שולית פוחתת בסופו של דבר? ה) מאיפה הבאת את זה? אני לא בטוח בזה בכלל... במקצועות טכנולוגיים יש סיכוי שתעשה משהו שבאזרחות יקח לך קצת זמן להגיע אליו בדרך כלל. במשפטים נראה לי שהקשר עם האזרחות די רופף בכל מקרה. ו) קיבלתי. ז-ט) אני לא לומד בת"א, אבל תודה בכל מקרה. אולי ניפגש בשטחים יום אחד.

יוסי99

New member
כמה דברים שכשדאי שתדע

א) לפי דעתי הלכת על משהו שאתה בכלל לא מכיר. אני לפני שחתמתי בדקתי טוב טוב מה עושים עו"ד בצה"ל. בקשר להשוואה, תחשוב ככה: בחור משתחרר מהצבא בגיל 21 מתחיל ללמוד משפטים הכי מוקדם בגיל 22 בד"כ, הכי מאוחר- יש הרבה חבר´ה בני 24-30 אצלינו, נראה לי שהם אפילו הרוב. גיל 25.5 הכי מוקדם סיים גיל 26.5 סיים התמחות רק גיל 27 הוא עו"ד עם ניסיון חצי שנה אני בגיל 27 אהיה עו"ד עם שש שנים ניסיון. ובקבע ראשון, לא יודע בדיוק אבל לדעתי מקבלים תפקידים די בכירים. עוד הבדלים: מתמחה בחוץ עושה שליחויות, עבודה שחורה של ניסוחים, כל מיני דברים כאלה. מתמחה בצבא מתפקד כעו"ד לכל דבר. התנאים - אני מאמין שישתפרו בעיקר הקשר ללחימה בשטחים - חלקי מאד - כפי שתכף תבין, עיקר העבודה של הפרקליטות הוא כלל לא בשטחים. בקשר לפרקליטות: החלק הארי הוא פלילים - היתרון מבחינתנו, גם אם אנחנו לא רוצים להיות פליליסטים, הוא ניהול תיקים ישר מהיום הראשון בצבא, ובהמשך תיקים "כבדים", המון שעות בימ"ש, הופעות וכו. כמו כן, פלילים לדעתי מספק רקע טוב מאד לעבודה בתחומים אחרים משתי סיבות עיקריות: א) ליטיגציה, אתה תהיה טוב בזה אחרי שהשתפשת 6 שנים בלהופיע בבתי"ד צבאיים ב) פלילים, כפי שתראה, זה אחד התחומים המורכבים ביותר, ולדעתי מי שמצליח בפלילם בהחלט יכול לעשות הסבה, וכבר שמעתי על עתודאים שעשו זאת (אחד מהם כעבור שנתיים מהשחרור, הוא שותף זוטר בהרצוג פוקס נאמן, אם אתה מכיר, המשרד הכלכלי הגדול במדינה- הוא למד כלכלה ומנהל עסקים אח"כ בנוסף למשפטים). בקשר למחלקה הפלילית, כמו שאמרתי היא הכי גדולה שיש, וכוללת המון "חוליות", לאו דווקא בשטחים. מתעסקים המון במשפטים פליליים של חיילים, ובעת הצורך כמובן גם במשפטים בטחוניים, אבל אני לא חושב שהעיסוק העיקרי הוא דווקא במחבלים שנעצרו. בנוסף, ישנם מגוון תפקידים אחרים, וביניהם שתי מחלקות "יוקרתיות" ומעניינות יותר (המגרעה- לא מעשיות בכלל, לא עובדים כמעט כעו"ד אלא כמשפטנים): דבל"א (דין בין-לאומי) ויעח"ק (יעוץ לחקיקה) שעוסקות בניסוח ניירות עמדה, בתחום המשפט הבינ"ל והמינהלי בהתאמה. כעקרון דבל"א מנחים את מפקדי צה"ל בקשר למשפט הבינ"ל, וגם לקחו חלק במו"מ השונים לשלום בהכנת רקע. יעח"ק עובדים על תיאום הצבא מול המערכת האזרחית, ובנוסף מכינים חומר רקע לבג"צים נגד הצבא (שהם לא מגישים בעצמם, את העבודה בפועל עושה אתה פרקליטות המדינה). בנוסף לכל האמור לעיל, הפרקליטות נחשבת למקום נחמד לשרת בו, ומקום "איכותי" ממנו יצאו עו"ד בעלי שם רבים מאד. בקיצר, אין מה לזלזל - ובמאמר מוסגר, לא ברור לי למה נרשמת אם אתה חשוב שזה כ"כ רע...

Amirmel

New member
כמה הערות

ראשית, "תובע בשטחים" - בחור בן 22 שלפני פחות משנה סיים את הפקולטה למשפטים ועכשיו מטפל בתיקי רצח כולל הופעה בהוכחות. לביא ויוסי, אתם בטוחים שאתם רוצים לזלזל בתפקיד הזה? שנית, תפקידים בקבע ראשון בפרקליטות כוללים בין השאר את הממונה על התביעה הצבאית באזור חבל עזה - כלומר המקביל לפרקליט המדינה לגבי כל הפלשתינים ברצועה בכל הנוגע לעבירות "בטחוניות". לא נראה לך בכיר למדי, לביא? לעתים אני נדהם כשאני תופש את גודל האחריות שנופלת על כתפיהם של אנשים צעירים בקבע ראשון או אפילו בחובה. אחריות מהסוג הזה לא תקבל בשום מקום אחר. אשר לשימושיות באזרחות, עוד לא שמעתי על בוגר פרקליטות שנתקע בלי מקום עבודה. נכון שהעבודה של רוב האנשים היא פלילית, אבל ליטיגציה היא ליטיגציה בכל תחום, וחוזים הם חוזים, גם אם תקרא להם עסקאות טיעון. וכמובן - יש גם אנשים שהם לא פליליסטיים.

הבהרות

ליוסי- ראשית כל, דווקא כן ביררתי היטב למה אני נרשם, ואני אפילו לא מתחרט. כל מה שאמרתי זה שכל היתרונות שיש למסלול (ויש) ממצים את עצמם כבר בשלב החובה. אני גם לא כל כך מסכים עם החישוב המרשים שלך לגבי ה"נסיון", מכיוון שזה לא ממש שקול לשש שנות נסיון באזרחות. אחרי הכל, אתה לא ממש מקביל למי שחרש שש שנים במשרד ורוצה להיכנס לשותפות. יש לך אמנם נסיון אחר (שאני ממש לא מזלזל בו), אבל הוא לא מקביל. לפחות לדעתי, בסוף יש תועלת שולית פוחתת ולא בטוח שבקבע אין יותר מינוסים מפלוסים (אם כי נכון שה"עסקה" הכוללת כדאית). אני מציע לך גם לברר קצת לגבי עבירות שתובע רגיל עוסק בהם (לא בטחוניות), ותופתע לגלות כמה דברים שלא ישמחו אותך. ל- Amirmel - לא מזלזל באחריות ובחשיבות התפקיד. אני רק מדבר על תביעה בשטחים כדוגמא לתפקיד די נזיל (hopefully) מבחינת צרכי הצבא, ושלפחות מבחינת המטרייה ממש זר לאזרחות. חוץ מזה, כמה ממונים על חבל עזה כבר יש? אחד? לפי התחשיב של יוסי, שממש בוער לו להספיק הכל בגיל צעיר, כל תפקיד בצבא שווה ערך לנסיון מחוץ לצבא, ושככה גם יסתכלו על זה במשרדים. על זה חלקתי, כיוון שאני לא בטוח בזה בכלל.

יוסי99

New member
אני לא אידיוט

ברור שתביעות של נפקדים לא תופשות לעניין עסקאות מסים בינ"ל, סתם לצוחרך העניין. אני גם נורא מתלבט אם אני רוצה להיות פליליסט או לא - בהתחלה חשבתי שבשום פנים ואופן לא (רק דבל"א היה המוטו שלי, ואם לא אז יעח"ק), אבל כשהבנתי שביחידות הנ"ל אתה לא עובד בכלל כעו"ד (שזה כבר 0 ניסיון), אלא מנסח חו"ד על ימין ועל שמאל, זה מתחיל להיות הרבה פחות אטרקטיבי - מצד שני, קצינים צעירים בדבל"א מקבלים הכרעות חשובות מאד (לענין האחריות וכו) ברור לי ששש שנים בצבא לא שוות אפילו ל 3 שנים באזרחות. אבל א) 6 שנים בצבא, זה יותר משנה ניסיון +שנה התמחות, לדעתי, ולא משנה אם עבדת בתחום אחר ב) אני בונה על הקטע של התואר השני, שזה מה ששכחתי להוסיף בחישוב שלי - אותו בחור שציינתי, ברוב המקרים לא מספיק לעשות תואר שני בזמן הזה - אני מתכנן להשתחרר עם מאסטר במשפטים + השלמה ל MBA. וזה שווה לא מעט. ג) ניסיון בכלל הוא ניסיון - מה הכוונה - ניסיון בעבודה, הוא דבר שמחפשים אותו אצל עו"ד\עובד צעיר, ואם היית אחראי על התביעה באזור מסוים, זה ניסיון תעסוקתי כללי לא רע בכלל. כנ"ל בקשר למה שנאמר כאן על ליטיגציה, שלא משנה על מה אתה תובע, בכל מקרה ההופעות והניסיון זה מה שעוזר לך. בהקשר הזה, עוד דבר חשוב הוא קשרים כמובן - אתה לומד להכיר המון עו"ד, לעשות לעצמך שם וכו, וזה דבר שלאף סטודנט שמתחנן להכנס למשרד לא יהיה. כשתצא מהצבא תוכל ללכת לחבריך ללימודים, או לאנשים שהיו קצת מעליך בגיל בצבא, ולדעת שכבר תמצא עם מי לעבוד. ד) מעולם לא טענתי שהמסלול מושלם, ושלהשאר בקבע זה כיף חיים - אני רק אומר שיחסית זה לא כ-ז-ה נורא כמו שאתה מתאר את זה, ובעוד אם הייתי לומד משהו אחר הייתי מדוכא מאד מהשירות שלי\חתימה לקבע בגלל המצב הספציפי של הפרקליטות אני בא לצבא בהרגשה טובה, יחסית לעתודאי. אני יודע בוודאות שישבצו אותי במקצוע, שיהיה לי תפקיד די משמעותי (אם לא מייד, אז כעבור שלוש שנים), שהחבר´ה איכותיים, וכו.. וכן, באמת בוער לי להספיק הכל בגיל צעיר - אני לא חושב שלהרבה עתודאים לא, אבל אתה צודק שזה חשוב לי במיוחד.

יוסי99

New member
אני איתך ב 100%

לא ברור לי מאיפה הרושם שקיבלת, כבר יומיים אני מנסה לשכנע את הבחור שהפרקליטות זה מקום מצויין.

שמש27

New member
תשובות, הירהורים ותוכחות...

היי לביא. תשובות: אז ככה. הדבר הכי סודי, הכי שנוי במחלוקת והכי לא-ברור בצבא - זה איך, לעזאזל, הוא קובע כמה אנשים (ואני בכוונה לא אומר תקנים או מהנדסים או משהו אחר) הוא יצטרך בכל שנה בכל מקצוע. מישהו פעם ניסה לחפש את הנוסחה הזאת - לצערינו הוא בפנסיה ועדיין מחפש... כעיקרון, זה מבוסס גם על צרכים אמיתיים שבאים מהיחידות (כמו בכל מפעל נורמלי בעולם) אבל זה גם לוקח בחשבון את כמות הנכנסים למערכת !!! זאת אומרת, שיש מצב שיחידה תבקש 5 פיזיקאים, אבל תקבל 8 פיזיקאים - כי השנה יש יותר !!! מה שנקרא - חסוך שלא יחסר... ומנגד - יש מצב שיחידה לא תקבל שום דבר - כי אין. עכשיו. כדי לפתור את האנומליה הזאת, כי ברור שאי אפשר לנהל ככה מערכת, בשיגעון כזה, מנסים כל הזמן להעריך "כמה בוגרי עתודה ט-ו-ב-י-ם יצאו בשנה כזאת וכזאת" מהאוניברסיטה לשורות הצבא. וכאן נכנס הסיפור של ה"הפרש" או ה"פחת". הצבא מעריך , ובצדק, שאף פעם לא יצאו כמה שנכנסו. אז אם הוא חישב פחת מוגזם מדי - הגיעו יותר ממה שתוכנן - האם זה אומר שיחרור מקבע ? לא ! למה ? כי העתודה נמצאת עכשיו בנקודת השפל הנמוכה ביותר שלה. כל בוגר נתפס ע"י אלף ידיים. ולכן, כרגע, המושג של "תיקצוב יתר" בכלל לא קיים. מה יקרה שיתאזנו ? נחכה ונראה... בכל אופן, כמו שאמרו כבר - אל תבנה על שיחרור מקבע כנקודת יחוס, ובטח לא כנקודת מוצא. ותשובותנת לפלטרון: כן, יש גידול ברישום לעתודה. רוצה גרף ? סודי ביותר, השתגעת ???
הירהורים: מתי, אבל מתי, יעשו כבר בצבא סקר אמיתי ונוקב, של כמה אנשי מקצוע, ובאיזה רמה צריך בכל תפקיד ותפקיד ? כמה בעיות שזה היה פותר. כמה "סיפורי ברל´ה" זה היה משאיר מאחור, כמה מוטיבציה זה היה נותן לחדשים... תוכחות: לעודדי - אני מתפלא עליך קצת, כאיש צבא, שאינך מכיר בזכותו של הצבא להגן על עצמו - ובמילים יפות יותר: לכסת"ח. אמנם, בצבאינו האהוב, ובפרט בעתודה, זה הגיע לרמות של "מרוב סייגים לא רואים מה היה קודם" ואכן אי-הוודאות פושה בכל וזה מאד מאד מאד לא נכון ולא עוזר ולא קומוניקטיבי - אבל לעניות דעתי - אין ברירה אחרת. הרי צה"ל הוא לא צבא סקנדינביה, שמתלבט היכן להקים את כפר הנופש החדש שלו, אלא צבא שנלחם נון-סטופ, במדינה ענייה ומטורפת. האם בתנאים אלו אפשר לכתוב התחייבות, תהא חשובה אשר תהיה, לשלם כך וכך כספים למשך כך וכך שנים - ולנעול את זה במסמרי פלדה ? לא נראה לי. הרי אם היית בצבא, ואני ראיתי וחוויתי זאת גם בשטח וגם במטה - החלטות וכספים אדירים עוברים ממטרה למטרה כמעט באופן מיידי - ובהפתעה גמורה. זה לא שכל הצבא מתנהל ככה, וזה לא כל הזמן, ותמיד יש לזה הסבר מכריע ונכון - אבל זה קורה. נו, אז עכשיו לקחו 52 מיליון ש"ח ו"נעלו" אותם אצל יוסי99 וחבריו (שהם חשובים מאד !!! אין ספק !!! אני הראשון בלהכיר בתרומתם של העתודאים לביטחון המדינה - ממש כך, בלי סיסמאות) ומחר צריך עוד 15 האמרים לפיקוד מרכז - צורך מבצעי ראשון במעלה. מה עושים ? זאת סתם דוגמה מפגרת, שאין לה אחיזה במציאות, אבל היא מנסה לדגדג את הבעיה של "לסגור חוזה" עם הצבא. קשה, קשה מאד... ועוד דבר, עודדי: כשאתה קונה שואב אבק, קראת פעם את כל האותיות הקטנות בתעודת האחריות ? לפי דעתי בטוח כתוב שם שהאחריות לא תקפה במקרה של חדירת לכלוך או אבק...
....בקיצור: כיסתוח זה לא המצאה של הצבא, ובטח לא למטרות רעות או שליליות. האם זה כורח המציאות ? אני אומר שכן. ומה אתם אומרים ? עם זאת, עודדי, דבר אחרון, אני מאד תומך בהקטנת חוסר-הוודאות, ביותר שקיפות, ביותר אמת, ביותר השקעה מצד הצבא - מגיע את זה לעתודאים - וזה בהחלט יכול להיות מנוף חיובי בדרך לרישום ולביצוע. פששש, יצא ארוך.... טוב, ככה זה שנהנים...
שמש

odedee

New member
על הזכות לכסת"ח

שמש, אני אינני איש צבא. אני עתודאי ששירת בצבא והשתחרר, ואני כותב בפורום הזה כדי לשתף אנשים שאינם מכירים את פרטי השירות כעתודאי בנסיון שצברתי בשירות שלי. אינני מייצג פה את עמדת הצבא. לצבא יש מספיק אנשים שעושים את זה בשמו. אדם ששוקל להצטרף לעתודה אינו צריך דווקא להתעניין באילוצי הצבא (שאני מסכים שהם קיימים כמובן) אלא לחשוב על כדאיות המסלול עבורו אישית. אפרופו הדוגמה שלך עם ההאמרים, אני אתן לך דוגמה נגדית. ברור לכל שהצבא חייב מהנדסים ואקדמאים בכלל. הם חיוניים לצבא לפחות כמו המערכות המתקדמות שהצבא רוכש. הבחירה של הצבא (לא רלבנטי אם זו בחירה מנומקת ומודעת או סתם חוסר מחשבה) להשקיע את כספו ברכישת ציוד ולא בכח האדם האיכותי שיהווה את השדרה הטכנית שלו בעתיד היא שיקול של הצבא. לאנשים ששוקלים אם להיות עתודאים או לא יש את השיקולים שלהם. מטוס קרב אחד עולה לצה"ל 100 מיליון דולר. צא וחשוב כמה עתודאים יכול היה התקציב הזה להחזיק במשך כמה שנים... להערכתי, אם שנה אחת בלבד יקנה צה"ל F-16 אחד פחות, הוא יכול להבטיח את כל התקציבים הדרושים לתת לכל העתודאים ללמוד במימון, במשך עשור שנים אח"כ לפחות. עובדה היא שהדבר לא נעשה (למרות שאני רואה שינוי מסוים בגישה בשנים האחרונות). האם זה כורח המציאות, כדבריך? לא ממש. זה סדר העדיפויות הנוכחי של צה"ל. אני אינני אומר שהוא שגוי או מטופש. אבל אי אפשר להסיק שעל עתודאים בפוטנציה לקבל את כיסוי התחת של הצבא כעובדה ולקפוץ על מה שנותנים להם כמציאה. כפי שהיה בעבר וגם יהיה כנראה בעתיד, צה"ל ימשיך להגרר אחרי המצב ולא יעצב את המצב אקטיבית. אני מניח שככל שההתנדבות (כן חברי, אתם מתנדבים לעזור לצה"ל, תזכרו את זה, לא עושים לכם טובה) לעתודה תרד, צה"ל יתאמץ יותר להבטיח לעתודאים תנאי שירות ותנאים כספיים.

פלטרון

New member
תשובות, הרהורים ותוכחות.. של פלטרון

שמש ידידי , 2 דברים לי אליך : 1) קראתי במוסף הספורט ( ידיעות אחרונות - אתמול אם אני לא טועה ) מאמר ( דיעה אישית ) על עזיבתו של נדב הנפלד את מכבי ת"א . הכותב ניסה להסביר / לענות על השאלה - בגלל "יחס אישי" ( כהגדרת נדב הנפלד עצמו ) עוזבים מועדון כמו מכבי ת"א , שמציע חוזה של 300,000$ ??? נו - אין לי כוח להעתיק , אולי עוד כמה שעות אני אוסיף ציטוטים נבחרים. אבל רק רציתי לציין , שהמאמר קלע בול כנגד מה שכתבת. הוא יצא כנגד תופעת ה"מכביזם", שטוענת כאילו המועדון הוא #1 , גם בחשיבה אצל הפרט שבתוכו. מה שלא מתקיים הלכה למעשה בשטח !! 2) תחשוב על זה , ותחשוב על זה טוב : מכיר את המשפט "כשאתה יורק על הצבא , הצבא נרטב. כשהצבא יורק עליך , אתה טובע " . הצבא , כמו שציינת, הוא גוף גדול. וכאחד כזה הוא לא חושב על הפרט , ובטח לא עליי , פלטרון. אם אין אני לי , מי לי ?! אני בהחלט מצטרף לדעתו של עודדי . עלינו , כל אחד ואחד מאיתנו , כפרט , לחשוב בראש ובראשונה על עצמנו. כי אם אנחנו לא נעשה זאת , אף אחד (!!) לא יעשה זאת !! ביום ה"דין" , הצבא ישים עלינו זי* כזה גדול , שאפילו אנחנו לא נראה מי משתין לעברינו. אני כפרט, לא חושב " אולי כדאי שאצטרף לקרבי , הרי יש מחסור . מצד שני יש מחסור גם בעתודאים , אז אולי הצבא צריך אותי יותר שם . מצד שלישי, אולי הצבא דווקא יעדיף אותי כטייס ... אז איפה הצבא הכי צריך אותי ? " אני חושב איפה אני צריך אותי , לא איפה הצבא צריך אותי . אלו החיים ! אני לא כתבתי את הכללים , ודעתי עליהם לא חשובה כלל . אבל בהחלט חשוב שאבין שכדאי לפעול על-פיהם. כל מה שכתבת נכון בהחלט ... עבור הצבא !! כל השיקולים הם נכונים בהחלט (!!) מנקודת מבטו של הצבא , אבל לא של הפרט . ועוד הערה : כשפעלתי כמו בובה´לה , נדפקתי. היום, הצבא לא יאמר לי "אהה , היית ילד קטן ותמים כשחתמת?! לא נורא. אתה רוצה לצאת ? בסדר , נוותר לך . רגע ... חשבת שלא תצטרך לשרת את הקבע - אוקיי , נוותר לך עליו .. רגע, מה אמר לך הקצין ? ... אהה , הבנו , בסדר - אז זה מה שנעשה ... " .... Only in my dreams , my friend - only in my dreams !!

למעלה