התחזקות החמאס

iceviper

New member
התחזקות החמאס

הנסיגה ללא הסכם מרצועת עזה תוביל להתחזקות החמאס,והמשך כמעט ודאי של האלימות כלפי אזרחי ישראל. האם לדעתכם לא היה נכון להתנות את תמיכת יח"ד בהתנתקות בהגעה להסכם עם הרש"פ?

worrywort

New member
אני מגנה את ההנחה המידית הזאת

לדעתי זהו אינטרס של אבו מאזן לשתף פעולה ולמנוע את השתלטות החמאס על הרצועה, לכן גם התנתקות חד צדדית במקרה הזה (אם כי כללית רעיונית אני מתנגד לה) מספקת. כרגע זה מה שיש... עדיף מכלום. לא הייתי רוצה להיות אחראי, אם בגללי הייתה פורצת עכשיו אינתיפאדה שלישית אחרי שהייתי מצביע נגד תכנית ההתנתקות (בתור הזדהות עם ח"כ מטעם יח"ד), לכן אני מבין את התמיכה בהתנתקות וחושב שהיא מוצדקת ללא התניות.

WORRY תגובה נוירוטית לחלוטין

האינתיפדה שתהיה גרועה מקודמותיה פי כמה תגיע קודם כל בגלל ההתנתקות. קרא את דבריו של ראש השבכ אבי דיכטר שזועק זאת מזמן-איש שבדעותיו הוא יוני ויוצא השמו"ץ כמוני . כמה דיאלקטיקה מזויפת במשפט של "יותר טוב מכלום" שאימצה מר"ץ לעצמה. כמה נורירוטיות פתולוגית כדברי ברל כצנלסון האלמוותי.

worrywort

New member
רואים בבירור שאין הפנמת

את הסבך העוול והאיוולת שנגרמים מבחינה אנושית כחלק מהתהליך המתמשך הזה שנקרא כיבוש, אם ככה אתה מגיב לרצוני לסיים אותו. כמו כן המעמסה הכלכלית שהוא מפיל על האוצר שהיה יכול לנצל את הכספים הרבים לשאר המערכות המדלדלות והמוזנחות כגון: חינוך, בריאות, רווחה, תשתיות, תרבות וכו'... ואת כל המחיר הזה אנחנו משלמים בעבור מה? חלום תמהוני על משיח שעתיד לבוא. את נסיונות ההפחדה של הימין אנחנו מכירים לא מעכשיו. אך למען האמת שמגיעים לשורש העניין זה תמיד נגמר, בחוסר הגיון משווע, שנשען על דמגוגיה וסיסמאות. אם נשכיל אחרי ההתנתקות לבחור ראש ממשלה שמוכן לדבר עם הצד השני ולא רק לנהל מדיניות חד צדדית, אולי סוף סוף נוכל לסיים את הסכסוך הזה, שאט אט אנחנו רואים את האמת שמתגלה לנו - אי אפשר לשלוט בעם אחר לנצח נצחים.

למעלה