התחזית

avi k 2

Active member
התחזית

התחזית לרביעי 15/1/14 עד שני 20/1/14 .

אחה"צ הערב והלילה - בהיר הטמפ' יעלו, הרוח משתנית קלה, לקראת הערב יעשה מעונן חלקית עם כמויות משתנות של עננות גבוהה, הרוח תתחזק למזרחית עד דרומית מזרחית ערה עם משבים עזים בצפון ובהרים.

יום חמישי – מעונן חלקית עם כמויות משתנות של עננות גבוהה, ינשבו רוחות מזרחיות עד דרומיות מזרחיות ערות עד עזות בצפון ובהרים, בבוקר יתכנו משבים סוערים, אחה"צ לקראת ערב הרוחות יחלו להיחלש. הטמפ' יעלו עליה ניכרת ויעשה חם מהרגיל ויבש ברוב חלקי הארץ. יתכן אובך משעות הצהריים.

יום שישי –מעונן חלקית ואביך, משעות הצהריים הטמפ' ירדו ירידה ניכרת, הרוח במהלך הבוקר משתנית קלה עד מתונה ומשעות הצהריים הרוח תחוג למערבית עד צפונית מערבית מתונה עד ערה , קיים סיכוי קטן לגשם מקומי משעות אחה"צ בעיקר במרכז ובדרום. בערב צפוי להיות ללא אובך.

יום שבת – מעונן חלקית עד בהיר, הטמפ' ירדו עוד ירידה קלה ויהיו רגילות לעונה. הרוח משתנית קלה.

יום ראשון – מעונן חלקית עד מעונן עם כמויות משתנות של עננות גבוהה, הטמפ' ללא שינוי ניכר. הרוח משתנית קלה.

יום שני – מעונן חלקית עד מעונן עם כמויות משתנות של עננות גבוהה, הטמפ' יעלו. הרוח משתנית קלה.

עד כאן התחזית

קוז'קרו אבי – חובב מזג האוויר.

רונן 1414

New member

shlomobar

New member
רמז לאפשרות מערכת ב-27 לחודש

אומנם הטווח הרבה מעבר לאמין, וה"מערכת" נראית כרגע עם ערכים גבוהים מהממוצע העונתי, אבל גם זה משהו בחורף הזה...

avi k 2

Active member
שלמה תודה. אם אפשר שלמה תשלח לי את

הסקריפט הזה, משום מה הוא נעלם לי.

תודה

אבי.

פדי

New member
גרעין הקור תקוע מצפון ליבשת אמריקה וכל עוד

זה לא משתנה, אין לנו סיכוי למערכת חורפית משמעותית :(
אני לא אוהב שאנשים מספידים חודש לפני שהוא נגמר אבל כרגע נראה שינואר יסתיים כחודש יבש וחם מהרגיל.

להערכתי, עד שייווצר שינוי מהותי לטובתנו, אם בכלל, עלולים לחלוף שבועות ארוכים.
כרגע מכוון לסוף פברואר-מרץ לקבל איזו סערה מעניינת :)

עד סוף פברואר בלי כלום?

נראה לי מוקדם מדי להספיד את ההתחלה, למרות שהכול אפשרי

barnea1

New member
המשפט האחרון לא במקום

באמת שאין מקום לזעקות שווא. הכל יכול להשתנות ולכן אסור להספיד בשום אופן אפילו לא את סוף החודש הנוכחי.
זכרו שבחורף 2003 ינואר גם היה יבש ופברואר-מרץ נתנו עבודה כמו שצריך.

אלון ל

New member
לא עד כדי כך יבש

זכור לי בסוף ינואר באזור ת"א שבר ענן ונכון שהיה מזג אוויר חם מהרגיל (לא רחוק משרבי) אבל לא כמויות גשם כל כך נמוכות.

barnea1

New member
פרט לגליל המערבי וגוש דן

ינואר 2003 היה יבש מהרגיל. אומנם לא בדרגה של 2009 אבל הכמויות הגיעו ל-60-70% מהממוצע החודשי ברוב המקומות.

אני אומר את זה כי אנחנו כרגע באמצע החודש ויכולה להגיע מערכת גדולה בסוף החודש או כמה מערכות רודפות שיכולות למחוק את הפער / לצמצם אותו ולהביא את ינואר להיות דומה לזה של 2003. יכול גם להיות שלא, אבל זה פשוט לא רציני לסכם חורף עכשיו כי המפות נראות זוועה. אני מסכים שעד עכשיו החורף הזה נוראי, אבל צריך לתת צ'אנס.

אלון ל

New member
כאשר יש לך מסביב את החודשים

דצמבר פברואר ומרץ גשומים מאד, אנחנו יכולים לחיות עם ינואר יבש (60-70 אחוז מהממוצע החודשי זה לא מזהיר אבל לא קטסטרופה חקלאית).

אלון ל

New member
בעיני השילוב של פברואר ומרץ 2013

זה שילוב קטלני שהרס את כל ההישגים שנקצרו עד ינואר וגרם לנזק חקלאי עצום.

אם חזרת מאירוע בערב ואכלת לשובע, אני מניח שתוכל די בקלות לדלג על ארוחת הבוקר, אבל אם גם לא תאכל בצהריים אז בוודאי שתיהיה רעב.

הלוואי ונגיע החודש לכמויות שהיו בינואר 2003

ברוב המקומות ינואר 2003 הסתיים "יבש" ביחס לממוצע..
אבל ירדו עשרות מילימטרים ברוב המקומות והיו מקומות שעברו את הממוצע

בכל מקרה עדיין יש סיכוי תאורתי למערכת חורפית בימים האחרונים של החודש

just snow

New member
לא יבש עד כדי כך ולא היה חמים בצורה הזאת.

האנשים פה מתחילים לאבד אימון באפשרות הגעת עוד מערכת החודש אם בכלל. להזכיר שוב ושוב שחודשי דצמבר וינואר הם הכי משמעותיים מבחינת משקעים ןאוירה חורפית. פברואר ומרץ כבר מריחים בהם את ימי הקיץ למרות המערכות שיכולות להגיע. בעיקרון החורף עצמו אינו קיים מבכל הבחינות גם אם תבוא לה עוד סערה, זה לא יפצה אוירת החורף שאיבדה לנו.

למעלה