התחזית

אין שום עליהום. יש ביקורת

כשאדם מעלה פוסט לקבוצת דיון, בדרך כלל מתפתח דיון. אני מתנער מסגנון הביקורת המשפיל של צחי, אבל לא מהעיקרון. האיזכור של מערכת השלג לא רלוונטי ולא מקדם בשום צורה את הדיון. הנה העיקרון המזוקק למי שמתקשה להתרכז: תחזית למזג אוויר "מעונן חלקית עד מעונן, סיכוי לגשם מקומי" שניתנת באמצע היום כשבחוץ בהיר, זו תחזית שמעידה על שיטת עבודה לקויה ביותר. ברור כשמש שהבן אדם לא העיף מבט בתצ"ל או במכ"ם. אז אחה"צ צמח לו איזה ענן שטפטף בחור נידח בדרום. איך זה הופך את התחזית למוצלחת?...

0צחי0

New member
ואני באמת מתנצל אם דברי, השתמעו

כהשפלה. לא זו היתה הכוונה!! אבל ברמה העקרונית, אני עומד מאחורי דברי, שזו גם הרי לא פעם ראשונה, שמבקרים את הבן אדם באותו עניין בדיוק והוא בשלו. אין לי בעיה עם זה, אם לו אין בעיה, לעמוד מול אותן ביקורות בכל פעם. כמה זמן דרוש כדי לפתוח תצל?

נכון. זאת היתה הטענה שלי בדיוק לאלה שתקפו

אותי כשהעזתי לכתוב לאחר הסערה (שכמעט כולם היו באופוריה ממנה), שבהר הנגב היא לא הורגשה כמעט. באו והראו לי שעל פסגת הר רמון ירדו כמה פתיתים. עם כל הכבוד, זה לא אישור לתחזית השמ"ט שניתנה לשלג בהר הנגב ולכמויות משקעים משמעותיות - מה שלחלוטין לא קרה. "ענן שטפטף בחור נידח, לא עושה תחזית למוצלחת"...

Catastrophy

New member
ברוך זוקף כפופים ומלביש ערומים - אין שום

עליהום - הנותן לשכווי בינה....

natigr

New member
אבי אולי פספס קצת בתחזית שנתן אבל אני בהחלט

חושב שאין טעם להיכנס להתנצחויות אין סופיות במיוחד עם אנשים שרק מחפשים לבקר בכל הזדמנות ולהיכנס לויכוחים אינסופיים.
בוא נשאיר לקוראים האינטיליגנטים את ההחלטה באיזו תחזית לבחור.

זה לא ויכוח אינסופי אלא שאלה פשוטה

שנותרת ללא מענה - איך אפשר לתת תחזית כזו כשקיימים אמצעים כמו תצ"ל ומכ"ם. השאלה הזו נותרת ללא מענה. מי שיודע לקבל תשואות ושבחים צריך לדעת לקבל (ולהגיב) גם לביקורת

boro11

New member
אליאור לצערי אני נתקל בזה גם בקרב אנשי המקצוע

אזהרות שמתקבלות מהשמ"ט לגבי שיטפונות ואפילו בזק (!) בזמן אמת, כשאין שום ענן ו/או גשם לא במכם הישראלי, לא בשחמי ולא בסעודי, אלא בטווח של כ-200 ק"מ מזרחה מאתנו במגמת הצפנה וגם התצ"ל בהתאם.
ואני כמובן לא מדבר על האזהרות בתחזית או ברדיו שם כל אחד מכסת"ח את עצמו (ומבחינתם כעובדי מדינה הם צודקים), אלא לאלו האופרטיביות שמועברות בקרב גורמי המקצוע ברשת הפנימית.
ושוב, אני מתייחס ל nowcasting.

מה בעיה עם זה? בדר"כ מדובר באפיק מים סוף ששום

דבר, כמעט, לא צפוי בו, ושטפון יכול להיווצר תוך כשעה.
ובדר"כ, השמ"ט מוציא התראה מוקדמת לשטפונות....

0צחי0

New member
בועז, הלכת רחווווווקקקקקק.

שיטפון בזק, יהיה בתוקף אזהרה, כל עוד הפוטנציאל להתפתחות תאי גשם, קיים בדרום הארץ ואפילו בהנחה ויש פוטנציאל, לגשם בסיני בלבד. מדובר בחיי אדם לצורף העניין וכל כסת"ח מתקבל על הדעת. פה היה מדובר בפרופר end of story של מערכת, כשהתצ"ל, התנקה מעננים לחלוטין. גם אם אחה"צ, התרומם לו איזה קומולוס, שהוריד גשם קל או טפטוף, באיזו נקודה בדרום (דבר שהיה די צפוי), לא מצדיק תחזית T-0 עצלה כל כך. מאוד פשוט.

boro11

New member
מאיר, צחי

כל אחד מכם צודק, כך או אחרת, אבל עדיין אני חולק עליכם, בהיבט של "התמונה הגדולה".
נושא חיזוי שיטפונות, ובהקשר נרחב יותר תפקיד ואחריות החזאים הוא באמת דיון מקצועי שאני מעדיף לא לעשות אותו בפורום. זה נושא מורכב ויש בו פנים לכאן ולכאן ובטח שהרבה מעבר למטאורולוגיה וחיזוי מז"א.
ברמה המטאורולוגית, יש הסכמה מלאה בקרב כל הגורמים שמשקעים (שמגיעים לקרקע) הם תנאי הכרחי ליצירת נגר עילי, מעבר לכך, מתחילים להתווכח....אני בטוח שעוד יצא לנו להיפגש להשמיע ולשמוע בנושא.

אגב, החורף הזה מורץ לראשונה בישראל, ע"י גורמי המקצוע ,מודל הידרולוגי ארצי , ברזולוציה גבוהה, לחיזוי גלי גאויות בנחלים (זה יענו שיטפונות בהדרולוגית).
אני מניח שבשנים הבאות, אחרי השלמת הפיתוח, כיולים ושיפורים שונים שקשורים להפצת המידע זה כבר יהיה נחלת הציבור ואז נשכיל כולנו בתחום.

למעלה