התחזית

avi k 2

Active member
התחזית

התחזית לראשון 5/1/14 עד חמישי 9/1/14 .

יום ראשון - מעונן חלקית עד מעונן, הטמפ' ירדו, יתכן גשם מקומי , הרוח בדרך כלל מזרחית עד צפונית מזרחית משתנת קלה עד מתונה.

יום שני – מעונן חלקית , הטמפ' ירדו מעט, הרוח משתנת קלה עד מתונה.

יום שלישי – מעונן חלקית בעננות גבוהה ועליה בטמפ', הטמפ' יהיו גבוהות מהרגיל לעונה, במשך היום הרוח מזרחית קלה משעות אחה"צ והערב הרוח תתחזק למזרחית עד דרומית מזרחית מתונה עד ערה ויתכנו משבים עזים בהרים ובצפון הארץ.

יום רביעי - מעונן חלקית בעננות משתנה ועוד עליה בטמפ', הטמפ' יהיו גבוהות מהרגיל לעונה, הרוח מזרחית עד דרומית מזרחית מתונה עד ערה ויתכנו משבים עזים בהרים ובצפון הארץ.

יום חמישי – בבוקר מעונן חלקית עד בהיר ועדיין ינשבו רוחות מזרחיות עד דרומיות מזרחיות, משעות הצהריים הרוח במישור החוף המרכז והדרום תחוג לדרומית מערבית עד מערבית קלה עד מתונה, בצפון הרוח תמשיך להיות מזרחית אך תיחלש. משעות הצהריים יתכנו גשמים מקומיים במרכז ובדרום.

עד כאן התחזית
קוז'קרו אבי – חובב מזג האוויר.

avi k 2

Active member
0-5 מ"מ נשמע יותר טוב

אבל מצד שני יש סיכוי שבאופן מאוד מקומי יהיה יותר. המערכות הללו מאוד קשות לחיזוי.

0צחי0

New member
לא בודקים תצ"ל?

6 דקות לפני שפרסמת את התחזית, בקושי היה ענן וחצי מעל ישראל
.
איך מעונן חלקית עד מעונן וממה יתכן גשם מקומי?

Catastrophy

New member
לא מבין אותו - הבעייה זה הזילזול שלו באי מתן

הסבר - למרות שמפרגנים לו - פשוט לא ברור ואפילו מרגיז

0צחי0

New member
הבעיה העיקרית, שכבר דובר עליה, היא קודם כל

תזמון התחזית... לבוקר? מהצהריים? אחה"צ? מה כל כך קשה לציין?!
אחר כך, נכנסים לעניין החוסר קשר, בין תחזית למציאות באון ליין. אין עננים, בטח שאין גשם ואם יש קשר, היכן צפוי גשם מקומי? צפון? דרום? מרכז? מזרח? חוף? זה אפילו נחות מרמה חובבנית
.

ולהבדיל.. התחזית הזו הייתה מאוד מציאותית

שום סעיף (אולי חוץ מירידה בטמפ' שלא בדקתי אם התממשה) בתחזית לא התממש

ומה זה בדיוק בהיר עם מעט עננות (זה לא בהיר עד מעונן חלקית?? איזה עננות? גבוהה נמוכה??)

ואם מלבד בדרום צפוי להיות בהיר, איך יש סיכוי לממטרים? ואפילו לסופות רעמים??

בקיצור, לא רואה כאן רמה גבוהה יותר מהרמה "החובבנית הנמוכה"

0צחי0

New member
אני מנסה להבין מה אתה שואל...

וואלה לא מצליח נרקו.
בהיר עם מעט עננות, זה לא עונה לך על הגדרה, של בהיר, הרבה שמש ומעט עננות? (שזה למעשה מה שקרה)ואם לא התייחסתי לאיזו עננות, אתה באמת חושב שזה מעניין מישהו מהקוראים, איזה סוג של עננות? היו אתמול את כל סוגי העננים.. גם נמוכים וגם גבוהים בתפזורת קלילה. מה ציפית שיהיה כתוב? מעט עננות מכל הסוגים? ראית פעם תחזית שבה רשום דבר כזה? מה זאת אומרת בהיר עד מעונן חלקית? זו הגדרה ישנה ולא ברורה מימי הביניים של השמט. מה זה אומר בכלל? בהיר בהתחלה ומעונן חלקית בהמשך? או אולי משהו בין בהיר למעונן חלקית? (יש דבר כזה בכלל?) ולמה לשאול בכלל איזה סוג של עננות? למה לא לשאול כמה מעונן חלקית יהיה? ראית פעם תחזית עם צפי לכמות עננות? נניח 1/8 או 3/8 או 5/8... אתה באמת חושב למצוא מישהו, שיכניס את כל זה בתחזית? מה שלא התממש אתמול, זה הגשם שנצפה לדרום. אז לא התממש. אתה חושב שקיים בכדור שלנו מישהו שיכול היה לצפות משהו מדוייק יותר בסינופטיקה כזו? לך אחורה יומיים, תראה תחזיות פזורות ליום ראשון, שדיברו חלקן על סיכוי לגשם בדרום ובמזרח, או בדרום ובמרכז או רק בדרום ובהתאם לתצל של ראשון בבוקר, תפסול לחלוטין סופות רעמים? ומה השאלה לגבי "בעיקר בדרום"? כן, בעיקר בדרום. למה לא התייחסתי למקומות אחרים? פשוט לא ראיתי לנכון שיש צורך ואם סיכוי לגשם בדרום, למה אתה לא שואל איפה בדרום? צפון הנגב? מרכז הנגב? מערב הנגב? צפון הערבה? ים המלח? אתה מכיר מישהו שיתן לך את הנקודה הספיציפית בדרום, בו הסיכוי לגשם טוב יותר? ומה הבעיה עם רמת התחזית? התייחסות נפרדת למצב שמיים, לטמפרטורות, לגשם, לסופות רעמים ולאזהרות. בוא, במקום לבקר (שלא בצדק), תיתן אתה תחזיות, עם כל הרזולוציה שאתה מצפה שתהיה ואחר כך תבקר. אני תמיד מבוקר ולכן הרווחתי את הזכות לבקר, במיוחד תחזית של זמן 0 שבו התצל נקי כמו תחת של תינוק והתחזית מדברת לאותה דקה על שמיים מעוננים וסיכוי לגשם מקומי. קצת פרופורציה חמוד. כל ביקורת מתקבלת בברכה, אבל ביקורת שתשפר ולא ביקורת שתשקר.

tsahi k t m

New member
תודה רבה וגם...

לרוב אני לא כותב בפורום זה, אך מאחר ואני כן נהנה להתעדכן כאן ואינני מבין גדול במז"א אני מוצא לנכון לומר לך שאני מאוד נהנה לקרוא את התחזיות שלך.
לטעמי התחזיות שלך מוגשות בצורה רהוטה, ברורה ולאנשים כמוני (ואני משוכנע שיש כאן עוד קוראים רבים בדיוק במצב שלי) התחזיות האלו הן בדיוק מה שהם צריכים.
כמובן שמרתק לקרוא הסברים על תופעות מז"א שונות של המומחים כאן בפורום (אפילו שאת הרוב אני לא מבין
) אבל בהחלט לדעתי גם לתחזית שלך יש מקום כאן בפורום ואתה ראוי להערכה על ההשקעה.

וכן, לרוב התחזיות שלך מדויקות (ואני נמצא כאן שנים...).

אז תודה לך ותודה לשאר החבר'ה (בעיקר האדומים) שמעשירים את הידע ועושים את הפורום הזה לדעתי לאחד מהיותר מוצלחים שקיימים ברשת.

צחי

תחזית נוחה ופשוטה

רק לא בהכרח מדוייקת. אי אפשר להוציא תחזית כזו ולהימנע מקבלת ביקורת. אתה לא יכול לפספס בענק ל-t=0 כשיש תמונות לוויין ומכ"ם. היהרג ובל יעבור של עולם החיזוי. ואכן כמו שקטסטרופי כתב - הזלזול וחוסר המענה לביקורות גרוע עוד יותר.

KingofSnow

New member
נכון, וזה בדיוק מה שקרה ב12.12 שעתיים לפני.

אני מסכים אומנם עם מה שכתבת, אבל זה פשוט COPY PASTE לביקורת שלי ושל אחרים למה שקרה בתחזית שניתנה בערך שעתיים לפני השלג הגדול, מה שמחייב חזאי חובב כקוזיקרו, בתחזית שאין לה שום משמעות מעשית, בוודאי ובוודאי ועוד פעם בוודאי, מחייב חזאים מקצועיים בתחזית ההיא - אז נא להפעיל אמות מידה שוות.

לא הבנתי בכלל את העליהום על אבי. בצהרים ירד

מעט גשם באזור הר חריף (מכ"ם). נכון שהלווין היה די ריק אבל הוא יכול היה להניח היווצרות עננות
מקומית עקב פעילות טרמאלית נקודתית בנקודות כאלה ואחרות במרחב.
באשר לחיזוי השיילעג בערוצי התקשורת, בהחלט מביך ברמות.

למעלה