ככל הידוע לי, לא
וגם חיפשתי קצת, ומצאתי את מה שכתב אלי חן, מנהל אתר
PHP ישראל, שנשאל אותה השאלה בפורום האתר שלו. יש טעות קטנה; הם קראו לקבצי Access קבצים עם סיומת MDI כאשר הסיומת היא MDB. הנה מה שהוא כתב אתה רוצה לקרוא בסיס נתונים של MS-Access בתוך פלטפורמת unix... עד כמה שידוע לי, הדבר הזה הוא בלתי אפשרי! ODBC היא בעצם תוכנה שמאפשרת גישה לכמה סוגי בסיסי נתונים והיתרון בה שהיא נותנת ממשק פונקציות אחיד לכולם... יש גרסאות של ODBC שמותקנות גם על מערכות יוניקס/לינוקס (למשל iODBC), ו-PHP יודעת לתקשר עם ה-ODBC גם בווינדוס וגם ביוניקס/לינוקס. הבעיה היא כזאת: ה-ODBC של ווינדוס יודע לקרוא בסיסי נתונים של MS-Access דרך תקשור עם התוכנה MS-Access בווינדוס, אבל ה-ODBC של יוניקס/לינוקס לא יודע לקרוא בסיסי נתונים של MS-Access כי אין לו דרך לתקשר עם קבצי MS-Access, כי זוהי תוכנה של מיקרוסופט והיא אינה קוד פתוח.. (לדעתי אחד החסרונות הענקיים של מייקרוסופט שמגבילים את הכלים שלהם רק לפטפורמה שלהם.) לא נראה לי שיש דרך אחרת, חוץ מלשמור את בסיס הנתונים על שרת ווינדוס (שם יש אפשרות לקרוא אותו), ואז המידע מבסיס הנתונים יעבור ליוניקס/לינוקס דרך האינטרנט.. נראה לי שה-ODBC תומך באפשרות הזו.. (אבל בכל מקרה אין שימוש בקבצי mdi השמורים במערכת יוניקס/לינוקס). בקיצור, אפשר להתחבר מיוניקס/לינוקס לבסיסי נתונים של MS-Access אבל בסיס הנתונים (הקובץ של mdi) חייב לשבת בשרת ווינדוס.