התחדשתי. רכשתי Samsung Galaxy I9000S

ת i מ ר

New member
התחדשתי. רכשתי Samsung Galaxy I9000S

המכשיר יגיע בשבוע הבא. זה הסמארט פון הראשון שלי. המכשיר הנוכחי שלי זה נוקיה 3100. יוצא לי ממש משתלם רכשתי אותו בסוף שנה שעברה (לפני שבועיים בדיוק) בתוכנית ממש משתלמת לי. המכשיר עצמו עולה 62ש"ח כפול 32 חודשים ויש החזר על כל סכום המכשיר כאשר סכום החשבונית עולה על 150 ש"ח. אין לי בעיה להגיע ל 150 ש"ח מאחר ועד היום היה לי נטסטיק של סלקום ועליו שילמתי 130 שקל בחודש. אין לי פתרון אינטרנט אחר, בחלק שאני גר בו בקיבוץ אין תשתית ADSL או תשתית כבלים. שידרגתי מכשיר ישן שלי שהיה לא דמי מנוי חודשיים אז ככה שאין לי חובת תשלומים מעבר לעלות האינטרנט, אני צריך רק לדבר ב 20 שקל כל חודש או להוסיף איזה תשלום חודשי שעולה 20 שקל. בקיצור, תגידו תתחדש.

משXXX

New member
לא רוצה להרוס לך את השמחה אבל ../images/Emo18.gif .....

אצל רוב החברות ההחזר הוא למי שמדבר מעל הסכום הנקוב (150 ש''ח במיקרה שלך ) הכוונה לשיחות בלבד ולא מסכום החשבונית הכולל אבל תיבדוק אולי אני טועה במיקרה שלך ספציפית, ואם טעיתי תבקש שיתנו לך את זה מפורט ובכתב כי זה נישמע טוב מדי מכדי להיות כמו שתיארת בהתחלה , ואם צדקתי יש לך 14 יום לבטל את העיסקה לפי החוק בכל מיקרה תעדכן אותנו , מחזיק לך אצבעות

ת i מ ר

New member
כתוב במפורש החזר על חשבונית מעל 149

יש לי הקלטה של הנציגה שאומרת שזה כולל את חבילת הגלישה ואת הSMS ובעצם כל חיוב שיהיה בחשבונית למעט סכום המכשיר עצמו.

voguemaster

New member
אם יש לך את זה כתוב בחוזה אז סבבה

הבעיה בהקלטה היא שלפעמים הם יכולים לנסות להתנער מהתוכן ע"י כך שהם אומרים שהנציגה לא עובדת שם יותר (בפועל לא בטוח שמי שאומר לך את זה בכלל יודע) או שהיא מסרה מידע שהיא לא אמורה ושאין דבר כזה ואז מנסים תכלס לתחמן אותך קצת שתוותר. ותתפלא, הרבה אנשים מוותרים. שיטת מצליח שכזו. זה קורה איתם בהרבה אספקטים... מהחוזה הרבה יותר קשה להתחמק.

voguemaster

New member
יש לי את אותה עסקה

אצל סלקום מה שקובע זה זמן האויר, SMSים וחבילת גלישה. כל השאר לא נכנס לחישוב.

voguemaster

New member
שכחתי להוסיף כמה פרטים

קודם כל תתחדש - גם אני לקחתי בדיוק באותה עסקה. דבר ראשון - חבילת הגלישה המוצהרת ע"י סלקום היא 500 מגהבייט, ללא סלקום NAVIGATOR. הייתי בודק אם זה המצב. איך ? תנסה להיכנס ל-NAVIGATOR. אם הצלחת זה אומר שהם נתנו לך חבילה גדולה יותר. אצלי זה היה חבילה ללא הגבלת גלישה + שתי הטבות שאחת מהן היא הסלקום NAVIGATOR (עלות של 10 ש"ח בחודש על חבילת הגלישה) כך שחבילת הגלישה הייתה אמורה לעלות לי 150 ש"ח בחודש במקום 50. גיליתי את זה רק בגלל הרגשה. אחרי תחילת השנה ראיתי שהם העלו את המחיר של הגלקסי בצורה דרסטית. 250 ש"ח שימוש בחודש ולא מקבלים החזר מלא (כלומר עדיין צריך להוסיף עוד 24 ש"ח רק על המכשיר). אם לא עמדת בתנאי, תשלם 109 ש"ח בחודש. יקר בצורה משמעותית! אז התקשרתי אליהם כדי לוודא שכל מה שקבעתי איתם אכן נכון וביקשתי מהנציגה שתשטח את הפרטים בפניי. ואז על הדרך היא אמרה חבילת גלישה ללא הגבלה ואז קפצה לי נורה בראש ושאלתי למחיר שלה. בקיצור, אח"כ העבירו אותי למוקד אינטרנט ושם אמרתי להם מפורשות שביקשתי את החבילה הרגילה ושאפילו שאלתי מה המחיר שלה אז זה ממש חוצפה שקיבלתי חבילה אחרת. בקיצ, תבדוק. מעבר לכך - מכשיר מעולה. אני מצטער שבדיעבד לא לקחתי שניים. אשתי אמרה לי שהיא רוצה גם אבל אמרה לי לחכות. מזל לפחות שעל המכשיר שלי לא חיכיתי
אולי אני אקנה לה באופן פרטי. היום הוא עולה בחנויות (ע"פ ZAP) משהו כמו 2400 ש"ח. אפשר בקלות להוציא עוד 300 ש"ח לקבל אנדרויד 2.2 עם עברית מלאה או פשוט לצרוב ROM אחר (לאחר גיבוי מחיצת EFS!)

ת i מ ר

New member
אני בקשתי חבילת גלישה גלישה ללא הגבלה

אני אשלם עליה 129 ש"ח כמו שאני משלם היום עם הנטסטיק. אגב, הנטסטיק זה האינטרנט העיקרי שלי ואני מאוד מרוצה. כמעט בכל מקום יש קליטה לדור 3.5 מהירות הורדה ממוצעת 2M והעלאה ממוצעת 1M

voguemaster

New member
האמת לא ניסיתי SPEEDTEST על הגלקסי

אבל התחושה שלי היא שהגלישה הסלולרית איטית יותר מזו של הבית. במה גלישה סלולרית רגילה שונה מהנטסטיק ? רק שתדע, המכשיר שרכשת יכול להפוך בקלות לראוטר אלחוטי. בעצם, ACCESS POINT ובעזרתו אתה יכול לספק אינטרנט למכשירים אחרים תומכי WIFI.

ת i מ ר

New member
אני יודע. זאת אחת הסיבות שהוא נבחר ../images/Emo13.gif

האופציה הזאת מאוד חשובה לי מאחר ואין לי אפשרות לאינטרנט קוי איפה שאני גר ומידי פעם כשחברים באים ללמוד אין לי אפשרות לחבר יותר ממחשב אחד בו זמנית לאינטרנט. בדקתי אצל חברות הסלואר איזה מכשיר ישמש גם כנתב ומשלושת החברות נמסר שנכון לעכשיו רק הGalaxy תומך האפשרות הזאת. יש לסלקום נתב סלולארי ללא טלפון אבל זה מגביל כי הוא לא נייד, הוא פועל רק על שנאי, אין לו סוללה. יש שאומרים שאיפון 5 גם יתמוך באופציה כזאת. אגב, אדימקס משווקת בארץ נתב אלחוטי שיכול להתחבר למודם וגם לנטסטיק. חשבתי לרכוש אותו אבל בסוף החלטתי לרכוש את Galaxy.

voguemaster

New member
אגב ניסיתי ביום שישי SPEEDTEST

קיבלתי לארה"ב בין 4 ל-5 מגהביט הורדה וכמעט 1 מגהביט העלאה. נראה לי שזה די טוב

איך אני קיבלתי רק 2 מ"ב בהורדה? מעניין

בחרתי שם בשרת tel aviv בהעלאה, אגב, קיבלתי 1 מ"ב אחר כך שבדקתי ב-WI-FI, המהירות הגיעה ל-3 מ"ב בהורדה.. מדוע האיטיות הזאת באינטרנט הסלולארי?

voguemaster

New member
שאלה מצוינת

התחושה שלי היא שביצועי הרשת בגלישה סלולרית הרבה יותר תנודתיים בגלל האופי האלחוטי וגם המעבר בתוך הרשת של המפעילה. כלומר, איכות הקליטה בדור 3.5 משפיעה כמובן. אומנם יש כיסוי טוב אבל הפרעות משתנות יש תמיד. לעבור בתוך הרשת של סלקום ולהגיע לאינטרנט גם עולה זמן. לכן ה-PING בד"כ גבוה יותר מאשר באינטרנט הרגיל שלנו ולא תמיד מגיעים לאותם קצבים. בהעברת קובץ בודד (כמו מה ש-SPEEDTEST עושה) יש אפשרות לקבל אחלה מהירויות. הרשת גם לא עמוסה כ"כ אף פעם כי בינינו - כמה באמת מורידים דרך הסלולר ?? מצד שני, כשאתה גולש ל-YNET והדפדפן פותח הרבה חיבורי רשת אחד אחרי השני כדי להביא את כל התוכן של העמוד - אז אתה משלם בגלל ה-LATENCY היותר גבוה וזה נראה שהגלישה איטית יותר...

ת i מ ר

New member
הורדה מעל 5MB בGalaxy. תסתכל הודעה אחת למטה

בעצם שתי הודעות למטה...

ת i מ ר

New member
המחשב הנייד מחובר באלחוטי לגאלאקסי 5.08 העלאה

1.21 הורדה. גם בטלפון עצמו קיבלתי תוצאה דומה. 5.05 העלאה 2.27 הורדה. לא היה לי איך לצלם...

למעלה