התחדשתי במקרר יין

Desert Seagull

New member
התחדשתי במקרר יין

אחרי התלבטויות רבות, רכשתי מקרר יין של יורוקייב, סדרת בסיס, דגם V166. ביקרתי במשרד היבואן בהרצליה, שאלתי שאלות, שמעתי את המקרר עובד ויום למחרת, אחרי שחשבתי קצת על הדברים, התקשרתי להזמין. המקרר צפוי להגיע ביום שישי הקרוב. לצד זאת, קניתי דיקנטר רידל O מגנום בחנות DOMO. יש להם מבצעי סופשנה שהורידו לו את המחיר משמעותית ביחס למתחרים. התלבטתי בינו לבין דגם קורנטו מגנום, שאומנם הרבה יותר יפה, אבל מסובך הרבה יותר לניקוי. נצפו גם כוסות רידל וינום סינגל מאלט במחיר של קצת מעל 100 ש"ח לכוס אחרי הנחה. לא קניתי, אבל כמידע למי שמעוניין. הגרמנים האלה יודעים את העבודה...

matan5165

New member
אני לא ממש מבין במקררים

אבל אני חייב להגיד שהוא ממש מרשים. תתחדש

Desert Seagull

New member
תודה רבה חברים! המקרר הגיע הבוקר

הזמנתי ברביעי, בחמישי יצר איתי קשר המוביל ובשישי על הבוקר הגיע המקרר. כרגע יש לי רק 40 בקבוקי יין ועוד כעשרים בקבוקי בירה גדולים, אבל עכשיו שיש לי איפה לאחסן את הכל, האוסף רק יילך וייגדל.

bob68

New member
תתחדש

יופי של חברה. אם אתה מתכוון להרחיב את מספר בקבוקי היין ואת סוגי הבקבוקים כדאי לשקול קניית מדפים נוספים. אמנם מדפים נוספים מקטינים את מספר הבקבוקים שניתן לאחסן אבל הם תורמים רבות לנוחות השימוש.

Desert Seagull

New member
אשמח לשמוע על רעיונות סידור

וגם יש תמיד את האופציה לרכוש עוד מדפים נשלפים אם צריך. מה שמחרפן אותי זה שלכמעט כל יקב יש צורת בקבוק משלו ואי אפשר בתכלס לעשות מדף מעורבב. אשמח לשמוע רעיונות על סידור מקרר היין, כמות מדפים נשלפים ודרכים לעשות סדר בבלאגן. כרגע, מכיוון שכמות היינות שלי אינה גדולה, המדף התחתון משמש להעמדת בקבוקי בירה גדולים וקטנים שאני מעוניין ליישן.

bob68

New member
בנוסף למה שכתב or83

אני חושש שאין תשובה אחת. מדובר למעשה בניסוי וטעייה בהתאם לבקבוקים שברשותך, סוג של פאזל. יחד עם זאת אני ממליץ לאחסן את הבקבוקים שאתה לא מתכנן להשתמש בהם בתקופה הקרובה בחלק התחתון של המקרר שהוא גם החלק היותר קר. למרות מה שהיצרנים כותבים, יש הבדל בטמפרטורות בין החלק התחתון לעליון.

or83

New member
איזה כיף, תתחדש

אני מצאתי שיותר קל להוציא כל מדף שלישי ופשוט להשכיב בקבוק על בקבוק. ככה גם לא מתקלפות תויות כל פעם ששולפים (אצלי הם נשלפים, לא יודע אם אצלך) וגם לא פוגמים בכושר האכסון של המקרר. חשוב לבדוק שהמדפים חזקים מספיק ושהבקבוקים עצמם לא חוסמים זרימת אויר למדפים התחתונים. רידל כדאי לקנות און ליין, בטח לאחר שתקנות המכס החדשות יכנסו לתוקף. אפשר כל הזמן למצוא הנחות לאתר הרשמי של רידל בכמעט כל חג. ולסיום, רידל זו חברה אוסטרית :)

Desert Seagull

New member
לא הבנתי

מה זה כל מדף שלישי, כשכרגע אצלי יש שני מדפים נשלפים ושניים קבועים. תוכל בבקשה להסביר שוב?

or83

New member
בשמחה

היורוקייב שלך הרבה יותר טוב מהמקרר שלי, אבל אצלי כל המדפים נשלפים. בקבוקי שמפניה, בורדו מאסיביים, מגנומים ובורגונדי יותר שמנים מבקבוקי בורדו מסורתיים ולכן הם לא יושבים טוב על המדף וחלקם אפילו מרימים קצת את המדף שמעליהם. כדי לפתור את זה פשוט שלפתי כמה מדפים ויצרתי שתי קומות של יין על מדף בודד במקום. ------מדף רגיל עם יין ------מדף רגיל עם יין -פה אמור להיות מדף אבל הוצאתי אותו- -----מדף עם כמות כפולה של יין ----מדף רגיל עם יין

Desert Seagull

New member
הבנתי

אצלך כל המדפים נשלפים והוצאת כל מדף שלישי כדי לעשות שתי קומות של בקבוקי יין על המדף שמתחתיו. במקרה שלי, הספק ציין כי אסור לשים שתי כומות על מדף נשלף כי הוא לא נועד לכך, לדבריו. אני כן יכול למדף את כל המקרר בנשלפים אם אחפוץ בכך (ובתוספת תשלום כמובן, כל מדף נשלף עלותו כ-300 ש"ח).

or83

New member
שלוף מדף אחד

ותן אותו לנגר שיבנה לך עוד כמה. כל הסיפור יעלה לך פחות משני מדפים מקוריים.

למעלה