טוב, אם כבר - אז כבר!! ../images/Emo13.gif
אמנם לא קשור לאירוסמית', א-ב-ל... חבריי היקרים מאוד חידשו אותי עם שתי מתנות יומולדת משובחות! האחת - אלבום הסולו של מארק פורד, הגיטריסט של הבלאק קרואוז (לשעבר...
). אלבום גיטרות מעולה שרציתי לרכוש כבר הרבה זמן, אך "לא הסתייע"... והשני: (התוספת למתנה העיקרית...
) בשנת 1970, ג'ו קוקר, אז זמר סול-רוק בריטי צעיר עם קול רועם ומיוחד במינו, אסף אחריו להלקת ענק של 21 איש (שכללה את הקלידן\זמר ליאון ראסל ועוד מוזיקאים גדולים אחרים), שהסתובבה בארה"ב במשך חודשיים ונתנה הופעות מיוחדות מאוד ובלתי נשכחות. ההרכב כונה Mad Dogs & Englishmen, ולמרות שהוא פעל למשך חודשיים בלבד, הוא לעולם לא יישכח. כל סיבוב ההופעות תועד ע"י צוות צילום, במטרה להוציא סרט בסוף. אז אכן, כמה חודשים אחרי סיבוב ההופעות יצא הסרט - Mad Dogs & Englishmen. הסרט כלל שירים מכל מיני הופעות, ובין השירים צילומים של ג'ו קוקר והלהקה - קומונת היפים על גלגלים - מסתובבים, מדברים, מנגנים, משחקים, צוחקים, רבים וכו' וכו'. את הסרט ליווה פסקול, אך הוחלט שהפסקול לא יכלול דווקא את הביצועים שהיו בסרט: כל הביצועים שבפסקול נלקחו מאחד משיאי סיבוב ההופעות - שני ערבים רצופים בפילמור איסט האגדי של ניו-יורק. כל ערב כלל שני סטים. אותו פסקול נחשב על ידי רבים לאלבום הטוב של ג'ו קוקר, ועל ידי רבים לאחד מהאלבומים הטובים בכל הזמנים. במשך שנים רבות שמעתי אותו שוב ושוב (ושוב), וכל פעם הוקסמתי ממנו מחדש - השירים, הנשמה, המוזיקה, שלוש המתופפים שמנגנים במקביל ומשתלבים בחצוצרות שמלוות את הגיטרות שמוגברות ע"י הפסנתר שמדגיש את זמרות הרקע שמבליטות את הקול המדהים של קוקר... זה אלבום שצריך לשמוע בשביל להאמין. זה אחד מהאלבומים היחידים (אם לא היחיד) שתמיד יהיה לו מקום ברשימת 10 האלבומים האהובים עלי, לא משנה מתי ארכיב אותה. עוד משהו שמעיד על החיבור שלי עם האלבום: התחברתי אליו עוד לפני שהתחברתי לבלאק קרואוז. אחרי שהתחלתי לשמוע את הבלאק קרואוז, גיליתי שזה האלבום שהם עשו קאברים להכי הרבה שירים מתוכו! המעגל הושלם מבחינתי, כשהייתי בלונדון עם תומר השנה וזכינו לראות את הקרואוז עושים קאבר חדש לשיר מהאלבום בפעם הראשונה!!! תומר יעיד שכשהם התחילו אותו, אני הייתי היחיד מכל ה-2,000 איש שהיו שם שידע מה זה השיר הזה, ופשוט השתוללתי מאושר. עכשיו כשאתם יודעים כמה אני אוהב את האלבום הזה, אתם בטח תבינו כמה הייתי מאושר לפני שנה, כשגיליתי שלכבוד יום השנה ה-35 לצאתו מכבדים אותו ב-Deluxe edition, דיסק כפול עם שירים נוספים רבים מאותן שני לילות בניו יורק... לא הרבה אחרי שזה יצא, נכנסתי לדיסק סנטר, ראיתי את זה על המדף וליבי ירד לתחתונים. היה לי ברור שזה יוצא משם איתי. זה היה פשוט אושר עילאי, שלוקחים את אחד האלבומים שאני הכי אוהב בעולם - ומשפרים אותו! ...ועכשיו לעניינינו: יום אחד, לפני כחודש, אני ותומר מסתובבים בתל-אביב. "כבדרך אגב", תומר מספר לי שהוא שמע משהו על זה שיצא בוקס-סט במהדורה מאוד מוגבלת (2,500 עותקים) של 6 דיסקים, שכוללים את ההקלטות המלאות של שני הערבים בפילמור איסט. הייתי בהלם. מוחלט. ברגע שהגעתי הביתה, קראתי על זה. 6 דיסקים, המחולקים לשני חלקים של 3. כל חלק של 3 כולל את שני הסטים מלילה אחד בפילמור איסט. יחד - הם מהווים את ה-
Complete Fillmore East Recordings . באמאזון, כמובן, זה כבר לא היה. ידעתי שאני חייב להשיג את זה, אבל לא ידעתי איך, ומתי... יצאו רק 2,500 עותקים לעזאזל!! ...ואז היתה לי יומולדת...