התחדשות רחוב הרכבת

dw2322

New member
התחדשות רחוב הרכבת

מוזר שאף אחד לא כתב על זה ברשת. בימים אלה מבוצע שינוי די דרמטי בת"א, במסגרתו מומר מסלול נסיעה למכוניות ברחוב הרכבת לשביל אופניים + מדרכה, כאשר זו מפרידה בין מסלולי הנסיעה ושביל האופניים.

אני משער שהשינוי גורם לפקקי תנועה מוגברים בשעות העומס בבוקר. כאשר נסעתי שם בשעות אחה"צ, כשאין עומס, כבר הורגש יותר עומס מבעבר.

ליד השביל ישנו כיום חניון מכוניות דו קומתי, כשלדעתי אפשר לשקול להגדיל אותו בעוד קומה או 2, וכך להקל באופן פשוט יחסית על מצוקת החניה באזור.

בעניין רחוב הרכבת, אפשר להזכיר שבימים אלה נבנה שם פרוייקט מגורים חדש במתחם תחנת המשטרה הישנה, מה שנקרא הרכבת 16.

השינוי הכי משמעותי בעיני ברחוב הוא הקמת מגדל משרדים גבוה ומפואר, בשם electra-city. המגדל ממוקם במזרח הרחוב, ברכבת 58, בסמיכות לשכונת נווה שאנן בדרום העיר. להערכתי המגדל הזה עשוי לתרום רבות לשיקום השכונה, שכיום בעייתית, שכן הוא ימשוך אליו מסה של אוכלוסיה נורמטיבית.

פרוייקט נוסף, שרק קראתי עליו בינתיים, הוא עוד מגדל משרדים, ברכבת 72, יתכן עם עוד מבנה מגורים לצידו. כיום פועל שם מועדון בשם ארנה 72. גם זה אמור לשפר את שכונת נווה שאנן הסמוכה.

dw2322

New member
עוד על מסלול האופניים...

מסלול האופניים ממוקם בין דרך בגין ליהודה לוי, כאשר בבצלאל יפה אפשר לפנות ימינה ולהגיע לשדרות רוטשילד.

טוריסט

New member
שביל נחמד, אולי 200 מטר, לא משהו גדול

יש באזור עוד כמה דברים לא פחות משמעותיים, ליד הרכבת 16 נבנה אביב בלבונטין בפינת רחוב הרכבת, אם אני לא טועה יהיו שם 132 דירות קטנות בעיקר בשלושה בניינים, 103 מתוכן בבניין בפינת הרכבת ושניים נוספים ברחוב מקווה ישראל, גם בtlv יהיו הרבה דירות קטנות, ובסך הכל 78, בנוסף יש את הפרויקט בלבונטין גם מאוד קרוב לרחוב הרכבת שגם בו יהיו די הרבה דירות. ויש את מלון העסקים המתוכנן בבניין כלל במתחם אמות ביטוח בדרך מנחם בגין 46-48, ומתוכנן גם הוסטל גדול מאוד ברחוב הרכבת 8 עם 380 מיטות (ענק) בסמוך לפרויקט אביב בלבונטין. מה שאומר שהאזור הזה יעבור מהפך רציני ויתמלא חיים וצעירים כפי הנראה, שזה נחמד מאד.

dw2322

New member
כמה פעמים ראית ביטול כביש לטובת אופניים???

עזוב ישראל. נסה להרהר כמה פעמים ראית דבר כזה בת"א, זו שהולכת הכי הכי רחוק בתחום האופניים בישראל.

אנחנו מדברים פה על ארוע די דרמטי לדעתי - לקחו נתיב של כביש, ואפילו די ראשי, ולא צדדי כמו יגאל אלון או בלוך, והעבירו אותו לטובת קומץ מחבקי עצים. זה בכלל בכלל לא טריביאלי לדעתי, ולכן מפתיע אותי חוסר הסיקור.

תוכל בבקשה לספר עוד קצת על ההוסטל החדש? לא שמעתי עליו, ובזמנים שרוב תוספת בתי המלון בעיר אלה מלונות בוטיק מפונפנים (שזה נחמד מאד, ואין ספק ששיפוצם גם מרנין לנו הצופים את העין, אבל אלה גם יקרים להחריד בשביל קרובים או חברים שמגיעים מחו"ל ומחפשים מקום ללון).
לכן טוב שעושים גם הוסטל, מה שיכול להיות שימושי לתיירים צעירים.
אפילו כאן בפורום שואלים מדי פעם על מקום לא יקר מדי בשביל לישון כמה ימים.

שמעתי על מלון העסקים העתידי החדש בבניין כלל, אולם זה פחות ריגש אותי כי כבר יש אחד כזה בעזריאלי, שהוא היווה חידוש בעיר (כי רוב המלונות יועדו לתיירות פנאי, ליד החוף). יש אחד גם באזור התעשיה ברמת החייל. עכשיו יהיה לנו עוד אחד. נחמד.

טוריסט

New member
כן, אתה צודק. לגבי ההוסטל הנה לינק

http://www.themarker.com/consumer/tourism/1.2244043

בשנה-שנה וחצי האחרונות נפתחו עוד 4 הוסטלים בתל אביב עד כמה שאני יודע. אחד בבוגרשוב ליד הים, עוד אחד (70 מיטות) בדרך בן צבי בדרום העיר, עוד אחד קטן ליד החוף ביונה הנביא, ואחד נוסף ביפו בדרך שלמה בסמוך לשדרות ירושלים (35 מיטות). זה אולי מסמן מגמה מסוימת.

עלה13

New member
ממש לא נדיר בתל אביב לבטל נתיב....

לטובת שביל אופניים, אבן גבירול, פנקס, טיילת, מרמורק, רכבת, משה דיין, תל אביב מבינה מה התועלת בכך, בגדול כל ביטול נתיב לצורך סלילת שביל בטווח הארוך הוכיחה שהרחוב נעים יותר, התנועה יורדת, כי נהגים נמנעים להכנס ללא צורך, או שרוכבים, הולכים, משתמשים בתחבורה ציבורית.
אני מסכים שזה לא פשוט בעיר שאין בה מערכת תחבורה רבת קיבולת תדירה ובכל זאת בדוק כל ציר שהוצר לטובת סלילת שביל, הרחבת מדרכה שעבר שנה מסיום הפרויקט וראה את ההשפעה החיובית לרחוב ולעיר.
הבעיה האקוטית לעיתים כשמדובר בביטול נתיב חניה ללא פתרון לדרי הרחוב יכולה להשתפר אם העירייה תהייה יותר אסרטיבית לגבי חניונים ותקצה יותר מקומות חניה בחניוניה לרכבים של מי שגר בטווחה

dw2322

New member
אופס צודק, משה דיין, ולא יגאל אלון

איזה נתיב תנועה בוטל באבן גבירול לטובת אופניים? הכוונה היא ביטול נתיב לטובת אופניים, לא לטובת נת"צ.

גם בפנקס לא ביטלו, אלא הזיזו את נתיב החניה של הרכבים מטר לתוך הכביש, וכך יצרו שביל רכיבה בין נתיב החניה למדרכה.

בטיילת אתה צודק אולם אני כבר לא כ"כ זוכר: האם מה שביטלו לא היה חלק מהצד המזרחי, היכן שהיה כביש שירות וחניה, או שפעם היו 3 נתיבים ראשיים וכיום 2? (שזה מה שעשו ברכבת)

במרמורק ראיתי ששביל האופניים הוא על המדרכה. האם בוטל שם נתיב והרחיבו את המדרכה? אם כן אז לא הייתי מודע לכך.

חלק נכבד מהתנועה שעוברת ברחוב הרכבת מגיעה מנתיבי איילון. לא ריאלי לצפות ממי שמגיע מרחוק שיגיע באופניים, ורחוק זה לא רק חולון או ראשל"צ אלא גם מודיעין וי-ם. כן כן. מדובר בנתיב תנועה די מרכזי למע"ר הפיננסי בשדרות רוטשילד/יהודה לוי, שזה אחד מ 3 אזורי התעסוקה העיקריים של ת"א (ה 2 הנוספים זה אזור עזריאלי ורמת החייל)
מכאן שמדובר במהלך די מהפכני לדעתי.

עלה13

New member
דני, בכל הרחובות שציינתי....

בוטל לפחות נתיב אחד לכל כיוון, אפשר להוסיף גם קטע ברחובות שד' שאול המלך וויצמן, לגבי אבן גבירול מדובר בשילוב של ביטול נתיב והצרת שדרה אמצעית, מרמורק בוטל נתיב, היה סיפור באותה תקופה כי הוא היה ציר לחניון הבימה ומי שזוכר/ת היה פקוק בצורה זוועתית, היום הוא פחות נתיב ונתיב מזרחי הוא נתיב לתחבורה ציבורית בלבד ואין פקקים למרות שיש חניון בן ארבע קומות מתחת לכיכר.
בגדול הסיבה היא שתל אביב בעשור אחרון עוברת תהליך של עירוב שימושים ברחובות וזה לא מובן מאליו משום שאין ממש תחבורה ציבורית ראוייה בעיר ובכל זאת משתמשים בתחבורה ציבורית, משתמשים בשירות תל אופן והולכים ברגל, עוד דבר החזרה לרחוב תורמת רבות לעירוב שימושים, רכיבה והליכה,
השלבים הבאים שהעיר צריכה לעבור בהקשר לעירוב שימושים, הם עירוב שימושים במבנים שלדוגמה מגדל יכלול, משרדים, דירות, מסחר, סניפים של החל מקופת חולים לסניף דואר ובנק ועירוב שימושים בתחבורה, סידור פנימי של אוטובוס עירוני או רב קיבולת יגדיל את מקומות הנסיעה בשעות השיא ויאפשר נסיעה נוחה, מרווחת שתאפשר העלאת אופניים בשעות השפל על בסיס של מקום פנוי, כאשר יש תחבורה רבת קיבולת תדירה, אפשר לצמצם את מס' הקווים, להשתמש במערך של מיניבוסים שהעליה ברחובות הצרים היא בהנף יד וזה נהדר לקשישים שיכולים לשלב בין עליה מתחת לביתם לשילוב הליכה, כך יתאפשר ליותר אנשים להיות רלוונטי עבורם ולהעדיף תחבורה ציבורית על רכב פרטי. התוצאה היא אפשרויות של מיתון תנועה, אגרת גודש צימצום נתיבים והרחבת מדרכות, סלילת שבילים ונתיבים לתחבורה ציבורית.

עלה13

New member
המעבר התת קרקעי....

פותר את בעיית הנתיבים, לגבי השביל האופניים הדו סיטרי בעיני הוא בייתי, לא רק שהוא לא ריף, הוא משמש חניה לרכב, כבר פגשתי במצב כזה, אני מעדיף שביל לכל כיוון, הבעיה עם רחוב הרכבת שהוא אינו ידידותי להולכי רגל, אני חושב שהיו צריכים להרחיב את המדרכה ואת השביל לסלול עם כיוון הנסיעה, קטע המסגר מנחם בגין מאפשר הרחבת המדרכה לכל אורך הגדה הצפונית, חשוב שישולב בה לאורכה חזית מסחרית, הגדה הדרומית רחבה מספיק.
אני לא חושב שצריכים להיות מעברים תת קרקעייים קצרים מתחת לצמתים, אלה אם הם באים להחיב או ליצור שטח פתוח נוסף, מעבר שאורכו פחות מחצי קילומטר לא יכול להשפיע על פקקים, מנהרות ארוכות יפעילו שיקול דעת של נהגים ובכך להקל על התנועה בתוך העיר ולאפשר הרחבת מדרכות, סלילת שביל ואפניים ונתיב לתחבורה ציבורית.

danezeq

Member
דני, השינוי ברח' הרכבת היה קל מאוד

ואני מדבר על החלק שבין בצלאל יפה לרח' בגין.
אמנם בוטל נתיב, אך מדובר בנתיב שחלקו הקרוב לבגין שימש לתנועה וחלקו הקרוב לבצלאל יפה שימש לחניה (בצמוד לבית המכס) מה שהפך את הנתיב לנתיב לא תנועתי.

זה היה שינוי מתבקש בהחלט, ראיתי את זה אתמול אגב, אני מרוצה מהתוצאה.

למעלה