התחבורה הציבורית

atidih1

New member
התחבורה הציבורית

בעיתון הופיעה ידיעה, לפיה שר התחבורה יזם את יום הנסיעה חינם בתחבורה הציבורית. זו עוד מהמחלות אצלנו שמחפשים את המפתחות שאבדו, דווקא ליד הפנס כי שם יש אור. עניין התחבורה הציבורית, יש לו ערך רב גם מבעית הפשע והאלימות שאינם יורדים מהכותרות. כמובן, שלא מדובר רק בתחבורה הציבורית אבל גם היא מרכיב משמעותי במכלול החוליים שמהם המחלה העיקרית. ואכן, יש להתייחס לשורה של דברים קטנים והתחבורה היא אחד מהם. כאשר יש תחבורה ציבורית מסודרת - והנוכחית יש בה הרבה מזה - אז נעים להשתמש בה, זמינה, עם הרבה נהגים ברמה הכי יפה שיש בנותני השירות ובכלל, בני-אדם ואין צורך להוסיף יותר. אלה עושים את החיים טובים ויפים יותר אז מה צריך מעבר לאלה? בהערת אגב, מאחר ויש הרבה מכוניות פרטיות, לחלק רב לא מובן על מה כותבים כאן. ככלל, לא רק שהדברים חשובים כשלעצמם, כי אם חלק מטיפול בשאר החוליים ולכן, הורגים--- אחד ועוברים לשני. או אז אנו משיגים את הדברים הבאים: - תחבורה ציבורית שנעים להשתמש בה. - כבישים פנויים. - מאלה אנו מקטינים את מספר תאונות הדרכים, מדללים את הכבישים, נעים בבטיחות בגלל שההגה בידי אנשים מיומנים ועוד. ניתן להגיע לכך ומתוך התכתבויות רבות שהיו לי עם "אגד", למדתי שהם בנויים לכך: הם עושים רבות להציב נהגים שעונים על כל הדרישות שעליהם חולמים כל דורשי הטוב אצלנו.יש הרבה נהגים שהיו והינם בקטגוריות הנ"ל ואחרים ש"אגד" פועל בנידון. אגב, "אגד" (ואני כותב מניסיון) הוא בין היחידים (אם כי יש עוד כמה אבל לא הרבה) שעונים על כל מכתב ומהר. עתידי המנחם

atidih1

New member
שליחת העתק "התחבורה ציבורית"

המכתב הנ"ל נשלח ל - ´אומרים לא לאלימות´ http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=227

חלק מפתרון כולל

מסכים אתך שפיתוח התחבורה הציבורית עשוי להפחית במידה כזו או אחרת את האלימות בכלל ואת מס' תאונות הדרכים בפרט. אני הייתי שם דגש על פיתוח הרכבת. בעשור האחרון "רכבת ישראל" קפצה כמה וכמה מדרגות, אך עדיין אנחנו במרחק ניכר ממדינות מודרניות ומתקדמות אחרות. במיוחד יש להתמקד עתה ברכבת קלה, תחתית, חשמלית, מה שבא. רכבת ממוזגת ונוחה כזו שתכנס עמוק אל תוך הערים, תפחית את העומס הבלתי נסבל בכבישים וכתוצאה מכך גם את התאונות ותביא רבבות אנשים ובני נוער מחייכים אל/מ מקומות העבודה, בתי הספר ואתרי הבילוי. יש להשקיע בכך תקציבים רבים, אך בעזרת יזמים זריזים וללא מכת המדינה - הוועדות הבירוקרטיות והנצלניות הידועות לשמצה, ניתן יהיה לפתח יחסית במהירות את רשת מסילות הברזל החיוניות לנו לכלכלה, חברה, תחבורה וגם כחלק מפתרון כולל לנגע האלימות.

למעלה