התוספת האלקטרונית

theAMP

New member
התוספת האלקטרונית

לפי ההודעות פה אני מקבל רושם שאנשים פה ממש ממש סולדים מהרעיון המוסיקה אלקטרונית תתחבר עם רוק וזה ממש מעניין אותי למה. מלהקות פופ-מטאל כמו לינקין פארק, עד טוחנות כמו סליפנוט לפסיכיות כמו מיסטר באנגל ומיינדלס סלף אינדולג´נס עד לאבות כמו ניין אינץ´ ניילס ופיר פאקטורי, זה בינתיים הביא אך ורק דברים טובים (למרות שיהיו פה כמה שיחלקו עלי בקטע של לינקין פארק, אבל בכללי, הם להקה מצוינת). כל סוג של עירבוביה יכול להביא דברים טובים, וכך נוצרים דברים חדשים, זה חלק מאד טבעי באבולוציה של המוסיקה, שפשוט בגלל העידן האלקטרוני מתקדמת יותר מהר מבעבר. הרבה דברים נובעים פה מחוסר הכבוד למוסיקה אלקטרונית, שזה סתם טיפשי, מפני שמוסיקה אלקטרונית היא דבר מצוין, פשוט צריך לדעת איפה לחפש. אפשר להוציא משהו מרגש עם מוסיקה אלטרונית, אפשר גם לעשות דברים שהם לא באנאליים, ויותר מזה, מאד מאד מאד קשה ליצור את זה. אנשים שעושים את זה הם אנשים בעלי תפיסה מוסיקלית מאד רחבה ומגוונת, שבאים מבסיס מאד דומה לשל אוהבי רוק ומטאל. דראם אנד בייס ומטאל מבחינתי הם שני סגנונות מוסיקה מקבילים, למשל. לפני שאתם שופטים את כל סוגי המוסיקה שאלקטרונית כ"טראנסים" (שגם שם יש לפעמים דברים טובים, למרות שלא הרבה), תנסו להקשיב לזה פעם בהקשבה מלאה, ללא דעות קדומות, ותנסו להבין את זה. לא צריך להיות ערס על אקסטה בשביל זה.

D.B

New member
D&B לא הכי מקבילים.. אבל...

אני נוטה להסכים איתך שאלמנטים אלקטרונים הם בהחלטם חלק מהאבולוציה המוזיקלית שלנו. אני בjור אחד שדי מחובר למטאל 24 שעות: בבית, בצבא ובאוטו. מאידך, כל מי שמכיר אותי כאן במציאות יכול להעיד עלי שמוזיקה אלקטרונית איכותית תמיד מקפיצה אותי, גם אם אין לה נגיעה ברוק לסוגיו! ד"א: COVER מומלץ ששכחתי איך קוראים לו אך דאגו להזכיר לי: To Die For - In The Heat Of The Night

חולוני

New member
אתה צודק בעיקרון.

גם לפי דעתי מוזיקה אלקטרונית יכולה להוסיף בשילוב עם סגנונות שונים כמו רוק ומטאל, אבל לא תמיד. לפי דעתי בלינקין פארק זה לא יצא ממש מתאים, למעשה די פאתטי. אבל יש כמה להקות שמשתמשות באלקטרוניקה בצורה יפה למשל כמו להקת ה- Fאנק-מטאל Incubus שמשלבת אלקטרוניקה במוזיקה שלה בצורה יפה מאוד. תשמעו את השיר Idiot Box של אינקובוס ותבינו. בכל מקרה אני בכלל לא פוסל מוזיקה אלקטרונית, ואם יוצא שילוב יפה בין רוק ומטאל ואלקטרוניקה, אני לא אתנגד לשמוע. אני גם שומע קצת אלקרוניקה בלי קשר לרוק ומטאל, ואני די מכבד את המוזיקה הזאת, גם בה יש הרבה איכות לצד הרבה מאוד זבל.

BlackShadow

New member
הממ.....

אני בעיקרון פתוח לכל דבר, אם זה יוצא טוב... ורוב הלהקות שציינת הן נוראיות (ניין אינץ´ ניילס עוד בסדר איכשהו) והצליל האלקטרוני שלהן בא לחפות על החוסר כישרון שלהן. סליפנוט למשל, שמים איזשהו לופ ברקע, פול דיסטורשן, וריפ אחד קבוע שחוזר בכל השירים.

Bodom-child

New member
ל NIN לפחות יש

יכולת כתיבה די טובה, מה שמבדיל אותם משאר הלהקות.

a_duck

New member
אז תהיה פתוח ותשמע טראנסים...

רוב הלהקות שהזכרת עלובות...

badphish

New member
כבר דיברנו על

עניין החיבור ועל להקות כמו פרודג´י שעושות מין רוק אלקטרוני וזה באמת יכול להיות נחמד ובאמת כנראה חלק מהאבולוציה של המוזיקה הזאת אבל עדיין זה שלהקה עושה את זה לא עושה אותם טובים נגיד לינקין פארק הם לא משהו אבל אינקובס כן עושים את זה כמו שצריך וכבר דיברנו על ברי סחרוף והדיסק נגיעות שלדעתי הוא ממש יצרת מופת וחיבור מושלם בין אלקטרוני לרוק אז כן זה אפשרי אבל בטוב טעם

a_duck

New member
אמ...

הלהקות שהוא דיבר עליהן דווקא לא ממש משלבות אלקטרוני...הן משלבות ראפר ודי ג´יים שלא ממש משפיעים...וזה יוצא עלוב...פרודיג´י לא קשורים כי הם לא משלבים מטאל במוזיקה שלהם...

badphish

New member
כן אבל

הוא דדיבר כעל התוספת אלקטורניקה וכל העניין הזה של הראפ והדייג´יי זה ממש לא משהו ופרדיג´י זה פשוט דוגמה של להקה שעושה את העניין של הרוק המטאל האלקטרוני ולפעמים גם ראפ טוב אבל מה לעשות יש כאלה שיש להם ויש כאלה שהם חרא

a_duck

New member
שיהיה...

עדיין לפרודיג´י אין קשר למטאל... ולדעתי רוב הלהקות שעושות שילוב עם אלקטרוני ומטאל חרא...הוא פשוט הביא כדוגמא את לינקין פארק אז הגבתי על זה בעיקר...כי זה לא ממש תוספת אלקטרוניקה...זה תוספת ראפרים...

למעלה