התוכנית היום...

gilmorefreak

New member
התוכנית היום...

אני בשוק אני בהלם אני המומה!! מה נתנו להדר?? היא השתגעה לגמרי!! אבל אני עדיין מתה עליה ומצביעה לה!! הלוואי שתנצח!!
טוב כל השבוע לא ממש ראיתי- לא היה לי זמן..יש לי מחר מגן בתנ"ך!! ואני לא יודעת כלום!!! טוב טבלול ושבלול היום היו נחמדים לא קוראים...רק עם האסאמאס היה קורע...."הדר פארשית" "אל תצביעו צחי" חחחחחח..אהבתי..כל השאר..חביב פלוס.. למה הראו היום את טלי?. היא לא עזבה כאילו לפני שבועיים!! אבל כאילו ידענו על זה רק לפני שבוע..סבבה..אבל היום??? אני עדיין אומרת שהיה לה את הקטע הכי טוב..אבל לא משנה!! נזכרתי גם בימים פעם של צחי וטלי הם היו מזה חמודים...
ופורמן...אוווף את זה הם כבר טחנו לגמרי!! כולם צוחקים על קיציס אה?? איזה שיר יפה יוסי כתב לתוכנית..כל הכבוד לו!! אבל צחי ממש לא יודע לשיר... יואו התאומים מהשלישייה הם הדבר הכי מוזר בארץ!! צחי- אף פעם לא טס...קצת נסחפו!!! כאילו כבר הגזימו בצחוקים כבר ממש ירדו עליו..טוב זהו לילה טוב!! אני מתה אני לא אשן בכלל לפני המגן !!
... חחחחחחח..."שמעתי מעברי לידר שאתה שורט...."חחחחחח...אוי עלמה הזאת!!

NimaZ

New member
חחחחחחחחחחח

כן... זה לא היה שידור חוזר?! אהבתי את זה שהדר ספרה שהתאומים התעניינו........ חחח איך צחקתי!!! וכל השבלול וטבלול היה קורע... יוסי התחיל לצחוק כשטירן דיבר אל ההוא בטורקית...... הדר הייתה ממש נחמדה....... זה היה מגניב.... מישו בבקשה מוכן להגיד לי לאן פורמן נסע עם טלי במונית?! אוף נזכרתי איזה זוג יפה הם... טוב בכל מקרה: חלומות סונול לכולם!!!!!!

ofrasch1

New member
../images/Emo123.gif עצבים!

התוכנית של היום השאירה אותי מבולבלת, ודי שיקפה את ההרגשה שהיתה לי לאורך כל העונה. מצד אחד: קטעים מרגשים בהתחלה, ומצד שני, תחושת אי נוחות שהלכה וגברה לכעס וגועל. די איבדתי עניין אחרי שנוסבאום עזב, והתוכנית של היום שוב החזירה לי קצת את התחושה שהם אחלה חברים, עד שלאט לאט זה התחלף ברגשות של עלבון ובושה. בהתחלה הראו איך כולם מפרגנים, את הפרידה של הזוג הכי טיזר במדינה, את צחי מפרגן לטלי (ואם כל הביקורת שלי על הIQ הבודד שלו, אפילו התרגשתי). אבל לאט לאט השתלט על המסך השוביניזם הכאילו "בצחוק", שהדר, הקורבן שלו, בלית ברירה שיתפה פעולה. "אחת מהחבר'ה" עלק, כל עוד את עושה כלים ועוד מקבלת בהבנה את הצחוקיה והבידורים על זה. תשתפי פעולה, או שתגמרי כמו נחמן ואורבך, תהיה נחמדה כשמנצלים אותך ומתבדחים על זה, אחרת נראה לך למה צדקת כשפחדת להישאר הבת היחידה בלופט. ברגע שטלי עזבה, כל ההתייחסות להדר התמקדה בשונות שלה, כלומר בהיותה אשה. עד אז טלי היתה על תקן האשה והדר היתה "מתמודד". פתאום עכשיו נורא מעניין המחזור החודשי שלה, פתאום נורא חשוב להראות איך השמלה הרטובה מבליטה את הגוף שלה (כמובן אחרי ש"כל החבורה המגובשת" סוחבת אותה למים), פתאום מראים איך היא מבשלת וכמובן שגם זוכה לביקורת על התוצרים ("המרק קצת מלוח", "יש אטריות?", "סחתיין הדר סחתיין"), כמובן אחרי שגם פורמן "בישל" נקניקיות, בעיקר לעצמו ולטירן, ופורקת קניות, ושוטפת כלים, ומנקה את הלופט, כשהאחרים נחים, אוי ונורא מצחיק לצחוק על זה (טירן: "קודם היו שתיים שניקו ת'מטבח כשאני שוכב על הספה ועכשיו רק אחת", צחי: "אנחנו נותנים לה להרגיש טוב, לנקות, אתמול אמרתי לה אין לי בעיה שתעשי לי כביסה". קטעים!!!) וברקע השיר Stand by your man, שבחרה כמובן ההפקה המתוחכמת. ובקפריסין, מי מגיש לכולם את המילקשייקים לשולחן? הדר. ונורא חשוב לראות את הדר רוקדת על שולחן, בעינטוזים שמשום מה לא ראינו במימונה, כשהבנים מוחאים כפיים מלמטה, ועומר מגדיל לעשות ומכניס לה טיפ דף נייר למכנסיים (כמיטב המסורת בבורסה), וכמובן משפט הסיום של התוכנית שאמרה הדר "די חבר'ה צריך לנקות פה, זה לא יפה". נכון זה לא יפה, וקוראים לזה דיכוי. עד עכשיו היא היתה אחת המחבר'ה, ופתאום - כל התפקידים המסורתיים. שלא תחשבו שהביקורת היא נגדה, היא הקורבן שלמד לשתף פעולה ולהפיק רווחים ולשחק כאילו היא נהנית מזה. אני מניחה שהיא מגיבה בדיוק לעמדה שבה הם שמו אותה, בידור, ממש בידור. כמו שהדר אמרה בכעס "אני מבשלת ובסוף אני מנקה", ואז נזכרה שמוכרחים להיות שמייח, ותיקנה את הכעס לחיוך: "הבנות מבשלות, הבנות מנקות, הבנים מלכלכים ורואים כדורסל, אבל באמת, זה לא כזה נורא כמו שחשבתי". אבל זה כן נורא. וכמובן הקטעים בחוף: טירן ויוסי, שני בני אדם אינטיליגנטים, וגם די מצחיקים, לא מצליחים להוציא מעצמם הרבה מעבר להטרדת נשים ערומות בחוף (וגם גברים), שימוש חוזר במילים "כוסיות" ו"מסאז' טורקי", וכמובן ללמד תיירת לומר "בא לי לעשות אותך פה". אוי, שנון. עכשיו, נכון שאני כבר לא צעירה, אולי אפילו הכי מבוגרת בפורום, אבל אלו דברים שמרגיזים יותר ככול שמתבגרים / מזדקנים. אני לא מתכוונת לפתוח כאן מריבה עם אף אחד, מי שרוצה להתנפל או להצדיק, או להביע דעה שונה, בכיף. בעיני זה מגעיל. כל מי שהיה בפרק הזה מגעיל, אבל בעיקר ההפקה, שמכוונת את הכל בדיוק לשם, לנמוך, לפורנוגרפי. זהו.

gilmorefreak

New member
אוקיי...

אני פשוט לא יודעת מה להגיב לך... כי לא הבנתי...על חלק את צוחקת ועל חלק את כועסת ומחלק את מתרגשת..מה אני אמורה להסיק מכל זה?? ברור שהדר לא הייתה מרוצה מהעיניין אבל היא הבינה שהיא חייבת להבליג כי אם היא תצא נגד אז היא תעצבן אותם ואת הקהל בבית(ואל תגידו שלא כי זה נכון! כמו שהיה בהתחלה שטלי בכתה כמה פה מהפורום כעסו ואמרו שהיא סתם מפונקת צפונית?? הרי זה היה ברור שזה מה שיקרה והדר השכילה והבליגה..) אז לא הבנתי..את כועסת עליה על זה או לא? כי אם כן אז אני לא מבינה למה...היא הפתיעה אותי כי פתאום זה בא משומקום..אבל לא ממש הייתה לה ברירה חוצ מלזרום... פורנוגרפי, נמוך, זול או איך שבא לך לקרוא לזה..מה שמוכר..מה שמביא רייטינג...עצוב ועגום אבל ה מה שיש... יוסי וטירן- אל תיתני לי אפילו להתחיל..הם ממש מעצבנים אותי..טבלול ושבלול לפעמים מצחיקים אותי..כמו שאמרתי בהודעה הראשונה כבר רשמתי מה היה מצחיק...צריך לדעת לקחת אותם בערבון מוגבל.. (אני למשל ממש שונאת את השיר "ציצים גדולים" אבל ממש אהבתי את השיר שיוסי כתב לאקדמיה! עם ה-אסאמאס- ד"א זה לחן של מייקל ג'קסון לא??!?!?) עדיין -חזרתי וקראתי את ההודעה..מצד אחד את אומרת שהקטעים עם הדר מצחיקים ומצד שני מעליבים..אני לא ממש מבינה את דעתך בעיניין ולא יכולה להגיב...

ofrasch1

New member
התכוונתי שזה נורא

לא היה שום דבר מצחיק בזה. כשכתבתי "קטעים", "בידור", "שנון" זה הכל בציניות. זה כדי להעביר את המסר שכל הדיכוי שהתרחש שם זה תחת מעטה של צחוקיה ובידורים, כשלמעשה זה מאוד לא מצחיק. לדעתי זה היה פרק שעוד ילמדו אותו בחוגים למגדר באוניברסיטה. שמחה לראות שהסכמת איתי שהדר לא באמת נהנתה מזה, פחדתי שהתגובות יהיו הפוכות. בוודאי שאני לא מאשימה אותה. להיפך, כדי לשרוד שם חברתית היא היתה חייבת לשתף פעולה, כדי לא להיות "שונה", ועוד לצחוק איתם על זה, להתבדח, לענטז ולהיראות נהנית, כדי להמשיך באשליה שהיא אחת מהחבר'ה. והיא לא. אפילו דופה, ה"נאורים", שיחקו את המשחק. כתבתי שאילולא היא היתה משתפת פעולה, סופה היה כסופם של נחמן ואורבך, שהתקשו להשתלב חברתית (ושניהם אגב ניסו להפוך ל"גברים" בסוף, אבל זה היה מעט מדי ומאוחר מדי). היא הבינה שעדיף לה לעשות מה שמצפים ממנה ועוד להתבדח כאילו שזה לא נורא, אחרת היא היתה מבודדת. לדעתי, היא צפתה את זה ובדיוק בגלל זה היא פחדה שטלי תעזוב ובחרה בנחמן כדי להשאיר אותה. שמחה שהגבת.

ofrasch1

New member
ואגב,

מאוד שימח אותי לקרוא שנערה בת 16 מבינה ש: "ברור שהדר לא הייתה מרוצה מהעניין אבל היא הבינה שהיא חייבת להבליג כי אם היא תצא נגד אז היא תעצבן אותם ואת הקהל בבית" ו-"לא ממש הייתה לה ברירה חוצ מלזרום". אם יש עוד נערות כמוך, אז יש עתיד.

קליפס

New member
נשאלת רק השאלה,

האם היא היתה חייבת לנקות את המטבח? חייבת להגיש להם מילקשייקים בקפריסין? מה היה קורה אם היא היתה מלכלכת ורואה כדורסל כמו שאר הבנים?.. זאת היא שנעתרה לדרישות ה'אישה בבית', אם היא היתה מתעלמת מהצורך לנקות את המטבח ולפרק את הקניות אני בטוחה שמישהו כבר היה מתנדב למשימה בסופו של דבר. הדר המשיכה לעשות את מה שהיא עשתה לפני שטלי עזבה את הלופט, ועכשיו בגלל שהיא הבת היחידה, ההפקה מרגישה צורך להאיר את העניין ולראיין את כולם לגבי התופעה.

NimaZ

New member
יש לך נקודה!

נקודה מאוד טובה אם יורשה לי לציין... אבל אני חושבת שאת מגדילה את זה קצת... כן, אז באמת יש הפליות... אבל לדוגמה כל מה שהבנים אמרו היה בצחוק... ושבלול וטבלול בחוף כשאמרת עם המילים "כוסיות" וכ'ו... זה לא כאילו שאף פעם לא אמרו את המילים האלה בתוכנית... אמרו דברים יותר נוראים בנוסף... והדר... זה היה מטומטם מה שהיא עשתה: אני הייתי במקומה שוכבת על הספה ומחכה שמישו יעיר על הלכלוך... ואז זורקת משו כמו: "מפריע לך? תנקה!" אה ועוד משו: בנוגע לשייקים בקפריסין... זה קצת מוזר הטיעון שלך כי היא כולה הביאה אותם לשולחן... אם לדוגמה צחי היה הולך להזמין לכולם... הוא היה חוזר עם המגש... וזהו... ועוד משו (
): הקאע עם השמלה הצמודה: לא נראה לי... אם היא הייתה עם סוודר בטח גם כל הבנים היו זורקים אותה למים... וגם אם היא הייתה עם חוטיני מנומר (טוב במקרה הזה הם בטח היו מתחילים להזיל ריר...-חיחיחי) מה שבאמת פה שוביניסטי זה כשאריה אמר להדר כל מיני דברים כאלה כמו "איזה מחשוף באמא שלי" אבל אחרי הכל הוא אריה... אבל מצד נוסבהום זה לא טוב...

Gizmo15

New member
מסכימה איתך מאה אחוז, רק../images/Emo28.gif

שלדעתי הדר בהחלט מגיבה בצורה מפגרת לכל העניין ומגבירה את העניין... היא בהחלט מגבירה את הסטראוטיפים... אם הייתי שם הייתי נותנת בכיף ללכלוך להצטבר ולכולם לגווע ברעב, אלא אם היו מסכימים לתת יד ולשטוף כלים. אגב, יכול מאוד להיות שהם עוזרים, אל תשכחי שההפקה מראה לך מה שהיא רוצה להראות וגורמת לך להרגיש איך שהיא רוצה שתרגישי...

shironet3

New member
../images/Emo45.gif מסכימה עם כל מילה....

הדר נפלה קורבן לחברה הפטריארכלית שנוצרה בלופט, ואין לה ברירה אלא לשחק את חוקי המשחק הדוחים שלהם... והחוקים הללו היו דוחים גם במקומות שבהם ההפקה כנראה ניסתה להראות כמה נוח וטוב בלופט; עניין המחזור החודשי, ה"הומור" של צחי יוסי וטירן (חה?), המילקשיקיים והעינטוזים על השולחן בקפריסין, ואפילו בקטע בסוף הפרק שהדר (די בצדק לדעתי) אומרת שצריך לנקות (בקפריסין...) אז הבנים מתפזרים ואומרים לה "תנקי"...
זה ממש עצבן אותי! וזה עוד אחרי שההפקה מנסה להראות שטוב ושיוויוני בלופט, אז מעניין מה קורה במציאות? ואגב, מצחיק, חשבתי שאני הכי "זקנה" בפורום! שיר.

ofrasch1

New member
גאווה רבה ../images/Emo99.gif../images/Emo140.gif

בנות, התגובות שלכן גורמות לי גאווה רבה. קליפס: את כותבת "נשאלת רק השאלה האם היא היתה חייבת ומה היה קורה אילו". התשובה היא שאני לא יודעת, תלוי איך מגדירים "חייבת", ולדעתי, אילו היא היתה עושה דברים אחרת, היינו רואים פרק מכוער הרבה יותר של "ריאליטי", עם הרבה בכי. NimaZ - נכון, אני מגדילה קצת, ונכון, תמיד העונה היתה שוביניסטית, רק שהפרק הזה היה ריכוז, ולא מקרי שזה קורה דווקא כשנשארת רק בת אחת בלופט, בדיוק כמו שהדר צפתה וחששה. מסכימה גם ששוב העריכה היתה השחקן מספר אחד בפרק. Gizmo - אני לא יודעת איך הייתי מתנהגת במקומה, המצב הזה היה מצב מקרבן, ואולי גם אני הייתי מגיבה כמו קורבן טוב שמשתף פעולה ומנסה להפיק מזה רווח ולהציג שהוא נהנה. לכן לא שפטתי אותה. הביקורת שלי היא על המצב ועל המקומות אליהם הכניסו אותה. Shironet - סחתיין על "קורבן של החברה הפטריאכלית", בגילך אפילו לא ידעתי מה זה. ברור לי שאלו לא בנים "רעים", במידה מסויימת גם הם "קורבנות של השיטה" בדיוק כמוה: הם בטח הרגישו שמצפים מהם לא לנקוף אצבע ועוד אחר כך להתבדח על העניין. אני לא רואה את עומר כאחד שבאופן טבעי דוחף טיפים לנשים שמענטזות מולו על שולחן. אני מאמינה שעם ניעור קל, אפשר היה להעלות להם את המודעות לאיך שנראית ההתנהגות שלהם, ואולי בעצם זה לא היה משנה כלום. זו השאלה. בכל מקרה, רק לא היה את הניעור, כי ההפקה אהבה את מה שעלה לבד, ואת הפוטנציאל של זה ל"ריאליטי".

למעלה