../images/Emo123.gif עצבים!
התוכנית של היום השאירה אותי מבולבלת, ודי שיקפה את ההרגשה שהיתה לי לאורך כל העונה. מצד אחד: קטעים מרגשים בהתחלה, ומצד שני, תחושת אי נוחות שהלכה וגברה לכעס וגועל. די איבדתי עניין אחרי שנוסבאום עזב, והתוכנית של היום שוב החזירה לי קצת את התחושה שהם אחלה חברים, עד שלאט לאט זה התחלף ברגשות של עלבון ובושה. בהתחלה הראו איך כולם מפרגנים, את הפרידה של הזוג הכי טיזר במדינה, את צחי מפרגן לטלי (ואם כל הביקורת שלי על הIQ הבודד שלו, אפילו התרגשתי). אבל לאט לאט השתלט על המסך השוביניזם הכאילו "בצחוק", שהדר, הקורבן שלו, בלית ברירה שיתפה פעולה. "אחת מהחבר'ה" עלק, כל עוד את עושה כלים ועוד מקבלת בהבנה את הצחוקיה והבידורים על זה. תשתפי פעולה, או שתגמרי כמו נחמן ואורבך, תהיה נחמדה כשמנצלים אותך ומתבדחים על זה, אחרת נראה לך למה צדקת כשפחדת להישאר הבת היחידה בלופט. ברגע שטלי עזבה, כל ההתייחסות להדר התמקדה בשונות שלה, כלומר בהיותה אשה. עד אז טלי היתה על תקן האשה והדר היתה "מתמודד". פתאום עכשיו נורא מעניין המחזור החודשי שלה, פתאום נורא חשוב להראות איך השמלה הרטובה מבליטה את הגוף שלה (כמובן אחרי ש"כל החבורה המגובשת" סוחבת אותה למים), פתאום מראים איך היא מבשלת וכמובן שגם זוכה לביקורת על התוצרים ("המרק קצת מלוח", "יש אטריות?", "סחתיין הדר סחתיין"), כמובן אחרי שגם פורמן "בישל" נקניקיות, בעיקר לעצמו ולטירן, ופורקת קניות, ושוטפת כלים, ומנקה את הלופט, כשהאחרים נחים, אוי ונורא מצחיק לצחוק על זה (טירן: "קודם היו שתיים שניקו ת'מטבח כשאני שוכב על הספה ועכשיו רק אחת", צחי: "אנחנו נותנים לה להרגיש טוב, לנקות, אתמול אמרתי לה אין לי בעיה שתעשי לי כביסה". קטעים!!!) וברקע השיר Stand by your man, שבחרה כמובן ההפקה המתוחכמת. ובקפריסין, מי מגיש לכולם את המילקשייקים לשולחן? הדר. ונורא חשוב לראות את הדר רוקדת על שולחן, בעינטוזים שמשום מה לא ראינו במימונה, כשהבנים מוחאים כפיים מלמטה, ועומר מגדיל לעשות ומכניס לה טיפ דף נייר למכנסיים (כמיטב המסורת בבורסה), וכמובן משפט הסיום של התוכנית שאמרה הדר "די חבר'ה צריך לנקות פה, זה לא יפה". נכון זה לא יפה, וקוראים לזה דיכוי. עד עכשיו היא היתה אחת המחבר'ה, ופתאום - כל התפקידים המסורתיים. שלא תחשבו שהביקורת היא נגדה, היא הקורבן שלמד לשתף פעולה ולהפיק רווחים ולשחק כאילו היא נהנית מזה. אני מניחה שהיא מגיבה בדיוק לעמדה שבה הם שמו אותה, בידור, ממש בידור. כמו שהדר אמרה בכעס "אני מבשלת ובסוף אני מנקה", ואז נזכרה שמוכרחים להיות שמייח, ותיקנה את הכעס לחיוך: "הבנות מבשלות, הבנות מנקות, הבנים מלכלכים ורואים כדורסל, אבל באמת, זה לא כזה נורא כמו שחשבתי". אבל זה כן נורא. וכמובן הקטעים בחוף: טירן ויוסי, שני בני אדם אינטיליגנטים, וגם די מצחיקים, לא מצליחים להוציא מעצמם הרבה מעבר להטרדת נשים ערומות בחוף (וגם גברים), שימוש חוזר במילים "כוסיות" ו"מסאז' טורקי", וכמובן ללמד תיירת לומר "בא לי לעשות אותך פה". אוי, שנון. עכשיו, נכון שאני כבר לא צעירה, אולי אפילו הכי מבוגרת בפורום, אבל אלו דברים שמרגיזים יותר ככול שמתבגרים / מזדקנים. אני לא מתכוונת לפתוח כאן מריבה עם אף אחד, מי שרוצה להתנפל או להצדיק, או להביע דעה שונה, בכיף. בעיני זה מגעיל. כל מי שהיה בפרק הזה מגעיל, אבל בעיקר ההפקה, שמכוונת את הכל בדיוק לשם, לנמוך, לפורנוגרפי. זהו.